vrijdag 25 mei 2018

Wat bloeit er zoal op dit moment ***











Wat is het genieten van dit prachtige weer het lijkt wel compleet zomer, dus vele uren per dag ben ik druk doende om alles mooi te houden, hier in het noorden hebben we nog geen drup regen gezien dus dat is o.a veel gesleep met water om alles mooi bloeiend te houden. Wij kochten onlangs een prachtige nieuwe plant waar ik nog nooit van gehoord had. Het is de "POLYGALA MYRTIFOLIA "in het Nederlands heet hij Vleugeltjes bloem. De bloemen zijn zo'n 8 centimeter doorsnee en er lijken wel kleine kwastjes aan te zitten, je ziet het op de eerste twee foto's. Zo mooi de kleur ook en ze bloeien de hele zomer tot aan de vorst. Vinden jullie hem niet prachtig? Heb vanmiddag een aantal foto's gemaakt toen ik door de tuin liep en genoot van alles wat ik zag. De Clematis Montana staat gigantisch te bloeien, ik vind de bloemen altijd zo lieflijk en zacht overkomen, maar ze zijn toch ijzersterk. De gewone Boterbloemen zijn ook zo leuk, elk jaar weer een verrassing als ze hun bloemenpracht laten zien. Inmiddels staan er al veel meer soorten rozen te bloeien maar die laat ik wel weer in een andere post zien, moet er eerst weer mooie foto's van nemen, geniet allemaal van dit heerlijke weer **

9 opmerkingen:

  1. Dag Josephine, we genieten van je prachtige foto's met volle teugen hoor !
    Je hebt inderdaad een heel speciaal exemplaar, de vleugeltjes bloem, die heb ik ook nog nooit gezien. Ik vind ze prachtig !
    Wij genieten hier ook van de mooie zonnige dagen,
    groetjes van Simonne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Josephine,
    Wat een geweldige tuin heb je. De Wing-verlagers zijn fantastisch en buitengewoon mooi. Ik hou van hun sterke kleur. Sterker nog, ik ben dol op alle prachtige bloemen die je hebt. Als dat mijn tuin was, denk ik dat ik er veel meer tijd in zou doorbrengen.
    Grote knuffel
    Giac

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Josephine,
    Je tuin staat er mooi bij. Prachtig al dat groen en die fleurige bloemen. Dat word goed bijgehouden, want alles staat er keurig bij. Ook je nieuwe schutting komt uitstekend tot zijn recht. Schitterende foto's heb je van je tuin gemaakt.
    Mooi ook die paarse bloemen en wat staat je roos prachtig in bloei. Je collage foto's zijn ook erg mooi zo bij elkaar. Grappig die Bono...hihi..!!

    Lieve groetjes en veel plezier in je mooie tuin.
    Marco

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nog nooit gehoord van de vleugeltjes bloem, en ook nooit gezien trouwens, maar hij is prachtig. De andere bloemen doen ook erg hun best, en ja, nu is het op zijn mooist in de tuin. In 1 woord: genieten.
    Fijn weekend, groetjes Hanneke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Tjee wat prachtig je paarse bloemen I k had ook nog nooit van deze plant gehoord.Je tuin staat er prachtig bij, een lust voor het oog.
    Veel liefs van Rietje

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ja dat doen we zeker.....heb mezelf morgen vrij gegeven...hoe vind je die ?...heerlijk lekker buiten lezen en genieten!....wat is he tuin mooi zeg !!..even een vraagje heb ik ook zo'n Google balk boven mijn blog?....ik zelf ziet hem niet nl.....fijn geniet weekend liefs Ria x 💜

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Groot gelijk Ria dat je lekker een dagje voor jezelf heb morgen, heerlijk genieten van het mooi weer.

      Even een antwoord op je vraag, door de nieuwe privacy wet heeft Google de plicht om duidelijk te omschrijven wat ze met ons gegevens doen, en dat balkje komt nu omdat je als je dat wil eerst kan nalezen. Als je op OK klikt dan krijg je die balkjes niet meer te zien want dan weten zij dat je er mee akkoord gaat. Dus bij iedereen waar je graag komt moet je dat even OK klikken.

      Geniet morgen van een heerlijke dag,

      Liefs Josephine

      Verwijderen
  7. Ook nog nooit van de vleugeltjes plant gehoord, wat een prachtige bloemen, Josephine !
    Je tuin ziet er weer zo mooi uit !
    En die lieve Bono geniet van het zonnetje ... zo schattig !
    Hier heel warm en bijna iedere dag onweer.
    Fijne week,
    Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een prachtige plaatjes van je tuin! Heerlijk dat alles zo groeit en bloeit. Hier duurt het nog wel even, maar ik kan alles wel uit de grond kijken.

    Veel liefs, Juliëtte

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥