vrijdag 19 maart 2021

Crea 2021 Alfabet Challenge Letter F * * *


 Voor de letter F heb ik van crêpepapier een kransje met Fuchsia bloemen gemaakt.Ook koos ik voor Fotogafie, maar dan op een heel speciale manier, namelijk Cinemagraphs.Foto's op deze manier bewerken is werkelijk een knap stukje werk. Twee Amerikaanse kunstenaars, "JAMIE BECK"  [Fotografe] en "KEVIN BURG" [ontwerper] Hun "Cinemagraphs" zijn foto's met beweging erin. Het is meer dan een foto, maar minder dan een filmpje. Door gewone fotografie en videofotografie te combineren, hebben fotografe Jamie Beck en video en animatiekunstenaar Kevin Burg bijzondere kunstwerken gemaakt. Overal zit beweging in. Door die te vangen en de goede eigenschappen van een gewone foto te gebruiken, ervaar je wat een video te bieden heeft zonder dat je er al die tijd in hoeft te steken. De kunstenaars deden er ongeveer een jaar over om de ingewikkelde techniek goed in de vingers te krijgen. Ook nu lopen ze nog wel eens tegen problemen aan. Alle foto's moeten uieraard met de hand worden bewerkt en voor elke foto is dat weer anders. Soms duurt het wel een dag voordat één Cinemagraph klaar is. Zelf vind ik dit echt fantastisch knap gemaakt en bovendien heel erg MOOI.
Kijk ook eens bij:


20 opmerkingen:

 1. Wat bijzonder foto s met beweging. Erg knap mooi de fuchsiabloemen. Mijn lievelingen weet je totaal niet aan gedacht ha ha ik had een ander Feestje :)))(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi zijn ze, je fuchsia bloemen.
  Leuk om te doen ook vind ik.
  De foto bewerkingen zijn ook subliem, ik kende het nog niet.
  Je moet er maar opkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je bloemenkrans ziet er mooi delicaat uit, ik zie hem zo voor me; in je haar buiten dansend tussen de bloemen ;o)
  Van Cinemagraphs had ik nog niet gehoord. Wat fijn dat je ons er kennis mee laat maken! Ik vind het een geweldig gezicht om een gedeelte te zien bewegen en de rest niet. Het maakt eigen dat ik nu echt naar een hele afbeelding kijk en niet met een algehele blik.
  Met alle technieken van tegenwoordig kan ik me voorstellen dat dit iets is dat straks op alle mobiele telefoons mogelijk is, maar voorlopig is het nog heel bijzonder en dat vind ik eigenlijk veel beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. fotobewerking is erg leuk ja, ik heb een poos gedaan. Nu al te lang niet meer en gelukkig kan ik nu genieten bij jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook voor mij een totaal nieuwe fototechniek! Maar wel erg gaaf om te zien..
  Je gemaakte fuchsiakransje is prachtig, het fragiele van de bloempjes komt zo mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi hoor jouw Fuchia's.
  En die fotografie zal misschien ook veel in de modereclame gebruikt gaan worden.
  Trouwens jij maakt ook hele mooie foto's!
  Gr. Angela

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi die zelfgemaakte fuchia's. Bijzondere foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De fuchsia is elke zomer altijd van harte welkom in mijn tuin, ik heb een zwak voor dit bloemetje en ik vind je zelfgemaakte fuchsia's ook erg mooi. (ik moet ineens denken aan het liedje van Annie MG Schmidt, wil u een stekkie van fuch, fuch, fuchsiaa?) Mooi blog weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bij het zoeken naar een bloemetje met de F kwam ik de Fuchsia ook al tegen, die van jou zijn prachtig!
  Ik weet nog niet welke bloem ik kies.
  Mooi, de foto's met beweging. Ik had een tijdje terug per ongeluk ook allemaal foto's met beweging. Dat was bij mij juist niet de bedoeling. Gelukkig kon ik dat weer veranderen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De fuchsia's zien er zo mooi en teer uit, wat zijn ze knap gemaakt!
  Leuk is dat zeg die foto's met beweging, vorig jaar had ik ook foto's met iets beweging erin, ik wist niet meer hoe dat kwam en mijn kinderen zeiden hoe ik het moet voorkomen. Maar eigenlijk vind ik het wel grappig en laat het zo. Deze professionele foto's zijn zo mooi, daar blijf je naar kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh Josephine ... what romantic images..I love your three dimensional fuchsie on lace !! What a nice idea the "photos" ..
  Hugs, Carmela

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een mooi kransje met de fuchsia bloemetjes, samen met het kant ziet het er heel romantisch uit, Josephine !
  Zo leuk die Cinemagraphs ... prachtige ideeën en effecten, lijkt me fijn om te doen !

  Hier gaat het de verkeerde kant op met de coronacijfers, net is er een persconferentie geweest en in plaats van versoepelingen gaat het weer strenger worden ... ik ga dadelijk eens kijken aan welke regels we ons moeten houden.
  Geniet van het weekend,
  Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooi kransje bloemen, ook die kanten kader vind ik geweldig.
  De bewerkte foto's zijn altijd leuk om zien !
  Fijn weekend !

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een aparte fototechniek, die kende ik nog niet. En je kransje met fuchsia's is heel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooie Fuchia's maar jij weet er ook altijd iets aparts in te verwerken, in het alfabet, nu weer die speciale fototechniek, leuk om te lezen en je steekt er iets van op. Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Jouw fuchsia’s vind ik prachtig. Echte bellenbloemen heb je gemaakt. De fototechniek is heel leuk, ik denk niet dat ze gaan delen hoe het werkt. En dat is wel jammer, ik zou jouw fuchsia’s wel willen zien wuiven in de wind.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Fuchsia stond ook op mijn lijstje, maar ik wist niet goed wat ik er mee moest doen. Je hebt ze erg mooi gemaakt. En de fotografische bewerkingen zien er prachtig uit. Kan jij het zelf ook? Ik wist niet dat het bestond.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Was het maar waar Petra, een simpele animatie kan ik wel maken maar dit is echt vakwerk. Voor één foto zijn gemiddeld zo'n 135 verschillende frames nodig, [en soms een veelvoud daarvan] en elk frame steeds een fractie anders om die beweging erin te krijgen, bewonderingswaardig hé.

   Verwijderen
 18. Met bewondering kijk ik naar je bloemenkrans. Kunst!!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een mooie fuchsia's heb je gemaakt. Ook in het echt vind ik dat prachtige bloemen. En van cineamagraphs heb ik nog nooit gehoord maar wat een bijzondere techniek. Bij de eerste foto duurde het even voor ik door had wat er nog met die foto aan de hand was :)
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥