zondag 18 oktober 2015

Popjes van stof ***











Dag lieve mensen, al een tijdje ben ik bezig met van alles en nog wat uit te proberen om popjes op en bepaalde manier te maken. Hoe krijg je mooie handen en voeten bijvoorbeeld, en hoe krijg je het voor elkaar alles zodanig beweegbaar te maken dat je het in allerlei natuurlijke houdingen kan zetten. Best nog heel ingewikkeld allemaal omdat ik zoals jullie weten graag kleine dingen vervaardig en dat is veel moeilijker dan iets in het groot te maken. Handjes van 5 of 6 centimeter geen enkel probleem maar van 1 centimeter, dat  is een heel ander verhaal en is me dan ook nog steeds niet gelukt. Eerst laat ik jullie hier een paar simpele popjes zien, het hoofdje heb ik gemaakt op de manier van hoe ze zonnepopjes maken en de rest van het lichaam gewoon uit de hand geknipt en genaaid zonder patroon. Voor de kniegewrichten heb ik houten kralen gebruikt. Het zijn dus eigenlijk probeer popjes die ik ook niet echt heel fijntjes heb afgewerkt  maar ze zijn toch wel grappig geworden. De oogjes van het grotere  popje heb ik geschilderd en van het kleine popje geborduurd. Ook zien jullie op twee foto´s van witte stof een probeersel waarbij de heupen en de schoudergewrichten van schijven worden gemaakt die je in de stof moet vastnaaien op een bepaalde manier. De dijbenen en onderbenen worden apart genaaid zodat je een kniegewricht krijgt. Op de foto is te zien dat ik het onderbeen veel te klein gemaakt hebt maar het gaat me er om de techniek onder de knie [ leuke woordspeling ] te krijgen. De foto's zijn van slechte kwaliteit, sorry maar ik hoop dat jullie het toch leuk vinden om deze popjes te bekijken. Het fotograferen in al die verschillende standjes is zo leuk om te doen, het lijkt net of zo'n popje tot leven komt. Wens iedereen een mooie nieuwe week toe ***


13 opmerkingen:

  1. Love your dolls.
    So original, so soft, so squeezable.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. What a nicely sculpted tiny face! Using disk joints seem to be a great idea to make a doll with movable arms and legs. I've used a wire loops to make knees and elbows, and to attach limbs to the body as well. And then I've covered the joints with fleece and elastic fabric. That worked well for me. You can see the result in my blog (my first cloth doll). She has wire armature in the body and limbs, and a skull made from a styrofoam. I wish you good luck in making a perfect doll.
    Sincerely, Olga

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Josephine,
    Wat ontzettend leuk is dit toch weer!!
    Zo grappig hoe je met al dat priegel werk, zulke leuke poppetjes weet te maken. Vooral die koppies met die sprekende oogjes maken het tot zeer bijzondere creaties. Echt knap gedaan Josephine!! Petje af voor je hoor...!!

    Lieve groetjes,
    Marco

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat heb je veel talent en inzicht en geduld. Ze hebben ook nog een gezichtsuitdrukking. Heel knap.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lieve Josephine.Nou heb ik vanmiddag twee keer geprobeerd om even bij je op viisite te komen via mijn ipad maar mooi ging het weer niet. Nou zo maar even weer proberen. hihi. Wat ben je nou toch weer met iets schattigs bezig.Zo lief die poppetjes en zo kunstig in mekaar gezet. en lieve oogjes zo mooi en roze wangetjes, meissie je kan er wat van.
    Wat Olga hierboven zegt hoe zij het doet met ijzerdraad of zo lijkt me ook wel wat , misschien we slim. Ik ga ook eens bij haar kijken.
    Mooi he, St Petersburg, waar we waren. ik heb zoveel foto's maar ik moet zeggen vorig jaar heben we ook een rondrit gemaakt maar die was veel beter. Hier waren te veel mensen dus meer bussen besteld maar niet de echte reisleiders. dat was jammer, maar goed we hebben toch genoten.
    Veel liefs van Rietje

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Lieve josephine elke keer denk ik het kan niet mooier maar dat kan het wel. Leuk om met je mee te lezen hoe je ze gemaakt hebt. En wederom ben ik weer helemaal verliefd op haar. Wat is dat toch een gave en geduld om zoiets prachtigs te maken. Echt ik ben diep onder de indruk.
    Een fijne week, liefs Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ben helemaal weg van de gezichtjes-zo knap gedaan !

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een schatjes Josephine....heel mooi....liefs fijne week van mij x

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Nou ze zijn zeker heel grappig geworden voor probeer popjes.
    Ik ben nu al benieuwd hoe de volgende zal worden.
    Ik vind de gezichtjes ook heel schattig geworden.

    Liefs, Ciska

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hallo Josephine, ik vind je popjes echt geweldig hoor!
    De hoofdjes zijn perfect en over de ledematen is echt goed nagedacht ....
    groetjes van Simonne

    BeantwoordenVerwijderen
  11. OHHHHHH!!!!
    HAI VINTO!!!
    E' STUPENDA!ORIGINALE,UNICA, TENERA!
    BRAVA!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ha lieve Josephine, sorry voor de late reactie (ik zeg helemaal niets meer over virussen.............). Wat leuk is dit zeg, ik bedoel de poppetjes. Ik ken de systemen van bevestigen en heb zelf een mooi popje dat gemaakt is door een vriendin. Piepkleine handjes en voetjes, gesculptuurd. Nu had ze een site met uitleg hoe dat allemaal moest maar die heeft ze onlangs gesloten.
    Ik kan haar wel vragen hoe ze dat maakt maar nu even niet, ze is niet in orde.

    Helemaal geweldig hoe je het allemaal hebt uitgeprobeerd en de hoofdjes ook helemaal top!

    Ik kijk heel erg uit naar de volgende!!!!

    Liefs en voor jou ook een heel fijne week! Pink

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik ben iedere keer weer verrast door je nieuwe creaties, Josephine ... en voor 'probeer' popjes vind ik ze mooi gelukt !
    Heel leuk met de bolle wangetjes !
    Ik kijk al uit naar de volgende ... :-)
    Fijne avond,
    Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥