zondag 26 juli 2015

Paper Ranuncula ***








Dag lieve mensen, jullie denken misschien alweer een bloemenpost maar dit zijn geen echte bloemen maar bloemen die ik gemaakt heb van crepepapier. Het zijn RANONKELS, en daar dat één van mijn favorieten bloemen zijn ben ik gaan proberen om ze zelf te maken van papier. Inmiddels heb ik er vijf gemaakt maar er komen er nog een aantal bij tot dat het lief klein boeketje is geworden. Misschien is het wel leuk te weten dat iedere bloem gemaakt is van ongeveer 100 bloemblaadjes, en ieder blaadje krijgt 3 lijmpuntjes, dus 300 lijmpuntjes per bloem. Ook moeten alle blaadjes worden opgerekt om een mooie bolling te krijgen. Je bent dus wel even bezig voordat een bloem voltooid is, maar wat een leuk werkje om mee bezig te zijn. Vinden jullie ze een beetje op ranonkels lijken? Geniet allemaal van een mooie nieuwe week ***


13 opmerkingen:

  1. PRACHTIG ! echt ze lijken hoor wat een geduldig werkje (maar daar houden we wel van ) Ben zelf ook veel met bloemen onderwerpen bezig ..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zeker....ik dacht hoe kom jij nou aan ranonkels?....ze lijken dus zo echt....als een bloemenvrouw het verschil niet ziet.......wowwwww wat zijn ze mooi zeg!!!...fijne week liefs Ria x!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind ze echt super!! De kleuren zijn ook erg mooi.
    Wat een werk zeg. Welke vorm blaadje heb je gebruikt? Je inspireert me.
    Fijne week.
    Groetjes, Annette

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat zijn ze prachtig Josephine!!! Helemaal ranonkels, o zo mooi! Wat ben je toch een creatieve duizendpoot en alles altijd zo verfijnd en tot in de puntjes afgewerkt. Proficiat! Als ik zoiets zie denk ik altijd, dat zou ik ook graag maken, dat wil ik ook kunnen, maar ik weet dat dit me toch nooit lukt. En met deze mooie ranonkels zou ik zelfs niet weten hoe ik eraan moet beginnen. Zo mooi!!! Dit herfstweer is bovendien perfect om er nog enkele te maken. Ik kijk al uit naar meer!
    Lieve groet,
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Sono dei veri ranuncoli!
    Una creazione molto elegante, immagino tanti ranuncoli di carta, per un bouquet da sposa originale e molto shabby chic!
    un grande bacio, sto partendo per le mie vacanze al mare!
    Annalisa

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Lieve Josephine, wat een klus maar wat zijn ze PRACHTIG! Gewoon PRACHTIG dus! : )))))))))))))))))) Kanjer.....................

    Liefs van Pink

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Als je niet geschreven had dat ze van papier zijn, had ik het niet gezien. Ze zijn schitterend! En wat een geduldwerkje, ik geloof niet dat ik dit voor elkaar zou krijgen. Je zult straks een heel mooi boeket op tafel krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hello Josephine,
    Deze zijn geweldig. Ze zien er zo mooi en zijn zo goed gedaan. Geweldig werk van mijn vriend. ze werkelijk zijn zeer succesvol.
    Grote knuffel,
    Giac

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hey Josephine, je bloemen zijn prachtig, zeker die witte met dat fijne rode randje trekt mijn aandacht , het is geweldig hoe je dat kan maken !
    Bedankt voor je trouwe bezoekjes aan mijn blog, ik wens je nog een fijne hobbyweek ,
    groetjes van Simonne

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Lie ve Josephine . Niet te geloven dat ze van papier zijn, ze zijn echt helemaal echt. Schitterend. Je kan zomaar een cursus gaan geven. Ik ben even uit de running. Hoesten, snotteren en alleen maar slapen. Wat een ellende. Jan had het vorige week op de boot en heeft me dus beslist aangestoken.het is jaren geleden dat ik zoiets als ziek zijn gehad heb maar ik ben nu toch echt aan de beurt. Nou ja, gaat wel weer over. Ik ga mijn bed weer in.
    Liefs van Rietje

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Deze ranonkels zien er prachtig uit, Josephine, super gedaan, het wordt een wondermooi boeketje !
    Ook mooi op foto gezet met het kant en script !
    Hier ook veel wind en felle regenbuien ... pas op het eind van de week gaat het beter worden ... dan is de maand juli alweer voorbij, het gaat zo snel !
    Wens je een fijne creatieve week,
    Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hoi Josephine,

    Of ze op Ranonkeltjes lijken, ze zijn schitterend!
    Hier is wel veel geduld gevraagd zo te lezen, het resultaat mag er wezen en weer zo prachtig op de foto gezet.

    Wens je een hele fijne week en lieve groet,

    Loes

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een kunstwerkjes, zo prachtig, net echt. Ja daar zitten heel wat uurtjes in maar het resultaat is zo mooi dus is het de tijd dubbel en dwars waard !
    Lieve groetjes, Ellen

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥