donderdag 28 mei 2009
zaterdag 16 mei 2009
donderdag 14 mei 2009
Rode beuk [ foto bewerking]
Deze foto heb ik vorig jaar in november gemaakt, het was volle maan en de rode beuk, [ op de foto ] en trouwens de hele natuur was in prachtige herfstkleuren. De foto heb ik bewerkt in "Paint Shop Pro" Zelf vind ik hem erg mooi geworden en heb de foto dan ook op mijn laptop als bureaublad item gezet. Zodoende kan ik er steeds weer van genieten.
dinsdag 12 mei 2009
Bono tussen de struikjes.
Wat was het vandaag heerlijk weer, vooral 's middags toen de wind een zwoel karakter kreeg. De kleine schat had een heerlijk koel plekje opgezocht tussen de buxusbol en ander groen. Vanaf deze plek kan hij bijna de hele tuin overzien en kan mij als ik druk doende ben goed in de gaten houden. Heerlijk dat het buiten leven weer begonnen is, lekker buiten eten en genieten van alles dat weer tot leven komt. De vogels die druk doende zijn, en we hebben al weer de nodige nestjes, ook veel jonge vogels die druk bezig zijn de vliegkunst zich eigen te maken. Heerlijk al dat vogelgezang om je heen. De uilen, vaak hebben we er een stuk of zeven in de buurt, wonen nu de giga kastanjeboom weer vol in het blad en pluimen zit, o.a. in deze boom. We moeten wel uitkijken als er lekkere hapjes op tafel staan, het is niet de eerste keer dat er een uilenbal of dikkke plak poep pardoes naar beneden komt, maar wat zijn die uilen prachtig. Ze zijn ook al aan ons gewend want blijven rustig op hun plekje zitten al zijn we slechts op kleine afstand.
maandag 11 mei 2009
Zuurkool anders, [ heerlijk recept! ]
Dit is werkelijk een heerlijk recept voor zuurkool.
Benodigdheden: 2 grote uien [ in ringen ], 1pond zuurkool, een paar magere schouderkarbonades, 2 rode paprika's [ in reepjes ], iets paprikapoeder [ voor kleur ] 2 flinke tenen knoflook, laurierblaadje, zout, peper, handje komijnzaadjes, theelepeltje sambal, scheut rode wijn, beetje suiker [ paplepel ] olijfolie en/of boter om te bakken.
Schouderkarbonades in stukjes snijden en in pan op hoog vuur snel aanbakken tot het lekker knapperig is. In braadpan uien laten smoren, paprikareepjes mee bakken, knoflook toevoegen, in stukjes of uit de pers. Paprikapoeder, zout, peper, sambal, suiker, komijnzaadjes, laurierblaadje en rode wijn toevoegen. Vlees bij dit alles toevoegen en als laatste de zuurkool erop leggen. Als het pruttelt het deksel op de pan leggen en alles op een heel laag pitje minstens een uurtje laten stoven. Eventueel tussendoor wat water toevoegen als het te droog wordt er moet namelijk wel redelijk wat vocht in de pan blijven omdat dat als jus fungeert. Heerlijk met gekookte aardappelen die je er apart bij eet, [ dus niet stampen. ]
Echt de moeite waard om het eens op deze manier te bereiden, waarschijnlijk wil je nooit meer anders, wij in ieder geval niet. SUCCES met dit recept.
P.S. De foto heeft natuurlijk niets met zuurkool te maken maar ik vind het een leuke foto.
zondag 10 mei 2009
donderdag 7 mei 2009
Sering in volle bloei
Wat een geweldig uitzicht vanaf de keuken op mijn mooie seringenboom [Syringa Vulgaris] eigenlijk is het een struik maar in de loop der jaren heb ik de struik opgekroond tot een boom. Uiteindelijk bepaal je zelf hoe alles er uit gaat zien. Hij staat in volle bloei met trossen bloemen van wel 20/25 cm groot per stuk. En dan die heerlijke zwoele geur die ze verspreiden. Regelmatig druk ik mijn neus er tussen om het nog beter te ervaren. Jammer genoeg duurt de bloei niet de gehele zomer maar van knop tot een explosie van pluimen duurt ongeveer 8 weken. En dan nog de tijd totdat ze helemaal verwelken geeft alles bij elkaar toch best een behoorlijke tijd om er intens van te genieten. Wat is de natuur toch PRACHTIG!!!
Het is Lente, hoera!!!
Heerlijk altijd deze periode van het jaar als alles weer tot leven komt en de bloembollen weelderig wapperen in de wind. Om blij van te worden en elk voorjaar weer een feest. Het werken in de tuin geeft mij enorm veel energie en het wroeten met je handen in de aarde geeft mij een totaal gevoel van eenheid met het heelal. Waarschijnlijk zijn er velen die het op de zelfde manier ervaren, althans dat hoop ik wel.
woensdag 6 mei 2009
Welkom, dit is mijn eerste bericht.
Maar eens proberen om een leuke weblog te maken. Heb nog geen flauw idee hoe het allemaal gaat werken maar....aldoende leert men. De bedoeling is om regelmatig foto's te plaatsen. Dit is de eerste van Bono ons lieve West Highland White terrier, in Zwart en wit bewerking.
Nu maar eens kijken of dit goed overkomt.
Groetjes van een beginneling.
Abonneren op:
Posts (Atom)