maandag 11 december 2017

Sneeuw vlokken ***









Het klinkt misschien een beetje gek maar ik was gewoon een beetje jaloers dat er overal in Nederland volop sneeuw viel en niet in het noorden van het land. Vind het altijd zo mooi om te zien en leuk om daar foto's van te maken. Maar gisteren dan toch ook hier wat sneeuw, heel weinig zoals op de eerste collage te zien is. Vanmorgen echter zag het er heel anders uit dus snel mijn camera gepakt en snel de tuin in gedoken om een aantal foto's te maken. Inmiddels nu terwijl ik deze post schrijf ligt er op de tuintafel al  zo'n 10 centimeter sneeuw. Witte wonderbaarlijk mooie wereld, PRACHTIG, puur genieten  is dat. En uiteraard besef ik maar al te goed dat voor iedereen die de weg op moet het allemaal een stuk minder aangenaam is en zelfs levensgevaarlijk met deze grote hoeveelheden. Zelfs hier in een klein dorp rijd de pekelwagen op en af om alles enigszins schoon te houden, maar gelukkig hebben we voor nu het ergste weer even gehad, rij voorzichtig allemaal *****
Geniet van een fijne week ***


11 opmerkingen:

  1. Het ziet er zo mooi uit met een laagje sneeuw, de tuin krijgt dan iets magisch vind ik ...
    We kregen vandaag ook nog een lading sneeuw, nog wat meer dan gisteren en onderweg zagen we toch een paar wagens slippen ...
    Je hebt al die sneeuwpracht wondermooi op foto gezet, Josephine !
    Fijne week,
    Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve Josephine,
    Ja, idd alles ziet er prachtig uit met zo'n laagje sneeuw! Vooral als er dan ook nog een klein beetje kleur bij zit.
    Hier bij ons is er helemaal niet gestrooid of de sneeuw op straat weggehaald.
    Wij komen pas heel laat aan de beurt.
    Het is wel bar en boos als je op de tv kijkt. Al die gestrande reizigers! Erg hoor! Je zal maar ergens een paar dagen vast zitten.

    Maar achter de ramen is het echt genieten. Ik heb vanmiddag nog even een wandeling gemaakt. Snowboots aan en er op uit. Fototoestel mee natuurlijk!!
    Genieten!

    Liefs Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En of het genieten was zelfs in zeeland lag er dit keer een flink pak sneeuw.
    Groetjes Leintje

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Josephine,
    Prachtige foto's!! Wat ziet je tuin er met deze winterse omstandigheden er ook weer prachtig uit. Schitterend al die planten met zo'n witte laag en ook je nieuwe schutting staat er mooi bij. Het is niet normaal hoeveel er gisteren is gevallen.
    Het leven met werk en verkeer en dergelijke gaat gewoon door, maar eigenlijk is het onverantwoord. Eigenlijk is de sneeuw twee weken te vroeg gevallen, maar wie weet wat er nog komt.

    Lieve groetjes, Marco

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo Josephine,
    Mijn man zou boos op me worden omdat ik dit zei ... maar ik doe het, behalve de sneeuw. Het voelt echt als de vakantie en wandelen door een winter wonderland eens de sneeuw gevallen is. Ik hoop dat je van elke minuut geniet.
    Grote knuffel
    Giac

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een prachtige foto collages laat je ons weer zien! Ik snap best dat je jaloers was op al die sneeuw die overal viel... Ik kijk er ook altijd naar uit! Het is zoiets moois en haast magisch.. Ook al is het maar een dun laagje of is het een beetje aangevroren.
    Maar helaas dooit het weer!
    Groetjes, Elizabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat is het prachtig bij je. Net een sprookje. Ik word jaloers op jou. Want hier in het westen lag gisteravond net zo'n pak maar toen was het donker. En vanmorgen was er al niet veel meer van over dan een natte brij. En nu vriest het en is het spekglad.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mooi hoor de witte wereld...maar ben ook blij als het morgen weer weg is.....liefs fijne week van mij x ❤️

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Lieve Josephine. Wat erg , ik heb deze post gewoon gemist.Ik heb vanaf Zondag zo'n achterlijke week gehad , de kat van onze zoon te logeren , hele planning in de war want ik kon niet de kerstboom al op zetten, een nieuwe kleine tv voor in de computerkamer die het steeds niet wou doen Grrr en dus lief in alle staten. Gisteren eindelijk de boom opgezet en nou moet ik alle kerstkaarten nog schrijven wat ik meestal vlak na Sinterklaas al doe.Boodschappen lijsten maken voor de drukke Kerstdagen dus mijn hoofd loopt om.haha.Oh en niet te vergeten de sneeuw e de gladheid waardoor ik niet naar buiten kon.Sneeuw is geweldig om naar te kijken maar in het gebruik is het lastig, hihi
    Maar je besneeuwde tuin was prachtig en fijn dat je zulke mooie foto's kon maken.Dat was genieten voor je.
    Nou ga ik weer opschieten want ik moet straks naar de kapper.
    Veel liefs van Rietje

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Prachtig je fotoos zeg, net een sprookje, hier was de sneeuw niet van lange duur want het ging regenen, maar toen ik binnen bij de kachel zat :-) heb ik er wel van genoten......

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hoi Josephine,
    betreft mijn kerstkaart, ja, ik heb er kaarten van laten drukken bij een drukkerij bij ons in de buurt.
    Groetjes,
    Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥