donderdag 22 februari 2018

Rondje tuin ***












Wat is het genieten hé op dit moment met dit PRACHTIGE weer, dus vandaag maar eens met de camera een rondje tuin gedaan. Eerlijk gezegd hou ik mijn hart vast met de redelijk strenge vorst die we gaan krijgen. De rozen lopen al zo mooi uit en de seringenboom zit werkelijk VOL knoppen, en nu maar hopen dat die het overleven. Op één van de foto's zie je een grappig winterpopje dat ik een jaar of  12 geleden kreeg van een klein jongetje uit de buurt, het popje zit al die jaren gezellig bij ons in de tuin. Dit winterweer met stralend blauwe luchten en de zon die bijna de gehele dag schijnt samen met weinig wind, wat wil een mens nog meer, echt PRACHTIG. Wel heel fijn dat er nog flink geschaatst kan worden de komende tijd want dat hoort ook echt bij de winter vind ik.
Maar ook, [ net al velen denk ik ] verlang ik alweer een beetje naar de Lente, de vogels zingen alweer hun hoogste lied en vooral ook veel drukte bij het voer voor de vogels, zelfs het roodborstje die normaal alle kruimels van de grond snoept hangt regelmatig ondersteboven aan de vetbolletjes, zo grappig om te zien. De vlaamse gaai en roeken steken zelfs hun kopje in de pindakaas potjes. Geniet lieve mensen van dit mooie winterweer ***




9 opmerkingen:

  1. De vorst komt wel een beetje laat hou ook mijn hart vast voor alles wat uitbot We kunnen in ieder geval genieten van het mooie weer heerlijk uit de wind even een bakje op het terras. Wat een mooie tuin hebben jij toch veel werk maar ontspannend.
    Groetjes Leintje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Josephine,
    Mooie foto's zo vanuit je eigen tuin.
    Mooi die eerste krokusjes alweer. Prachtig.
    Zo heeft ieder jaargetijde zijn eigen charmes.

    Groetjes, Marco

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Josephine,
    Hoe geweldig zijn jouw foto's. Hier worden we begraven in vele voeten sneeuw, en je mooie tuin geeft me hoop en maakt me jaar voor de lente.
    grote knuffel,
    Giac

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja, aan al die kleine dingen kun je toch zien dat het voorjaar probeert door te dringen. Maar inderdaad eerst nog even vriezend weer. Het fijne is wel dat het dan overdag helder en zonnig is!
    Misschien je rozen en seringen afdekken voor de nachtvorst?
    Groetjes, Elizabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ondanks dat we nu ineens toch nog in de winter zitten, komt de lente er toch echt al aan. De knoppen zitten nog wel dicht neem ik aan. Misschien dat ze er dan tegen kunnen? Ik geniet van dit weer en van mij mag het toch nog wel even winter worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Your photographs are lovely, it's nice to see the sunshine. We have had a lot of rain and I think next week is going to be very cold, but cheerful spring flowers are blooming now.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Nou heerlijk ik kan niet wachten...lente !!....liefs fijn weekend van mij x

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Prachtig je foto's....geniet er van. Maar ik geniet nu van het stralende weer en voorzichtig in de tuin kijken wat er uit bot... zo mooi en heerlijk naar de lente toe, beetje zon en dan gaan snoeien....
    fijn weekend, Hanneke

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik geniet mee van het zonnetje in je prachtige tuin, Josephine !
    Het winterpoppetje viel me meteen op, zo schattig, wat een leuk cadeautje !
    Ijskoud hier, zeker 's nachts, maar de zon schijnt de ganse dag en het blijft al veel langer licht ... en ik kijk ook al uit naar de lente :-)
    Geniet van het weekend,
    Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥