vrijdag 5 maart 2021

Crea 2021 Alfabet Challenge Letter E * * *


Vandaag alweer  de vijfde letter van het alfabet, Letter E, het eerste waar ik mee  aan de gang ben gegaan is Experimenteren met Ecoline inkt. Hiervoor is heb ik een vel 300grams aquarelpapier gebruikt. Op een doorzichtig stuk dun plastic breng je met een kwastje hier en daar wat ecoline inkt aan in verschillenede kleuren. Vervolgens breng je  op het aquarelpapier met een kwast verspreid over het vel hier en daar druppels water aan. Dan leg je het stukje plastic met ecoline op het aquarelpapier en ga je met je handen de verf wat in elkaar laten vloeien. Op internet kwam ik dit idee tegen [  KLIK  ] maar eens op het linkje dan kunnen jullie precies zien hoe het  gemaakt is.


En natuurlijk heb ik er nog eentje gemaakt want het is best een leuke uitdaging, maar daar laat ik alleen een vierluik van zien omdat ik op de grote uitwerking tekst had geschreven en dat was niet gelukt naar mijn zin.


Toen ben ik nog even verder gegaan met Ecoline inkt, ook op een vel aquarelpapier heb ik een aantal druppels inkt laten vallen en met een rietje ga je dan blazen naar allerlei richtingen om bepaalde figuren te krijgen. Ook dit is heel leuk om eens uit te proberen



Bij de volgende letter E dacht ik aan EIEREN, over vier weken is het alweer Pasen dus laat ik een aantal paaseieren zien die al eerder heb gemaakt. Een aantal jaren achter elkaar maakte ik steeds een aantal eieren zodat je met Pasen een mooie schaal vol hebt.



En er ging nog een woord door mijn hoofd Extravagant,  en ben op zoek gegaan en kwam toen een aantal prachtige Extravagante kapsels tegen.




Het is natuurlijk helemaal niet draagbaar maar ik zie het wel als prachtige kunstwerken, bijzonder knap om dit voor elkaar te krijgen * * *


17 opmerkingen:

  1. Wat mooi en ecoline met rietjes dqt is ook eens leuk om met de kleinkinderen te doen. Dat zijn ook echte knutselaars. Experimenteren is altijd heel leuk om te doen de eieren liggen hiet ook op de schaal, maar nee daar ga ik het niet over hebben mijn bericht komt later op de dag.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De splashtechniek geeft altijd weer een leuk onverwacht effect. Bij het blazen met rietjes is de ecoline wat meer te controleren al blijft dat ook altijd weer verrassend (en een rietje op zich is handiger dan een papieren rolletje ;o)
    Je zelfgemaakte eieren zien er schitterend uit, leuk dat je het in verschillende technieken hebt gedaan.
    En dan nog de extravagante kapsels; het zijn inderdaad ware kunstwerken! Als de kapperslockdown nog wat langer had geduurd, had ik een extravagante coronacoupe gehad ;o)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuke effecten krijg je met ecoline en met een rietje blazen is ook fantastisch.
    Mooi zijn je paaseieren en de kapsels zijn geweldig om te zien, die tweede lijkt wel op een ramshoorn, prachtig hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik zag al dat er meerderen met ecoline hebben gewerkt, erg leuk !
    Mooie creaties heb je gemaakt en laat je zien, maar de eieren vind ik het mooist !

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat prachtig allemaal, wow, dat tweede kapsel, schitterend!
    Hele mooie eieren ook en de ecoline-experimenten vind ik ook erg mooi. Dat blazen, dat heb ik ook wel eens gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Weer zo'n mooie uitgewerkte E
    Wat een kapsels, daar zul je lang voor stil moeten zitten ;)
    Je eieren zijn prachtig en wat jij met ecoline doet, ik doe het je niet na. Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een mooie effecten kan je verkrijgen met Ecoline, Josephine ... je werkjes zien er weer prachtig uit !
    Ook je verzameling eieren, ik zie ze al liggen in een mooie schaal, ik vind dat zo mooi !
    Hmm, de kapsels ... heel wat werk om voor mekaar te krijgen, het zijn inderdaad echte kunstwerkjes !

    Vandaag komen ze hier samen om over versoepelingen te praten, veel zal dat niet worden want het aantal besmettingen stijgt nog ... ook zijn er problemen met het verkrijgen van de vaccins. Gaat het bij jullie de goede kant op ? Hoop dat deze moeilijke periode snel voorbij gaat zijn !
    Wens je een fijn weekend,
    Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Je hebt weer heel veel werk van deze blogpost en deze letter gemaakt!
    En we kozen bijna dezelfde kleuren...
    Vooral je eerste uitwerkingen spreken me aan (de andere zijn ook mooi hoor..), prachtig zoals die streepjes hun werk doen in het geheel.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. wauw, ik ben zeer onder de indruk !
    Ik doe ook mee met de crea, tot snel!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Het filmpje van jouw link kende ik al, maar was ik eigenlijk weer vergeten. Lijkt me leuk om uit te proberen, het effect in jouw uitwerking is heel mooi. En ja paaseieren kun je niet genoeg hebben, ik maak er bijna ieder jaar wel weer een paar voor mijn schaal. En dan die kapsels, mooi en inderdaad niet draagbaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ecoline, ik heb er een slechte ervaring mee. Op de school waar ik werkte was nieuwe vloerbedekking gelegd. Ik wilde met mijn klas met ecoline werken en haalde de kar waar het op stond uit het magazijn. En toen viel de kar om, alle ecoline over de nieuwe vloer. Vreselijk. Ik moest er ineens aan denken, toen ik je blog las.
    Gelukkig doe jij er leukere dingen mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Prachtige stijlvolle uitwerkingen van de E.Het filmpje kijk ik later, dat blazen heb ik wel eens gedaan.
    Die eieren, prachtig zeg! En, die kapsels, ware kunst.
    Gr. Angela

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hai Josephine, daar ben ik nog even.
    Ik zie dat je de blog van Free Spirit ook op je deelnemerslijst hebt vermeld, maar ik denk niet dat zij Jittie heet (al zou dat natuurlijk ook wél kunnen....). Jittie de naam van mijn vriendin en die doet alleen mee op Instagram ;o)
    Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Mooie werkjes, en die eieren blijven altijd heel leuk deze periode !
    groetjes van Simone

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Josephine, ik reageer nog even op je reactie ... die oude stof is een oude keukenhanddoek/vaatdoek, ik denk een mengeling van katoen en linnen.
    Ja, de tuincentra zijn hier open en ook de kappers sinds 14 februari ... vanaf 1 mei mogen ook de restaurants terug open, er is al een restaurant dat boekingen heeft tot oktober - dat begrijp ik niet, dat sommige mensen er als de kippen bij zijn !
    We hebben nog geen idee wanneer we onze vaccinatie krijgen, deze morgen hoorde ik dat de beloofde vaccins weer niet geleverd waren ... ergernis alom, we kunnen alleen maar afwachten ...
    Fijne week,
    Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ja, dat kan ik ook niet, iets maken en dan na een poging stoppen!! Ik raak altijd meteen verslaafd!!
    Wel mooi geworden zo!!

    Liefs Thea♥

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥