donderdag 25 augustus 2022

One sheet MINI album * * *

Al een paar jaar  doe ik mee met de ATC  ruil die Mieke jaarlijks organiseert.  En daar ik al de nodige ATC's  heb ontvangen leek het me leuk om daar een boekje voor te maken. Het is een One sheet mini album geworden. Nu zie je daar heel veel soorten van op internet maar op internet kwam ik dit You Tube filmpje tegen Filmpje [KLIK  en dat heb ik gebruikt als voorbeeld.


Dit is een klein voorbeeld van hoe je begint, maar het filmpje maakt het duidelijk. Zelf  ben ik begonnen met een vel stevig bedrukt papier van 30 X 30 cm. groot.


Dit is de voorkant van het boekje geworden,  met Distress ink alle randjes bewerkt op een oude look te krijgen.


Na het vouwen worden er een soort mapje/envelop  aan elkaar geplakt tot een geheel. en Per mapje passen daar dan twee ATC's in.


Hier kan je goed zien dat ik de kaft van het boekje een stuk hoger heb gemaakt dan de mapjes omdat anders de ATC's er bovenuit zouden steken.


Het lijkt wel een soort vlinder de binnenkant van het boekje, leuk speelgoed om te fotograferen.



En dit is de achterkant van het boekje, er passen 14 ATC kunstwerkjes in het boekje.
De afmeting van het boekje is  8 X 12 centimeter. Nu het een beetje duidelijk is hoe er gevouwen moet worden ben ik zelf aan het uitproberen om andere soorten boekjes te maken, wordt vervolgt . . . . .

11 opmerkingen:

  1. Prachtig gemaakt zeg en leuk om daar je ATC's in te doen. Ik heb er meer dan 1500, dus voor mij is daar geen beginnen aan!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuk mapje! Dat lijkt me ook heel handig voor de tags, die ik eerder dit jaar maakte. Ik ga de link zeker bekijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een heel leuk idee om alles samen te brengen in je boekje !
    Ik wens je nog een mooie zonnige dag ; groetjes van Simonnne.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een mooi en leuk mapje, een leuke tip voor de mensen die ook met de ATC's mee deden :) Zo kun je ze goed bij elkaar bewaren. Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een prachtig mini albumpje heb je gemaakt. Ook zo leuk gefotografeerd.
    Weet niet hoeveel je er nog hebt (Bertie heeft er al 1500 zie ik) anders moet je nog veel van die albumpjes maken :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wow, prachtig! Zo'n boekje is al een kunstwerk en dan al die mooie ATC's erin, geweldig. En zo als altijd zijn je foto's ook weer heel mooi.
    Lieve groet,
    Akkelien

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een schattig boekje voor de ATC’s. Ik krijg alweer allerlei ideeën en zie meerdere toepassingen. Prachtig papier voor de mapjes. Groet, Dientje

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een leuk boekje. Natuurlijk heb je er weer een prachtig werkje van gemaakt, zo leuk met die verf en het lintje. Ik ben van plan volgend jaar weer een ATC ruil te doen, dus je kunt aan de slag met een nieuw boekje. Het linkje ga ik zeker bekijken, want ik ben helemaal “ in het papier” tegenwoordig.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een mooi idee voor een mini album ... jouw boekje met oude look en leuke patroontjes ziet er prachtig uit, Josephine !
    Ik kijk al uit naar de volgende boekjes ... :-)
    Wens je alvast een fijn weekend,
    Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Super keuk idee zo mooi geworden en alkes mooi bij elkaar

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥