maandag 14 november 2022

Begin gehaakte Sjaal * * *


Nog niet zo lang geleden kocht ik een Amazing Cake van Alison & Mae, het garen is 100% Katoen, de bol weegt 150 gram en is 630 meter lang. Nu heb ik helemaal geen verstand van breien en  haken maar volgens mij leek 630 meter wel genoeg voor een smalle lange sjaal? 


Het is ook een simpel patroon geworden maar ik vind wat speelsheid wel mooi voor een sjaal.


Wel een beetje saai haken natuurlijk maar het effect vind ik wel grappig. Ik haak het op naald 4,5.


De kleur is een beetje Aubergineachtig  en wordt steeds een beetje lichter. b Benieuwd of ik het haal met de 630 meter.
En afgelopen 7 November was ik jarig, deze foto is een pasfoto die ik moest laten maken voor mijn rijbewijs, tsja als je 75 bent behoor je tot de oude garde en moet je elk 5 jaar medisch gekeurd worden, en allerlei naar mijn idee onzinnige vragen beantwoorden via het CBR. Binnen twee dagen was ik goedgekeurd dus kan ik weer 5 jaar rondrijden. Zooo, nu kijk ik jullie eens recht in de ogen, haha wel met een ernstig gezicht want op pasfoto's mag je niet lachen, maar in gedachten lach ik jullie toe hoor. 

11 opmerkingen:

 1. En ik lach terug terwijl ik zeg: '' Alsnog van harte gefeliciteerd. Wat zie je er nog jong uit!"
  En die sjaal wordt prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog van ❤️❤️Gefeliciteerd
  Wat een prachtige foto, jij lijkt op een bekent iemand, maar wij kunnen er hier alletwee niet opkomen.
  Wat een mooi garen heb je uitgezocht voor de mooie sjaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk om je even 'in person' te zien! Alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Het is een prachtige leeftijd, maar wel jammer dat je dan meteen in een hokje wordt geduwd en het rijbewijs niet meer vanzelfsprekend is.
  Je sjaal wordt heel mooi. Ik ken dit garen niet, maar ik denk dat je er een mooie lengte mee kunt haken. Het kleurverloop ziet er op de bol al mooi uit. Veel haakplezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd met deze mooie mijlpaal en wat zie je er prachtig en jong uit!
  Mooi, je haakwerk. Zo'n patroon is juist wel fijn, rustgevend. En het kleureffect maakt het ook leuk en mooi! Je zult op een gegeven moment de uiteindelijke lengte kunnen inschatten. Als je het gehaakte deel weegt, kun je ongeveer berekenen hoe lang de sjaal wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nog hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag, Josephine! Ik was er al een tijdje geleden achter gekomen welke leeftijd je ongeveer had, maar ik daarvoor dacht ik altijd dat je een pittige jonge meid was...
  Erg leuk om je foto nu te zien en je ziet er goed uit!
  Wat een tof garen, die kleur is nu 'in' geloof ik. Maar het is gewoon een hele mooie tint en het patroon doet het ook goed met dit garen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Alsnog van harte gefeliciteerd , je leeftijd....... had ik veel lager in gedachten ha ha je schrijft als een jonge blom :))))Mooi garen wordt vast een mooie sjaal. En een simpel patroon daar is niks mis mee hoor ik hou ervan. lekker doorhaken en niet te veel nadenken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Altijd leuk, zulk verloopgaren. Dat wordt een mooie sjaal. En dan was je jarig, nog gefeliciteerd . En je hebt nog een lekker jong koppie hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Amazing cake ... wat een leuke naam voor dit garen, het patroontje ziet er heel mooi uit !
  Gefeliciteerd met je verjaardag, Josephine ... en al mag je niet lachen op pasfoto's ik zie toch je glimlach, je ziet er stralend uit !
  Ik wist niet dat je op een bepaalde leeftijd voor je rijbewijs alle 5 jaar medisch gekeurd moet worden, ik denk niet dat dit in België moet ... ?
  Fijne week,
  Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Alsnog gefeliciteerd !!!…nou je bent een mooierd hoor …ik lach even terug….en ja gelukkig mag je weer 5 jaar verder rijden …liefs van mij 🍀🍀🍀

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De hartelijke felicitaties van een bijna 5 jaar (2-11) jongere Schorpioen. Heb je een mooie leeftijd en dan moet je weer aan allerlei verplichtingen voldoen zoals keuringen. Gelukkig ging het bij jou snel, ik heb ook andere verhalen gehoord. Mooie foto, en volgens mij heb je ondeugende binnenpretjes, haha. Dat herken ik bij mij zelf. Wat een prachtige cake heb je voor die shawl. Het begin ziet er goed uit. Groet, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nog van harte gefeliciteerd Josephine!
  Je bent 3 maanden ouder dan ik :-)
  Toch een leuke foto ondanks dat je niet mag lachen.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥