maandag 18 juli 2022

Zomaar wat tuinfoto's * * *


Deze foto van de Verbena Bonariensis nam ik van de week op een vrij winderige dag, in eerste instantie wilde ik d foto verwijderen omdat ik dacht dat hij heel wazig was, maar toen ik hem op mijn laptop had gezet zag ik opeens de wesp bovenop de bloem en toevallig ook nog heel erg scherp. Normaal genomen lukt me dat zelden dus was ik blij verrast.


Van vrienden kregen wij een tijd geleden deze prachtige plant, de Begonia Dragon Wing,  het formaat was toen nog niet zo groot maar inmiddels heeft deze plant al een doorsnee van 80 cm. en een hoogte van 60 cm. Ik denk dat deze plant nog wel eens zo groot gaat worden. De plant is zelfreinigend, heel handig want je hoeft de uitgebloeide bloemen niet handmatig te verwijderen om de bloei te stimuleren, dat doet de plant zelf al.


 Elk jaar heb ik wel foto's laten zien van de klimroos Schnee Wttchen, maar opeens dit  jaar is de plant dood gegaan. We hebben hem wel zo'n 18 jaar gehad. We hebben een nieuw plant gekocht die nu nog vrij klein is maar al behoorlijk staat te bloeien. Hopelijk kunnen we aan het einde van de zomer beginnen om de ranken  aan een klimrek te bevestigen.


Twee jaar geleden kocht ik een klein potje met Anjertjes en heb de pol in de herfst in de volle grond gezet. Eigenlijk was nauwelijks nog iets van over maar nu staat er weer een grote pol te stralen.


Misschien kunnen jullie nog herinneren dat ik vorig jaar een zakje bollen had gekocht, Spaerocephalon, in de volksmond Trommelstokje Omdat ze rammelen in de wind. Het zijn heel klein bolletjes, de stelen zijn zo'n 60cm hoog en de bloemen hebben het formaat van een klein radijsje. Ze staan nu volop te bloeien Eerst worden de bloemvormen helemaal groen en dan heel langzaan zie je de kleur tevoorschijn komen, enig zijn ze. Om de foto lijken ze groot maar dat zijn ze dus niet. 


Scabiosa, ze staan nog steeds volop te bloeien. Steeds oude bloemen verwijderen en weldra zie je de nieuwe al weer vorm krijgen, en die kleur, PRACHTIG.


Steeds vergeet ik een update te geven van de Allium gigantheum, inmiddels is het me duidelijk dat de knollen die kocht niet dezelfde zijn als de verkoper daar had staan als voorbeeld. maar ik ben er niet treurig om hoor want van het hele proces heb ik enorm genoten en dat herhaalt zich jaarlijks weer. Hierboven zien jullie hoe ze er nu bij staan en dat is best ook heel decoratief tussen andere planten.


De klein soort Begonia met donker blad, die vind  ik zelf de mooiste, zo hier en daar heb ik wat potten staan.


De vaste Fuchia doet weer elk jaar enorm zijn best, heel grappig die smalle lange bloemvorm en dan een struik vol.


Dit is een heel grappig plantje warvan ik even niet de naam meer weet, de bloemen lijken net mini orchideen op lange ranke steeltjes met vrij weinig blad.


 Heb een collage gemaakt van wat bloemen, op een manier die anders is dan gewoonlijk maar vind het zelf wel erg mooi geworden.
 🌞  🌞  🌞  🌞  🌞  🌞  🌞  🌞  🌞  🌞  🌞  🌞
Geniet volop van het prachtige zomerweer en hoop dat jullie niet al te veel last zullen krijgen de komende dagen met die tropische temperaturen. Zelf kan ik er niet zo goed tegen en mijn oude hondje al helemaal niet. Maar vanaf woensdag gaan we gelukkig weer een beetje naar normale temperaturen. Ramen, deuren en gordijnen overdag goed dichthouden scheelt al snel zo'n 4 of 5 graden heb ik gemerkt.

13 opmerkingen:

  1. Zo fijn al deze prachtige bloemen in je tuin, Josephine ... dat is genieten !
    Wat een lieflijke bloemetjes heeft dat grappige plantje, weet helaas ook niet wat het is.
    Puffen hier, zo'n 34° ... morgen voorspellen ze 38°, kan er ook niet zo goed tegen :-(
    Fijne week,
    Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je hebt echt een paradijs aan bloemen, Josephine! En wat goed dat je al hun namen kent en ook hoe je ze moet behandelen... Tjonge, voordat ik dat allemaal weet..:)
    Fijn dat al dat moois elk jaar weer terug komt. En ja, af en toe gaat er uiteindelijk iets dood en is de plant tè oud.
    Ik ken maar weinig mensen die dit hete weer fijn vinden hoor.
    Ik zeg altijd 'tot 25 graden vind ik het lekker' ... Gelukkig is het wel droge warmte nu. Goed drinken en weinig doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtige foto's, Josephine! Die pot met begonia's springt er meteen uit voor mij. Maar alles is mooi. En die paarse bloemetjes zag ik laatst ook ergens, ze leken op een grote lobelia, vond ik.
    O ja, je hebt het geraden hoor, op mijn blog: het zijn inderdaad slaapmutsjes! Ze willen alleen niet bloeien op mijn balkon.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een prachtige foto's heb je gemaakt en wat moet jouw tuin een lust voor het oog zijn! Je inspireert me want nu ik de foto's van de trommelstokjes heb gezien en jouw beschrijving heb gelezen wil ik die ook! Jammer dat je witte roos is dood gegaan, zeker als je hem al zo lang hebt, maar de nieuwe bloeit ook mooi en wordt ook weer groot. Groetjes, Annemarie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zijn dat niet lobelia's, die blauwe bloemetjes? Wat een prachtige foto's en wat heb je een schitterende tuin! Echt geweldig om te zien en te lezen over al je planten en bloemen. Die trommelstokjes en allium bloemen zijn inderdaad heel lang mooi en decoratief. Ik heb ze ook sinds vorig jaar en geniet er ook erg van.
    Groetjes,
    Akkelien

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een heerlijke tuin en tuinfoto's :) het is echt genieten van zoveel mooie foto's. Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Prachtige foto's van je bloemen !!!
    ps: je reacties op mijn blog zijn in mijn Gmail terrecht gekomen...
    ik wens je nog een fijne dag, groetjes van Simonne

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Een wat late reactie. Ik had al gekeken, maar ik had weinig tijd. Dus ik dacht ik ga nog eens kijken als ik meer tijd heb. Dat was dus vandaag. Wat een prachtige foto's heb je gemaakt. Ik heb ervan genoten!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een mooie tuin heb je toch. Heerlijk kleurrijk en veel verschillende planten.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een prachtige foto's heb je gemaakt van je (vast ook mooie) tuin.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Volgens mij is het een Streptocarpus.
    Heb ook zo’n plant, gegroeid uit een stekje gekregen van onze buurvrouw. Op dit moment zit er geen bloemetje meer in, maar hij heeft dit jaar al twee keer gebloeid. Kan zo weer beginnen. Makkelijk te vermeerderen, stukje van de plant breken in een flesje water zetten of meteen in de grond en het schiet heel snel al wortel. In de zomer staat de plant buiten en in de winter overleefd hij binnen. Ideale plant hè !

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat goed van je Toos, inderdaad het is de Streptocarpus, ik han het ergens keurig opgeschreven maar kon het nergens meer vinden. En dat ze makkelijk te vermeerderen zijn wist ikniet maar heb ik wel ervaren. Een paar stukjes die afgebroken waren heb ik meteen in een andere pot in de aarde geduwd en inderdaad ze beginnen al te bloeien. En ik zal ook een plant later in het jaar binnen zetten, leuk omdat zelf dan weer te vermeerderen voor buiten.

    Groet Josephine.

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥