maandag 11 mei 2009

Zuurkool anders, [ heerlijk recept! ]


Dit is werkelijk een heerlijk recept voor zuurkool.

Benodigdheden: 2 grote uien [ in ringen ], 1pond zuurkool, een paar magere schouderkarbonades, 2 rode paprika's [ in reepjes ], iets paprikapoeder [ voor kleur ] 2 flinke tenen knoflook, laurierblaadje, zout, peper, handje komijnzaadjes, theelepeltje sambal, scheut rode wijn, beetje suiker [ paplepel ] olijfolie en/of boter om te bakken.

Schouderkarbonades in stukjes snijden en in pan op hoog vuur snel aanbakken tot het lekker knapperig is. In braadpan uien laten smoren, paprikareepjes mee bakken, knoflook toevoegen, in stukjes of uit de pers. Paprikapoeder, zout, peper, sambal, suiker, komijnzaadjes, laurierblaadje en rode wijn toevoegen. Vlees bij dit alles toevoegen en als laatste de zuurkool erop leggen. Als het pruttelt het deksel op de pan leggen en alles op een heel laag pitje minstens een uurtje laten stoven. Eventueel tussendoor wat water toevoegen als het te droog wordt er moet namelijk wel redelijk wat vocht in de pan blijven omdat dat als jus fungeert. Heerlijk met gekookte aardappelen die je er apart bij eet, [ dus niet stampen. ]

Echt de moeite waard om het eens op deze manier te bereiden, waarschijnlijk wil je nooit meer anders, wij in ieder geval niet. SUCCES met dit recept.
P.S. De foto heeft natuurlijk niets met zuurkool te maken maar ik vind het een leuke foto.

3 opmerkingen:

  1. Lieve Joske,
    wat is dit ook weer een leuk plaatje van het meiske.
    En dat recept klinkt heel lekker,maar waarom suiker er bij???
    Zuurkool moet zurig blijven smaken vind ik.
    Je doet het heel leuk hoor,knap van jou om zo maar even een website te maken.
    veel liefs van 't wiefke.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lief Wiefke,

    Tja.....de suiker die ik toevoeg geeft juist samen met het zuur en de scherpte van de sambal en de aroma van de kruiden en de wijn een goede combinatie, je proeft geen suiker maar alle smaken bij elkaar zijn zo in goede harmonie. dat is nou eenmaal zo bij lekker koken, het is de combinatie van alles. Maar.......als je het zelf een keertje misschien gaat maken gewoon de suiker weglaten natuurlijk, geen probleem.

    Liefs Josephine

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ooow ik loop te watertanden
    en mijn maag knort
    tijd voor een hapje
    maar deze houden we erin :-)
    want die wil ik gráág uitproberen
    dank josephine voor het delen

    ♥♥groet
    xzenna

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥