zaterdag 3 september 2011

French Merinque***











DEZE schoonheden heb ik niet zelf gemaakt want OHHHHH dat zou veel te gevaarlijk zijn voor mij, ben namelijk gek op zoetigheden en vooral als het mierzoet is o.a. zoals deze "MACARONS" Heel af en toe koop ik ze wel eens en kan er dan ook niet afblijven. Het basisrecept is eigenlijk heel eenvoudig, je hebt nodig: Poedersuiker [goed gezeefd] Amandelpoeder [goed gezeefd] Extra fijne suiker [Castromelis] Water, Eiwit, vullingen en eventueel kleurstoffen om zoete kleurtjes te maken. Voor de vullingen kan je bijvoorbeeld gebruiken: Framboosjam, Creme au Citron, Kaneel, Caramel en uiteraard nog veel meer lekkers. Het hangt er maar vanaf wat je wil. Maar ondanks het recept eenvoudig is lukt het toch vaak niet om ze mooi te krijgen. Je moet ze eerst een tijdje laten drogen voordat je ze de oven in gaan, en de oven mag niet te heet zijn. Ik denk dat het per oven ook weer verschillend is. Misschien dat ik het toch eens een keertje ga proberen. Wat zien ze er heerlijk uit hé, alleen het kijken naar deze heerlijkheden vult al een beetje mijn behoefte aan zoetigheid, hihihi .....

Wens jullie allemaal een heerlijke, zoete en zonnige ZONDAG toe ***

18 opmerkingen:

  1. het is heel leuk werk om te maken.
    je moet er idd de tijd voor nemen:))

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmmm ze zien er prachtig uit, ik weet een bakker hier die ze ook verkoopt en haal ze wel eens als er hele lieve mensen op bezoek komen.
    Fijne zondag x

    BeantwoordenVerwijderen
  3. GOeie morgen Josephine.
    OH wat een heerlljkhedenen het ziet er allemaal zo zalig uit.Ik heb wel eens zoiets gemaakt met eiwitten maar kan me er niet veel meer van herinneren.Tegenwoordig bak ik niet meer zoveel. Toen de kinderen nog thuis waren was ik altijd wel aan het bakken, die lustten wel wat , hihi, ik ook.
    NOu is het grappig , gisteren was ik op een blog van iemand uit New York die vertelde dat een een winkel van Laduree Paris is New York was geopend en daar moest je een uur in de rij staan om macaroons te kopen.Je moet eens gaan kijken op haar blog. http://graceinthepinkcity.blogspot.com/ Het ziet er allemaal geweldig uit maar om nou een uur in de rij te gaan staan voor een naam. Hier hebben ze het dus ook gewoon bij de bakker.Wist ik niet hoor. hihi.IK heb Laduree Parijs eens gegoogeld en het zijn inderdaad prachtige winkels.NOu, als ik eens in de buurt ben.....
    Liefs van Riet

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat ziet dat er heerlijk uit, Josephine, en de kleuren !
    Een tijdje terug kocht ik er op een internationale markt, met verschillende smaken, want ik wou ze allemaal proeven :)
    Ik heb er foto's van genomen en geloof me, bij het uploaden op mijn computer kreeg ik alweer zin voor eentje.
    Fijne zondag,
    Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ze zien er prachtig en heerlijk uit. Als je het gaat proberen moet je ons zeker op de hoogte houden! Fijne zondag!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Goedemorgen Josephine,

    Wat een leuke post...en dat terwijl mijn manneke vandaag jarig is hihihi..
    Had ik gisteren jouw post maar gezien, dan kon ik deze zoete heerlijkheden misschien nog voor mijn visite maken..vooral oma is dol is dol op zoetigheden ..

    Wat een prachtige bewerking van jouw prachtige taartjes en macarons, ja daar doe je mij zo'n groot plezier mee.

    Vaak heb ik trek in mierenzoetigheden als ik het erg druk heb, daar krijg ik dan een power van, zodat ik weer verder kan...maar voor mijn dikke billen is het natuurlijk niet goed hihih..
    Alles op z'n tijd zullen we maar zeggen.

    Meiske..wens je een mooie zondag!
    Liefsssss..Marijke
    www.marijkevanooijen.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heerlijk !!...we hadden gisteren een bruiloft en kregen vannacht macrones mee naar huis ...zo lekker....nog niet gegeten hoor...we gaan zo weer verder feesten met een high tea.....dusse......komt goed....liefs van mij...xxx...

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ze zien er overheerlijk uit...maar al dat suiker...plak het maar gelijk op je dijen ((-;
    het water loopt me in de mond....tijd voor een bruine boterham denk ik ))-:

    fijne zondag...liefs Carla.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hemeltje ik heb gelijk trek in lekkers,ik ben ook dol op zoet en dan heb ik er geen rem op zitten haha,erg he,het ziet er allemaal even lekker uit,ik wens je een fijne week,lieve groetjes Joke.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Mmmmmmmm.....wat een heerlijke post lieve Josephine, ben ook zo'n zoetekauw.....lust eigenlijk alles hihi. Gisteren heerlijke Sushi gehaald bij de Sushibar, want hartige hapjes ben ik ook dol op.
    Ik geniet even van je prachtige plaatjes, maar het recept sla ik snel over haha.
    Fijne zondag nog en een lieve groet, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Getver de pielekes wat lekker!! ooh hier kan ik dus echt niet naar kijken!
    Krijg acuut zin in zoetigheid! Wat een plaatjes zeg!!
    fijne week en bak ze hoor!
    Yolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Dat ziet er superlekker uit zeg! Ik krijg er lekkere trek van.

    Groetjes, Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wauw!! mooie foto's!! soms maken we zelf macarons maar de kleuren willen niet lukken maar de smaak wel lekker zijn ze, gelukkig ben ik niet zo'n snoeper en blijft het bij 1 of 2!!

    fijne week!
    Lieve groetjes Michelle

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hoi lieve Josephine,

    Heb met zoet geen enkele moeite om er vanaf te blijven, ben meer van het hartige en pittige.

    Ook als stond jij deze lekkere macarons dan niet zelf te maken......toch vind ik dat je wél een grote bijdragen leverden daaraan om het zo mooi in te lijsten!!!
    Vooral bij die violet kleurige....prachtig om naar te kijken!!!

    Las laatst op het blog Tielse Taarten van Linda(schoondochter van goede vrienden van ons)een paar tips,zij is een talent in het bakken én decoreren van taarten en allerlei ander gebak.

    Mocht je het nou zelf ook gaan proberen dan hier nog wat tips:


    -neem oude eieren en splits de dooiers en eiwitten de dag ervoor alvast. Zet de eiwitten in een kommetje onder vershoudfolie op kamertemperatuur weg.
    -Je moet niet te lang spatelen als je de amandellen en eiwitten mengt, maar ook niet te wild, want je wilt niet teveel lucht kwijt raken.
    -Spuit de koekjes op bakpapier en niet op een siliconenmatje of iets dergelijks, dan laten ze niet los als ze gebakken zijn*

    Fijne week en lieve groeten!!!
    Ger

    BeantwoordenVerwijderen
  15. je zou er zo zin aan krijgen ja, heb ze zelf ook nog nooit gebakken, ben ook een hele zoetekauw wat dat betreft.

    fijne dag
    liefs Stina

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hallo Joséphine, zie nu ineens overal receptjes, maar deze zijn wel het summum!En ze zien er ook zo mooi uit, het zijn ware kunstwerkjes die franse taartjes en macarons!Als ik wel eens naar Parijs ga bestel ik altijd een hele grote macaron, zo lekker luxe een keer bij LaFayette of Ladurée!Met rozenthee!
    Eet smakelijk en het lijkt me ook superleuk om te maken, maar weinig tijd.

    Groetjes Janny.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Al lange tijd nietlangs geweest.
    Tijd gaat zo snel als je het druk hebt. Val nu echt met mijn neus in deze zoete post, ziet er erg verleidelijk uit. (stiekem wat zoets erbij gepakt
    deze post was te inspirerend)
    vriendelijke groetjes Trudy

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥