vrijdag 23 oktober 2015

Een beetje van alles ***









Al een paar weken geleden had ik een hortensia bloem op de vensterbank gelegd om te drogen, en vanmiddag toen ik de bloem in mijn handen nam dacht ik, wat is dat eigenlijk prachtig om te zien in dit stadium. Heb mijn camera gepakt en de bloem in allerlei standen gelegd en gefotografeerd. Moest om mijzelf lachen, ik leek wel een kind in een snoepwinkel zo enthousiast als ik er van werd, haha zien jullie het voor je. Maar één ding is zeker ik heb er van genoten. Vinden jullie de foto's niet prachtig geworden, en vooral die kleuren vind ik zo mooi. Ook was ik van de week met probeerseltjes bezig om kleine handjes voor poppen te maken, nou ja dat lukt nog niet zo hoor. Dat handje van stof is wel mooi geworden maar naar mijn idee te groot. Het is ongeveer 4 centimeter en nog kleiner maken van stof gaat gewoon niet want dan kan je de stof met geen mogelijkheid nog keren na het naaien. De vingertjes zijn nu maar zo'n 6 millimeter doorsnee [klein dus] Uit frustratie ben ik toen maar een PIEPKLEIN beertje gaan maken van klei, de soort die aan de lucht hard wordt en die je dan wat bij kan schuren. Een sober beertje is het geworden, de armpjes en beentjes heb ik met ijzerdraad bevestigd, het is echt een ukkie geworden, zo grappig.
*** Een heel fijn weekend allemaal  ***

 

10 opmerkingen:

  1. Ja, de hortensia bloem heeft wondermooie kleuren, Josephine, je hebt de details heel mooi vastgelegd, de bruine blaadjes lijken wel van kant !
    Oh, die handjes ... lijkt me echt moeilijk !
    En het beertje van klei ... wat een schatje is het geworden !
    Geniet van het weekend,
    Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat heb je de hortensia prachtig gefotografeerd. Ik heb er één hier voor mijn raam een op stam staan, En hij is van wit naar roze gegaan en nog zo mooi. Ik kan daar ook enorm van genieten.
    En de handjes .... ik weet het zeker eens gaat het je lukken en dan ben je dubbel zo blij dat je inzet is gelukt. Jij geeft de moed niet op.
    En het beertje van klei is ook weer zo'n schatje. Wat heerlijk om zo met je handen bezig te zijn het en zo iets moois te creeeren.
    Dank je wel voor je lieve reactie op mijn blog.
    Een fijn weekend.
    Liefs Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Josephine,
    Wat een mooie foto's heb je gemaakt van deze gedroogde hortensia. De kleuren zijn echt prachtig. Erg mooi om te fotograferen.
    En wat is dat beertje grappig. Zo leuk om te zien.
    En knap dat je ook handjes bent gaan maken voor je andere poppetjes. Zien er leuk uit hoor en zijn volgens mij prima gelukt. Op de foto zou je alleen niet zeggen dat ze in werkelijkheid zo klein zijn. Nou knap gedaan hoor Josephine, daar zal je vast het nodige geduld voor moeten hebben om dit te doen.

    Lieve groetjes en een heel fijn weekend,
    Marco

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ha Josephine! ja, wat is dat mooi zo'n hortensia! Wonderlijk ook hoe de kleuren dan veranderen! Prachtig vastgelegd!

    Je grappige beertje!!!!!!! Ik vind hem LEUK!!!!! Ben benieuwd wat je er verder mee gaat doen en wacht geduldig af! Je zit echt vol verrassingen!

    Over dat (heel erg mooie!) handje: op Pinterest staat een beschrijving voor het maken van piepkleine handjes - piepklein want het zijn muisjes : )))))) - ; er wordt een handje gevormd van dun ijzerdraad en daar wordt dan viltwol omheen gewikkeld. Het ziet er echt prachtig uit en misschien is het iets voor jou? Kijk maar eens als het je iets lijkt en als je er niet uitkomt zoek ik graag even met je mee! De meeste kans heb je denk ik als je googled voor needle-felted mouse.

    Oh je, misschien ga je nu ook wel naaldvilten?! Gelukkig gaat de wintertijd vandaag weer in, hebben we een uurtje langer om te frutselen!

    FIJN weekend en liefs van Pink! xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk zo klein en dat je laat zien hoe zo en klein handje wordt gemaakt ..knap hoor fijn weekend,Joan

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hallo lieve, ik feliciteer u! de mogelijkheid om kleine schaal te creëren maakt uw creaties in peq. schatten!
    Ik weet waar je het over hebt als je je emotie of passie betrekking hebben voor fotografie! De lens en je maakt synergie kan dan wat de gewone oog, niet begrijpen zien! Uw creaties zijn teder! Hugs! Rose Marie! Ah! Bedankt voor uw bezoek!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat mooi die foto's van die Hortensia Echt die kleuren zo prachtig......

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een mooie hortensia's ..prachtig en achhh dat handje zo liefff....knap hoor fijn weekend liefs Ria x

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dat is dus rijkdom hoor dat je je nog een kind in de snoepwinkel kunt voelen....
    koester dat maar.......
    En snap het hoor....want wat zijn je beelden mooi geworden.
    En dat beertje....snoepje.....ik houd van sober dus ik vind dit een topper.
    Puur en dat is voor mij dus een snoepje ;)

    Fijne zondag

    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hallo Josephine, wat een prachtige foto's heb je gemaakt van je hortensia !!
    Het kleine beertje ziet er grappig uit ...
    groetjes van Simonne

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥