maandag 14 maart 2022

Rondje Tuin ** *


Wat hebben we toch een zalig weer de laatste dagen, het is echt heerlijk lenteachtig. Ben in de tuin aan het rommelen geweest. Er is al best een hoop te doen en met alle ellende in de wereld kan ik dan even mijn hoofd wat tot rust brengen. Van de week hebben we het Malis-appel boompje gesnoeid en van de takken maak ik elk jaar een paars kransjes.


Dit is een ronde krans geworden, voor de foto heb ik hem even in een boom gehangen maar inmiddels heeft deze krans al een ander plekje gekregen.


En deze is ovaal geworden, moest aan Pasen denken dus deze heeft een ei model.


Op de tafel war ik bezig was staat ook een bak met van die kleine viooltjes, die zijn vaak de sterkste dus die nam ik ook even op de foto.

OP deze foto lijken het wel reuzen violen maar het zijn echt kleine ukkie's.


Mooi om te zien zo her een der van die prachtige toeven crocussen in de voortuin, puur genieten



 Tussendoor ben ik een heerlijke pan Kippensoep gaan maken. Alvorens ik van de kippen stukken bouillon ga trekken bestrooi ik ze eerste met kerriepoeder en peper uit de molen, vervolgens bak ik ze aan beide kanten bruin plus een grote in stukjes gesneden ui. Dan voeg ik water toe en laat het een tijdje lekker pruttelen. Op deze manier krijg je een veel krachtiger soepje, het zijn vaak de kleine dingen die je moet weten. Deze keer heb ik er kleine blokjes winterpeen, preiringen en bieslook aan toegevoegd, plus vermicelli en een bouillonblokje, echt heerlijk. 


Toen ik mijn soeplepel ging pakken dacht ik van al mijn keukenhulpjes maak ik ook een foto, handig toch zo'n rekje bij de hand.


WE springen de tuin weer in, vorige week kocht ik een schaal Hyacinthus Anastasia, dat is eigenlijk de wat wildere vorm van een Hyacint. Ze bloeien op lange stengel met verschillende losse plukjes bloemen. Eigenlijk geeft deze soort een veel natuurlijker aanzicht, mooi zijn ze hé.

Wat de rozen betreft heb ik het idee dat we een heel goed rozen jaar krijgen. Ondanks dat wij hier in het noorden best behoorlijk wat vorst hebben gehad lopen alle soorten rozen die we hebben uit als een tierelier. En dan moeten ze nog gesnoeid worden.


De zilverbol glanst tussen de kale hortensiatakken, en dit heeft beslist voor mijn gevoel veel charme.


Toen ik na een tijdje tuin weer naar binnen ging zag ik ons kleine lieve Bono op het vloerkleed liggen.
Langs de vitrage glipte een streep zon naar binnen en de kleine schat ging daar precies liggen genieten van de warmte. Het vloerkleed is niet zwart hoor maar petrol blauw maar door die felle straal zon werd alles eromheen zwart.

8 opmerkingen:

  1. Ha, onze beestjes weten precies waar ze het beste kunnen liggen... in het zonnetje, uit de wind, of als het tè warm wordt in de schaduw.
    Lief gezicht hoe Bono daar ligt.
    Na al die tuinklusjes gaat zo'n heerlijk soepje er wel in. Gekruide kip is inderdaad heel lekker in kippensoep.
    Nu ik je mooie violen heb gezien, weet ik zèker dat ik ze ga halen. Beetje fleur hier en daar kan de tuin wel gebruiken.
    Mooie foto's heb je gemaakt van al je tuinschatten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een heerlijk lente blogje en een super slimme hond !!!! Heerlijk dit mooie weer en zoveel lentebloeiers die nu gaan bloeien. Als ik nu ga snoeien ga ik het afval eens beter bekijken :))) het kippensoepje net even anders die ga ik ook onthouden. Klein ding maar wezenlijk verschil. Mooi lees blogje fijne dag !!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een gezellig rondje. En ik krijg meteen zin in zo'n soepje!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een mooie foto's van je tuin. Heerlijk om daar alweer in te kunnen werken. En dan tussendoor een pan soep maken, het rook vast heerlijk in huis. Leuk om even mee te kunnen kijken bij je.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heerlijk dat je weer zo actief in de tuin bezig kunt zijn; het nieuwe tuinseizoen is begonnen!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dat is weer genieten dit rondje tuin, Josephine, mooie kransen gemaakt, prachtige viooltjes, hoera de lente is er weer !
    En wat een mooie reflectie in de zilverbol !
    Mmmm, nu krijg ik zin in kippensoep, bedankt voor de tip :-)
    Oh, zie Bono genieten van het zonnetje, zo schattig !
    Voor morgen voorspellen ze hier 19°, ik kijk er al naar uit ...
    Fijne week verder,
    Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuk kijkje in je tuin, mooi al dat paars en de kransen is een leuk idee.
    Heerlijk om nu buiten te zijn.
    Ik werkte gisteren in de tuin van onze dochter en onze zoon vroeg ook al of ik nog behoefte voelde om in zijn tuin mee te helpen. Ik hoef me dus niet te vervelen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ja, heerlijk dat we de tuin weer in kunnen, echt genieten met een grote G :) Leuke foto's heb je gemaakt en een pan kippensoep mmmm lekker smullen en nog gezond ook. Leuke kransen heb je gemaakt. Ik heb juist voor de grote violen gekozen, staat zo gezellig in de tuin. Sjors onze teckel zoekt ook altijd de zon op :) Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥