zondag 27 november 2022

Stillevens * * *

 
Ook wel eens fijn wat rustgevende beelden langs te zien komen. Hier een groepje van mijn grijs/witte borduurtjes.


Dit zijn de besjes va de Callicarpa struik, met op de achtergrond een zonnetje van aardenwerk. De foto is genomen tijdens het schemerlicht, dat geeft vaak een speciaal effect.


Op deze manier met fotograferen spelen vind ik altijd heel erg leuk. Het is een bloem die op een van de borduurtjes staat op de bovenste foto. Deze bloembladeren borduur je met een bepaalde techniek los van de ondergrond en dat is op deze foto goed zien.


Hier heb ik met de Origami techniek van papier deze roosjes gevouwen. Geen scherpe hoeken zoals je ziet, vond het een uitdaging om van stevig papier door draaien en wrijven deze ronde vormen te krijgen.
Het blijft er natuurlijk een beetje houterig uitzien maar het lijkt toch best wel op rozen.


Aan de zijkant van de garage, hebben wij een schutting staan die helemaal begroeid is met Hedera. Op de schutting had ik een klein aardenwerk zonnetje gehangen toen er nog geen planten groeide. Inmiddels na veel jaren is de schutting bedekt met een dikke deken hedera planten, en elke keer knip ik om dat zonnetje heen de bladeren een beetje weg. Van de week toen de buitenlamp aansprong s'avonds laat dus, heb ik deze foto genomen, alle donkere delen zijn bladeren, dat vogeltje staat daar ook altijd tussen. Wat geeft dat een grappig effect hé.


En dit is een klein gedeelte van de kast die in de hal staat, het is een oude linnenkast die wij als garderobekast gebruiken, bovenop allemaal oude spulletjes.

13 opmerkingen:

 1. Wat mooi, spelen met foto's om san dit eruit te galen knap werk mooie struik in de tuin die zag ik van de week ook ergens blijft die in de winter ook zo?? Mooie jast met oude spulletjes ik hou daar wel van

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je moet het ook maar net zien hè Dat doe jij. Ik vind je foto's erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie foto's, Josephine! Ik vind je borduurseltjes erg leuk! En die origami rozen... geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kijken met het oog van een fotograaf👍🏼. Gewone dingen, die anders nauwelijks zouden opvallen, worden ineens heel interessant. De foto's stralen stuk voor stuk rust uit, ik vind ze prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk weer allemaal…ik dacht wat een leuke lampjes bij je oude spulletjes….maar volgens mij zijn die erbij gefotoshopt 🙈hahaha…fijne zondag liefs van mij en Leaf 🍀🐾💗🍀

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige foto's! O, die paarse besjes, zo leuk! Zo'n struikje wil ik ook wel in m'n tuin. En nu heb ik mooi de naam :-)
  Heel mooi, je papieren rozen en wat bijzonder, je borduurwerk, prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie borduurtjes dat wit op grijs en met die speciale techniek dat de blaadjes los liggen. Lijkt me nog best lastig. Het is altijd zo genieten om de foto's op jouw blog te bekijken. Zulke mooie dingen die je maakt en vastlegt. De gevouwen rozen maar ook heel simpel een paar paarse besjes op een stenen zonnetje. Even even later datzelfde zonnetje (althans dat denk ik) met de hedera en het vogeltje. Dat kan dan zo weer op een kerstkaart. En de kast met oude spulletjes, je zou zomaar een brocante winkeltje kunnen beginnen. Groetjes, Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie serie. De borduurwerkjes van de 1e foto zijn prachtig. Groet, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je hebt je even heerlijk uitgeleefd met je camera... Mooie spulletjes bij elkaar leggen, ze weer even door je handen laten gaan en kijken hoe je ze rangschikt; een heerlijke bezigheid!
  Je borduurwerkjes vind ik heel mooi, zo fijntjes en subtiel gemaakt.
  Leuk hoe je van alles boven op de kast rangschikt, maar oooo als je dan weer moet stoffen... Maar dat heb je er vast voor over!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtig al die stillevens, Josephine !
  Zo mooi de borduurwerkjes ... de details van de bloem zijn wondermooi op de foto weergegeven !
  Kleurrijke roosjes en de oude spulletjes op de kast, zo sfeervol
  daar hou ik van !
  Wens je een fijne week,
  Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een mooie en gezellige stillevens. Heerlijk om naar te kijken en even bij weg te dromen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. De rozen die je van papier hebt gevouwen zijn er goed gelukt en dat is best wel een heel werk, papier werkt meestal niet echt mee.
  Het borduurwerk wit op grijs is prachtig en de borduurmethode met het losliggende effect is wel heel speciaal.
  Onze zoon heeft ook een Callicarpa in de tuin en meestal neem ik daar wel een tak van mee, erg mooi in een vaas van glas.

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥