maandag 3 januari 2011

Vogelvriendjes...







Hebben jullie dat nu ook, na zo'n best wel drukke Decembermaand moet ik altijd weer even op gang komen. We hebben heerlijke Kerstdagen gehad en ook het oud en nieuwjaars samenzijn met vrienden was erg gezellig. Goede voornemens daar doe ik niet aan, ik vind dat je het hele jaar door altijd bewust moet leven. Als een mens op zoek gaat naar het buitengewone in het alledaagse dan vind je al rijkdom in eenvoud om je heen. En wat je nodig hebt om gelukkig te zijn bezit ieder mens eigenlijk al van nature, een besef dat weerklank vindt in je ziel. Genieten van de schoonheid om je heen, vreugde kunnen voelen. Harmonie, een voldoening en tevredenheid toelaten in je hart. Luister maar goed naar het gefluister van je hart, je diepste zelf, daar kan ieder mens veel van leren.


Maar even heel iets anders, die lieve vogelvriendjes helpen we allemaal de winter door met vetbollen, pinda's en allerlei zaden, stukjes brood en noem maar op. Maar vogeltjes moeten ook drinken, water is heel belangrijk voor ze. Als er sneeuw ligt dan krijgen ze genoeg vocht binnen ,maar anders is het handig om een schaal met water te vullen waar je suiker aan toevoegd, daardoor zal het water niet zo snel bevriezen en kunnen ze toch drinken.
Van de week moest ik wel heel erg lachen, met een paar zakken gesneden brood ging ik in de buurt op zoek naar de eenden, heel vreemd maar kon ze nergens meer vinden. Toen ik uitendelijk thuis kwam en naar buiten keek, zag ik in mijn tuin een heleboel eenden, in de zinken wastobbe en tussen de struiken rond trippelen. Ze vonden zeker dat het te lang duurde en kwamen zelf maar even het brood halen, zo schattig...


29 opmerkingen:

  1. Ha lieve Josephine,

    Wat een mooie woorden....die kunnen op zo'n manier alleen geschreven worden...... recht uit het hart door iemand met veel levenswijsheid.

    En die eenden kennen je ook al.....kwik,kwak en kwek kwaakten tegen elkaar......kom we gaan naar Josephine....daar is het goed en gezellig;-)

    Harry heeft vanmiddag de laatste oliebollen met rozijnen aan een ijzerdraad geregen en dat vinden die gevederde vriendjes die af en aan vliegen ook heel lekker zo te zien.

    Fijne (blog)week
    Liefs,
    Ger

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hallo josephine.
    ik wens je een fantastisch 2011 en dat we weer heerlijk dit jaar van je prachtige foto,s en verhalen kunnen genieten.
    deze fotos, zijn super mooi zeg.
    liefs van an

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi, wat leuk dat de eenden jou op kwamen zoeken.

    Ga vandaag ook weer beginnen met werken, na die gezellige dagen, tis zo weer voorbij hé.

    Gr Stina

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ach en dan zie ik in je banner Greta Garbo...
    Daar had mijn lieve moeder wel iets van weg.
    Groetjes 2011.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een prachtige woorden weer...zo recht uit het hart!

    Lief hè...die eenden...bij mijn moeder staat ook elke dag een stelletje te wachten en als ze niet snel genoeg komt laten ze dat horen ook.
    Wat heb je weer een schitterende foto's gemaakt!!

    fijne dag meis...liefs Carla.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Josephine, jouw foto's bewijzen dat jij een uitstekende vogelmoeder bent :-)
    Ik deel je statement betreffende goede voornemens. Op een gezond en gelukkig nieuw jaar, proost!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik vind dat de leukste foto die eend bij de tobbe!!...hahahah!! ...tja we gaan weer beginnen.......de kerst is al opgeruimd.......nog niet helemaal vond de hal ook nog wel doorkunnen als winter......hahahah!!...dus het groen en de bessen liggen er nog het boompje is wel weg......en zo laat ik het nog even.....veel te leuk! ...en de kerststal staat er ook nog...dat mag he?? tot de 3 koningen......ben wel niet katholiek maar toch.....hahahh!! liefs fijne week van mij....en nu eerst de ramen zemen......is wel nodig.......liefs van mij....xxx...

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hay lieve meis,

    Meisje wat een mooie woorden voor het nieuwe jaar!
    En ik kan me daar helemaal in vinden, en ben het er helemaal mee eens.

    Je fotos zijn amazing!
    En dat dikke wollige winterkoninkje is zo schattig!

    Alle liefs en goeds,

    Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Lieve Josephine, ik wens je een jaar vol van Geluk, liefde en gezondheid toe. Wat een prachtige woorden, daar kan ik mij helemaal in vinden. Ook hier geen goede voornemens, meestal te hoog gegrepen en ik ben gelukkig zoals ik nu leef met vooral die kleine bijzondere dingen.
    Zoals nu, ik geniet van je prachtige foto's en verhaal.
    Ik moet vandaag ook op gang komen. De kerstspullen zijn opgeruimd en ik ga nu een frisse wind laten waaien door het huis.
    Op een nieuw jaar vol van prachtige blogmomenten.

    Liefs, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Voor jou natuurlijk ook al het goede voor 201! Wat heb je dat weer mooi verwoord en zo waar....'luister naar het gefluister van je hart'. Die sla ik weer op.....
    Je foto's zijn super, hier kangt er ook van alles en nog wat in de bomen voor onze kleine vriendjes, genieten als je het gefladder zo ziet, lieve groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Zo is dat Josephine,
    Goed zorgen voor de dieren in de winter, leuk bij die wastobbe, wat een wijsneuzen hé? ze weten het zo hoor.
    En natuurlijk jou wensen en wijze woorden zoals jij ze alleen verwoorden kan, knap hoor.
    J bent een erg lief en gevoelig mens!
    Ik vergeet bijna te zeggen hoe mooi ik je foto's vind.
    Lieve groetjes, Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  12. lieve Josephine,,dit zijn wijze woorden, en onwijs gave foto.s hoor,je duckie ,,,,,geweldig,,ik zal proberen me eraan te houden,aan je woorden,maar of het lukt is een tweede.ik ga geen voornemens meer doen,daar baal ik van.jij bent in ieder geval goed begonnen,,

    liefs van GREET

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hoi Josephine,

    Ja, heel herkenbaar het gevoel van weer op gang komen. Mijn gangetje is nog maar zwakjes hoor. Ik moet nog vol op stoom komen. De beste wensen in ieder geval en ook voor de vogeltjes. ik zal mijn katten uit de buurt houden.

    groet,
    Lavender

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik vind het wel weer lekker dat al die dagen voorbij zijn, nu manlief nog beter zodat ik helemaal mijn gang kan gaan haha....
    En hier ook geen goede voornemens, als je iets wilt doen moet je het ook op een andere dag kunnen. Nee ik ga gewoon verder zoals ik deed, en dat bevalt mij prima.
    Mooie foto's van die vogels.

    Fijne week
    lieve groet Lia

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ja goede voornemens doe ik ook maar niet aan.
    Elk jaar zeg ik weer IK STOP MET ROKEN !
    Nu 40 jaar verder..... rook nog steeds.
    Dieet dat hoef ik niet echt 68 kilo moet kunnen, al zit het raar verdeeld.
    Drank ? moet kunnen 2 glaasjes per dag en het is ook nog goed voor het bloed.

    Nee, ik ga vrolijk verder metr wat ik in 2010 ook deed.

    Wat de pietsjes betreft.. mijn man is er altijd mee bezig hier op de varanda dan, voerslingers binnenkort een voerhuisje maken hij is sinds kort ook lid geworden van de vogelbescherming kost maar €3,00 pm en je krijgt ook nog mooie post elke maand.

    Hier zijn veel kleine wilde parkieten mooi groen en lekker luidruchtig zijn ze, soms hangen ze met 3 tegelijk te eten aan de pinda's.
    en soms een schaarse huismus of meesje.

    gr Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Mooie woorden en prachtige foto's, Josephine, die van het ringmusje vind ik zo mooi !
    We hebben ook veel vogels, komt ook door onze kippen, die vrij rondlopen, de merels eten altijd samen met hen.
    Ik wens jou en je familie een Gelukkig Nieuwjaar, dat al je wensen mogen uitkomen !
    Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Hoi Josephine,
    wat een mooi begin met mooie woorden en mooie foto's. Grappig hoe de eenden jou al weten te vinden. Wens jou ook een fantastisch,liefdevol en gezond 2011 toe.
    Liefs, Ingrid.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hallo Josephine,

    Prachtig dat winterkoninkje, zingt hij ook zo mooi? En grappig van die eenden, ze hadden wel honger denk ik.
    Die hond aan de zijkant rechts is die ook van jou? Ik heb precies zo'n hond! Ze is al 14 jaar!

    En bovenaan Greta Garbo?

    Succesvol en gelukkig Nieuwjaar!

    Janny.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Je hebt helemaal gelijk met het begin van je post en ohh de vogels en eenden,wat geweldig om dat om je heen te hebben,dat is toch al genieten,gave foto`s heb je gemaakt,fijne week,liefs Joke.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Ikzelf hou wel van de sfeer van de feestdagen, maar niet zo van de dagen zelf. Ik ben er veel beter aan toe op de 1-e dag van het nieuwe jaar.
    Ik vind al je foto's mooi, maar deze spannen de kroon. Ik hou veel van vogels, mooi het kleintje en de kleur van de eend, wouw!!!!Goede tip van het suiker in het water. Ga ik proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wat een lief eerbetoon voor onze gevederde vrienden.....
    Heb er goed op gepast hoor met die sneeuw...elke dag wat brood, roggebrood en rozijntjes..........
    Fijn liefdevol nieuw jaar liefie
    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Mooie foto's Josephine en heel mooie begeleidende woorden. Eenden op bezoek in de tuin? Hou je niet voor mogelijk gewoon, een verdwaalde kip van de buren of zo, ja, maar zie, toch hebben ze de weg naar jou tuin gevonden!
    Een gelukkig en gezond nieuwjaar!
    Groetjes,
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Zo mooi, deze prachtige foto's en de schitterende tekst. Inderdaad, onze geveugelde vriendjes zorgen voor zoveel afwisseling in de tuin. De meesjes vliegen af en aan tussen onze tuin, en die van een aantal huizen verder, waar blijkbaar ook bolletjes hangen. Liefs, @nne

    BeantwoordenVerwijderen
  24. LIeve Josephine. Zulke mooie woorden en heerlijke foto's.Voornemens, ik doe er ook niet aan want ik hou ze toch niet vol, alleen....ik moet van mijzelf toch minstens een kwartier per dag fietsen op de hometrainer. Liefs van Riet

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Niech Nowy Rok 2011
    przyniesie Tobie radość,
    miłość, pomyślność
    i spełnienie wszystkich marzeń,
    a gdy się one już spełnią
    niech dorzuci garść nowych marzeń,
    bo tylko one nadają życiu sens!

    Pozdrawiam serdecznie :)


    Pięknie jest na Twoim blogu, pięknie :)*

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Geweldige foto's en een goede (water) tip voor onze vogels. Wij hebben een vogelfonteintje en heerlijk als je ziet hoe ze daar gebruik van maken. Wens je een fijne dag. Trudie

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Ik doe ook niet aan goede voornemens, ik leef zoals ik denk dat het goed is...
    wat heb je de vogels mooi op de kiek gekregen, het winterkoninkje scharrelt hier ook dagelijks, maar ik krijg hem niet op de foto helaas
    en die maffe eenden haha, ze weten het snel he, waar wat te halen valt, maar ik vind het wel genieten hoor
    vorige week heb ik 2 ooievaars op de foto gezet, stonden in een sneeuwwit weiland, waren volgens mij wel iets uit de koers daar ??
    lieve groetjes Yvon

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Mijn favoriet is het winterkoninkje.
    Mooi in beeld gebracht trouwens!

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥