Wat een leuk idee heb je bedacht Elizabeth om ons enthousiast te maken voor het uitwisselen van recepten, geweldig dat er zoveel belangstelling voor is. Ben benieuwd wat we in dat jaar bij iedereen voor lekkers gaan tegen komen.
Vandaag mijn start met "Tartaartjes even anders", hiervoor gebruik ik 250 gram Rundertartaar { 2 pers.} en ga daar een aantal zaken aan toevoegen, op de foto boven zien jullie al het een en ander liggen.
Een klein uitje snipperen, een stuk rode paprika in kleine stukjes snijden, 2 teentjes knoflook uit de pers, wat Italiaanse kruiden, zwarte peper uit de molen, klein handje bieslook, zout naar smaak, een snufje gemberpoeder, en 1 rauw Ei. Nu alles door elkaar kneden en eventueel iets paneermeel, of een beetje beschuit kruimelen om het een samenhangend geheel te maken zodat je er schijfjes van kunt kneden.
Als ze net in de hete boter glijden zien ze er eigenlijk niet zo aantrekkelijk uit maar dat gaat helemaal goedkomen hoor. Normaal bak je Runder tartaar niet zolang maar door de toevoegingen laat ik ze toch even op een lager pitje een beetje pruttelen, zo 6 tot 8 minuten.
Natuurlijk jun je hier van alles bij eten, zelf koos ik de laatste keer dat ik ze heb gemaakt voor Broccoli met een kerrie sausje als groenten maar met stoofperen smaakt het bijvoorbeeld ook heerlijk.
Heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenKlinkt goed en je hebt het weer prachtig in beeld gebracht.
BeantwoordenVerwijderenIk ben blij met je recept van de tartaartjes... Meestal zijn ze droog bij mij en weet ik er niet goed raad mee.
BeantwoordenVerwijderenDe mooie foto's bij je blogbericht maken me meteen enthousiast!
Ziet er heerlijk uit en de tartaar lijkt minder droog. Ik ga het proberen. Groet, Dientje
BeantwoordenVerwijderenWat lijkt dit me heerlijk. Mooie foto's heb je erbij gedaan.
BeantwoordenVerwijderenOch, het water loopt me in de mond. Komt ook door je smakelijke foto's :-)
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk.
BeantwoordenVerwijderenIk ben geen vlees bak winst, maar als ik door zo lees kan zelfs ik dit.
Leuk recept, ik heb nog geen tartaar recept gezien deze keer, bedankt voor het delen.
Ik ga het opslaan in mijn speciaal gemaakte mapje op mijn telefoon.
Het proberen waard om op deze manier een tartaartje te bereiden.
BeantwoordenVerwijderenDat ziet er heerlijk uit :) Inderdaad leuk dat we elkaar zo inspireren.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Juffrouw Ooievaar
Wat een goed idee om wat extra ingrediënten aan de tartaar toe te voegen, lijkt me heel erg lekker!
BeantwoordenVerwijderenPrima oplossing bij droge tartaartjes. Bedankt!
BeantwoordenVerwijderenJee wat leuk ik kijk nu even heel anders tegen een tartaartje aan
BeantwoordenVerwijderenWat een goed idee ... de tartaartjes zien er heerlijk uit, Josephine !
BeantwoordenVerwijderenGebakken aardappelen doe ik nooit rauw, dat ga ik eens proberen ...
Puffen hier met 32°
Fijn weekend,
Sylvia