zaterdag 29 november 2014

Little Victorine ***









Van de week heb ik tussen alle klussen door af en toe een beetje aan dit beertje zitten werken, het is voor mij een heel rustgevende bezigheid en geniet ervan met volle teugen. Deze kleine lieverd heet VICTORINE, ze heeft een klein kroontje op haar bolletje van ijzerdraad en parelkraaltjes. Het lijfje is uit één stuk gemaakt en het hoofdje en de armen kunnen bewegen. En zoals jullie kunnen zien heb ik twee soorten stof gebruikt. Een mooie open mohair soort en een gordijnstofje waar ik al eerder een beertje van heb gemaakt. Wat het klussen betreft, er is nog heel veel te doen. Het behang dat verwijderd moest worden zat op gipsplaten geplakt en daar moet je heel voorzichtig mee omgaan, je kan het niet te nat maken en stomen mag niet bij gipsplaten. Dusssssss op één wandje na heb ik van de week elke dag heel voorzichtig staan pulleken maar alles is er nu bijna af, pfffffffffffffffffffffff. Geduld is een schone zaak, haha. Maar straks zie je alles natuurlijk enorm opknappen. En behangen vind ik heel leuk om te doen, en er is ook al een hoop geschilderd. Kan bijna niet wachten om straks weer alles in te richten maar dat zal nog wel even duren voor dat het zover is. Lieve mensen geniet allemaal van een heel fijn weekend ***


15 opmerkingen:

  1. Your darling little Ted is very different and exciting. I removed Wallpaper last Jan. I decided no more wall paper, just paint.
    Hugs Kay

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een ontzettend mooi en lief beertje heb je weer gemaakt! Ik vind de combinatie van stoffen heel bijzonder. Kroontje ook! Duidelijk: een Josephine beertje! LEUK! Altijd fijn om weer een nieuwe creatie van je te ontdekken! xxx

    Jeetje zeg, gipsplaten.......ik weet zeker dat ik er geen geduld voor had gehad en er platen tegenaan had gemaakt of zoiets dergelijks.....zo ben ik dan wel weer : - ))))))
    Met een beetje geluk ben je aan het eind van het jaar klaar en kun je met volle teugen genieten! Ik duim voor je!

    Goed weekend Josephine en liefs!!!!!!!!!!!!! Pink


    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een poepie sjieke beer is daar geboren Josephine, wat heb je haar lekker opgevrolijkt met een kroontje een bolletjes sjaal.
    Ze is weer zo knap gemaakt, zo ieniemini klein, heerlijk.
    Behangen is echt leuk he, ik had te weinig tijd toen Dave weer thuis kwam wonen, dus ik moest het laten doen.
    Achteraf spijt gehad, want die vent keek niet zo nauw.
    Daar betaal je dan een berg geld voor en her en der liet het echt de wensen over.
    Veel succes met verder klussen en een fijn weekend.
    Knuffels Chrissie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lieve Josephine.
    Victorine, wat een mooie naam voor zo'n lief klein dotje. Je hebt er weer een schatje bij. Lekker dat je nog even tijd kan vinden om een beetje te knutselen. Je komt dan even tot rust.
    Ik heb vroeger ook veel behangen en geschilderd maar de laatste verhuizingen heb ik het laten doen. Ik vond het altijd wel leuk om te doen en kon me er lekker in uitleven.hihi.
    Ik wens je een heerlijke Zondag .
    Veel liefs van Rietje

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een prachtig beertje heb je weer gemaakt Josephine. En dan ook nog al het behang van de gipsmuur af gehaald. Een vreselijk werk behang af halen en als je het dan ook nog zo voorzichtig er af moet pulken. Dan is het fijn dat je even tussen de bedrijven door aan je mooie beertje kon werken. Dat is heerlijk ontspannend zo lekker freubelen. Voor jou ook nog een fijn weekend meis.
    Liefs Brie

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dag lieverdje ♥♥♥
    wat een knappert is Victorine met die krans op haar koppie,en dat leuke bolletjes kraagje.
    De derde foto vind ik zo schattig net alsof dat anderen beertje vraagt wil je met mij spelen
    en dat wil ze vast wel, heel veel liefs Mamske.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een schattig beertje is Victorine ... mooi die combinatie van de twee stofjes en de details zijn wondermooi ... altijd weer een verrassing, Josephine !
    Oh, wat een vervelende klus met die gipsplaten, ik verwijder sowieso niet graag behangpapier ... succes nog met de verdere werken !
    Fijne week,
    Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  8. .......sarebbe bello poter stringere e coccolare questo orsetto!

    lo adoro!
    stai facendo i lavori di casa?
    poi ci fai vedere????

    un bacio
    Annalisa

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoi Josephine,

    Victorine is weer een schatje geworden en zo fijntjes gemaakt.
    Wat een werk he.... behang van een gipsmuur afhalen, ik heb het wel eens met water afgehaald, nou het was een verschrikking.
    Maar als het straks weer allemaal opgeknapt is, heb je ook veel plezier van je werk.
    Kan mij voorstellen dat het maken van de mooie beestjes ontspannend is, ook ik heb dat met schilderen.

    Wens je een fijne week en lieve groet,

    Loes

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Josephine, het is weer een schattig beertje hoor, veel succes met je renovatiewerken...is altijd heel leuk als het gedaan is en je ervan kan genieten ...
    nog een fijn weekend,
    Simonne

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hoi lieve Josephine, door het veranderen van blog was ik je even kwijt maar doordat je bij mij langskwam heb ik jou ook weer gevonden én opnieuw toegevoegd.
    Wat maak je toch steeds mooie beertjes, ik blijf me maar verwonderen hoe je het doet, zo kleine armpjes en beentjes, een werkje van veel geduld.
    Fijne avond, liefs, Sonja

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Un bacio grande da Bruxelles! @Annaliss

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Het is weer een schatje, De beren familie groeit goed he?
    groetjes Hanneje

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥