zondag 8 mei 2022

Nieuwe Trekpopjes * * *


Dit weertype is uitstekend geschikt om heerlijk op je gemak met de warme zonestralen op je gezicht te werken aan een aantal nieuwe trekpopjes.Als ik op internet op zoek ga  naar trekpopjes is het echt ongelooflijk hoeveel verschillende soorten je tegenkomt, het is  lijkt  wel onuitputtelijk.


🔸 Toedeloe, kom even om een hoekje kijken 🔸


Een jolige dame die even een dansje voor ons doet, huppekee, de beentje van de vloer.Lief hé, een vosje met een baby vosje.


Geniet allemaal van een mooie zomerse week . . . .

13 opmerkingen:

 1. Wat zijn ze weer geweldig. Zo mooi hoe je ze maakt. Allemaal! Deze keer vind ik het meisje met de rode baret het allermooist

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat je dit heerlijk buiten kunt doen! Zelf vind ik het lastig om buiten bezig te zijn met papier.
  Ja, het is enorm .. wat een verschillende trekpopjes allemaal. Het zijn allemaal typetjes en je kunt er heerlijk bij fantaseren!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke verzameling heb je gemaakt. Wat doe je er toch allemaal mee? En dan wil ik er natuurlijk meer over weten: zoek ja dan alleen een bepaalde afbeelding; moet je ze zelf nog kleuren; print je ze gekleurd af en verzin je een achtergrond. Je ziet, mijn nieuwsgierigheid id gewekt. Groet, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat zijn ze weer bijzonder en zo leuk !!! en heerlijk nu ineens het mooie weer. Al moet ik altijd even wennen maar toch ........ vandaag de korte broek aan :)))))

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik dacht hetzelfde als Dientje. Hoe doet ze dat toch allemaal? Ze zijn echt allemaal enig, ik vind het vosje een schatje.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha Dientje & Mieke, net als klein meisje vroeger vind ik trekpopjes nog altijd erg leuk om te zien. Dus besloot ik op een gegeven moment om er eens een verzameling van te gaan maken. Als je op internet gaat zoeken kom je er veel verschillende tegen. Natuurlijk zoek ik naar de afbeelding die jezelf nog moet uitknippen en in elkaar moet zetten. Regelmatig zie ik iets wat naar mijn smaak is en die verzamel ik dan in een speciaal mapje. Af en toe print ik er een paar uit. Dan ga ik ze eerst op dikker papier plakken en vervolgens knip ik alle onderdelen uit. Soms ga ik ze wat bijkleuren maar met markers zwart en wit breng ik meestal allerlei accenten aan. Voor de popjes heb ik een speciaal boekje gekocht, 20 X 20 cm. en daar passen 80 trekpopjes in. Omdat ik in zo'n boekje niet met dikke splitpennen kan werken bevestig alle ledematen met heel dun ijzerdraad waarvan ik een soort splitpennen maak. De draad verbinding aan de achterkant waarmee je de popje kan laten bewegen laat ik achterwege. In dat boekje plak ik alleen een klein stukje van het hoofdje vast zodat dat alles beweegbaar blijft en je er een beetje mee kan spelen en ze in allerlei standen kan zetten.. Ach ja, ben bijna 75 jaar maar gelukkig is het kind in mij niet verloren gegaan ;-) De achterkant van de bladzijde versier ik dan met witte markers om het een beetje leuk aan te kleden. Het is gewoon lekker knutselen met papier, en erg leuk om te doen. Wat een verhaal is het geworden hé, maar ik hoop dat ik de vragen een beetje duidelijk heb uitgelegd. Wie weet gaan jullie het ook eens proberen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor de uitleg. Ik had inmiddels ook al het een en ander op oude blogs van jou gevonden. En op internet/Pinterest allerlei plaatjes. Heel leuk. Ik onthoud het idee om samen met mijn achternichtjes te doen. Groet, Dientje

   Verwijderen
 7. Ze zijn weer prachtig allemaal, Josephine !
  De vosjes zijn zo schattig !
  Fijn je uitleg hierboven te lezen, als kind vond ik trekpopjes ook
  al zo leuk !
  Fijne week verder,
  Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ze zijn geweldig! Ik heb ook je uitgebreide antwoord gelezen met uitleg hoe je dit allemaal doet. Je bent bijzonder creatief en actief!
  Qua zonnige week viel vandaag een beetje tegen, hoewel op dit moment de zon wel onze kamer in schijnt. En de temperatuur was ok prima gelukkig.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo schattig allemaal…hele fijne week liefs Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je trekpopjes zijn altijd weer leuk om te zien !!
  Fijne dag en geniet van het mooie lenteweer !
  groetjes van Simonne

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat zijn ze toch weer prachtig allemaal, een genot om naar te kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een leuke popjes, je bent er echt goed in!
  Fijne dag, groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥