woensdag 12 juni 2019

300 oude Tractoren ***

In deze tijd van het jaar is het noorden van het land en dan met name de Elfstedenroute volop in beweging. In twee dagen 7 en 8 Juni zijn 300 oude tractoren voor de 25e keer op weg gegaan om de Elfstedenroute van 240 kilometer af te leggen. Hier en daar uiteraard wat rustpunten om gebruik te kunnen maken van de sanitaire voorzieningen en een welverdiende versnapering te nuttigen. Prachtige exemplaren zie je voorbij trekken, een hels kabaal geven deze oude tractoren en de geur die ze verspreiden is om te snijden. Velen zitten dan ook met een mondkapje op de tractor want 240 kilometer met deze penetrante geuren is waarschijnlijk iets te veel van het goede maar dat mag de pret niet drukken. Bij ons om de hoek hadden ze ook zo'n pauze  moment,er reden op dat  moment zo'n 80 tractoren een groot weiland op, het was fantastisch om allemaal van dichtbij te bekijken en vast te leggen natuurlijk. De tweede Pinksterdag waren de wielrenners aan de beurt, 15 duizend [je leest het goed] mensen hebben in één dag die 240 kilometer afgelegd, ook deze fietsers bekijken we jaarlijks bij vrienden die langs de weg wonen en dat is ook bij ons om de hoek. Iedereen zit met stoeltjes langs de weg om de fietsers aan te moedigen want vanaf deze plek moeten zij nog 80 kilometer fietsen. Ondanks de vele regenbuien en storm waren deze dagen toevallig en gelukkig natuurlijk vrijwel droog en af en toe zelf nog wat zonnige momenten. Begin Juni waren de wandelaars aan de beurt en die 240 kilometer hebben ze in vijf dagen gelopen. Ook steppers en zwemmers leggen deze kilometers af, wel bijzonder al wonend in een klein dorp dit allemaal om de hoek te kunnen bewonderen. Tsja * * * en dan toch ook nog even een paar blommekes  uit de tuin ***


7 opmerkingen:

 1. Nou, die blommekes uit jouw tuin mogen er zijn hoor@! Ook handig dat je de namen er zo bij hebt gezet op de foto, dat kijkt prettig..
  Maar de foto's van de tractoren vond ik vandaag wel de blikvangers! Oh, ik houd van dat spul... Mag ik je foto's op mijn pinterestboard zetten? DH zal ze ook prachtig vinden!
  Nooit geweten dat de Elfstedentocht op zoveel verschillende manieren en met diverse voertuigen gemaakt wordt. Maar ja.. de echte valt tegenwoordig niet mee met zo weinig kou!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Natuurlijk mag dat Elizabeth, pluk ze maar gewoon van mijn blog af hoor 🚖 🚚 🚜 🚒 🚔 🚗 🚍

   Verwijderen
  2. Dat ga ik snel doen! Fijn...

   Verwijderen
 2. Hoi Josephine,
  Wat een fantastisch evenement.
  Dat zal zeker een gaaf gezicht zijn geweest om zoveel tractoren bij elkaar te zien. Leuk dat je die hele stoet zo lekker dicht bij huis hebt kunnen aanschouwen. Lijkt me best bijzonder.
  Je foto's geven een mooi overzicht. Ook je "blommen" staan er weer mooi op. Fantastisch...hihi...!!

  Lieve groetjes,
  Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, er viel heel wat te beleven bij jullie, Josephine !
  Die oude tractoren zien er fantastisch uit, mooi vastgelegd in de collages ! Ik vind de kleuren prachtig !
  Ook prachtig de bloemen uit je tuin !
  Het weer gaat weer wat beter worden ...
  wens je alvast een fijn weekend,
  Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig dat oude spul. Maar ik wist niet dat er met zoveel verschillende vervoersmiddelen de elfstedentocht gereden werd.
  Altijd weer mooi om je mooie bloemen te bewonderen.
  De boerenwederik heb ik ook jaren in mijn tuin gehad. Nooit geweten dat ie zo heet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook wij hebben hem een keer gereden met onze Karmann ghia ...Friesland is zo moooi ...heerlijk om er te zijn....groetjes Ria 💕💕

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥