zaterdag 3 september 2022

Verdrietig * * *


Lieve mensen, vanmorgen hebben wij ons lieve "West Higland White Terrier" Bono in laten slapen. De kleine lieverd is 16 jaar en drie maanden oud geworden.


Het ging al geruime tijd een stuk minder met hem, zijn pootjes werden wat stijf en echt lange stukken lopen dat ging niet zo goed meer. Toch dagelijks liepen wij 4 maal per dag kleine afstanden. Ook niet zo gek op deze leeftijd want wij mensen worden ook stijf en stram, en doen het ook wat rustiger aan op die leeftijd. Ook was hij bijna blind en zijn gehoor liet hem vaak in de steek. maar daar leren de baasjes allerlei handige trucjes voor en dat ging prima.


Hij sliep veel en graag de laatste tijd, maar wat zijn eetlust betreft leek het wel en tijger, drie kleine maaltijden op een dag om het voor de spijsvertering wat te verdelen. S' morgens  stond hij nog redelijk stevig op zijn poten maar later op de dag en s' avonds zag je de kracht wel minder worden. Maar dat op zich was geen probleem voor ons. Uiteindelijk hoop ik dat als wij zelf op een gegeven moment stijf en stram, of misschien wel vergeetachtig ga worden dat mensen om ons heen ook geduld met ons zullen hebben. 


Maar  vanmorgen is het opeens mis gegaan. Mijn Lief heeft gisteravond rond 24 uur nog een wandelingetje met hem gemaakt, hij heeft toen ook nog zijn derde portie eten met graagte op gegeten. Maar toen we vanmorgen beneden kwamen lag hij met vier gestrekte poten plat op de grond en kon niet meer op staan en ademde wat zwaar. Misschien heeft hij een hersen infarct  of hartverlamming gehad, we weten het niet. We hebben meteen de dierarts gebeld, we konden meteen terecht bij de dienstdoende arts die weekend dienst had, wel 30 km verderop maar dat ging gelukkig toch snel.
We hebben hem in laten slapen en Bono  daarna naar een Dierencrematorium gebracht in Bolsward waar we met veel liefde werden opgevangen. A.s dinsdag wordt hij gecremeerd. Het is goed zo, hij heeft een prachtig leven gehad, nooit ziek geweest en ging altijd mee op vakantie zonder problemen.
We zijn nu wel heel verdrietig, en het voelt heel vreemd een leeg in huis.
Dag lieve trouwe kameraad . . . . . . . . .

17 opmerkingen:

  1. Och, wat een verdrietig bericht. Bono laat een leegte achter: ruimte voor veel herinneringen. Sterkte!
    Lieve groet,
    Akkelien

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Och Josephine wat verdrietig dat jullie Bono moeten missen. Wat zal het leeg zijn zonder zijn aanwezigheid. Ik wens jullie heel veel sterkte met het gemis en het verdriet. Liefs, Annemarie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ach, jullie lieve kleine vriend is er niet meer. Hij stond altijd zo leuk op de foto. Een groot gemis. Sterkte.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat dubbel is dat. Je wilt ze niet missen en toch is het goed. Het is een leegte zeker na zoveel jaar. Ik voel met je mee, wij waren gisteravond ook nog bij dierenarts, dachten ook aan ... Het was nog geen tijd voor onze Stabijna van 15,5 jaar. Veel sterkte, dikke knuffel. Dientje

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heel veel sterkte met het verlies van Bono.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ach, Josephine, wat een triest bericht. Krijg er tranen van in mijn ogen. Heb dit al zo vaak meegemaakt en weet wat je voelt.
    Met je verstand zeg je dat het zo goed is. Prachtige leeftijd gehaald en een heel goed leven gehad bij jullie.
    Maar je gevoel is heel wat anders. Het is zo'n gemis om je lieve maatje niet meer om je heen te hebben.
    Geen kwispelend staartje meer, geen leeggegeten etensbakje meer op de grond, geen nat snuitje meer op je schoot.
    Heel veel verdriet wat maar heel langzaam went.
    Wens jullie veel sterkte toe.
    Liefs,
    Floor

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Veel sterkte met het gemis. Hij heeft een mooi leven gehad bij jullie, denk daar maar vaak aan terug als je verdrietig bent.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Och wat verdrietig, Josephine. Wat een mooie en lieve hond was jullie Bono en wat zul je hem verschrikkelijk gaan missen. Ik wens je sterkte hoor. (Groet van Bettie, Bertiebo)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Gecondoleerd met het verlies van jullie lieve Bono :(
    Wat is hij oud geworden en wat een mooie foto's heb je van hem.
    Dat vind ik het ergste wat er is, je hond in moet laten slapen.
    Gelukkig kun je terug kijken op een fijne tijd samen, ook fijn dat hij nooit ziek was. Ik wens jullie heel veel sterkte morgen. Liefs Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dat is zo verdrietig Josephine. Heel veel sterkte hiermee.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Oh, Josephine, ik zie dit nu pas (ik had geen update op mijn blog) ...
    zo spijtig dit te horen ! Die allerliefste Bono, ik heb altijd genoten van de foto's, zo lief en schattig ! Fijn dat jullie zo goed voor hem gezorgd hebben. Ik hoop dat de mooie herinneringen troost brengen voor de leegte die Bono achter laat.
    Wens jullie veel sterkte,
    Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Heel begrijpelijk dat jullie verdrietig zijn, maar dat Bono meer dan 16 jaar is geworden wil wel wat zeggen.
    Een prettig leven heeft hij gehad.
    Jullie hebben vast veel steun aan de mooie herinneringen.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Het is altijd moeilijk om afscheid te nemen van je viervoeter !!
    Maar je hebt gelukkig vele mooie foto's van Bono om de herinneringen te koesteren...
    Het extra warme weer zal er ook geen positieve invloed op gehad hebben . Hij heeft een mooi leven gehad en dat is belangrijkste .

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een verdrietig bericht, sterkte de komende tijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ach jee, dat is erg jammer! Wat zul je hem missen! Maar hij heeft het in ieder geval heel erg goed bij jullie gehad!
    Vergeten zul je hem niet! Ik wens jullie heel veel sterkte!!

    Liefs Thea♥

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Oh, wat lees ik nu... Tjonge, dat hakt er wel even flink in. Maar je hebt een goede beslissing genomen, Bono was op en dan is het tijd om te gaan. Maar wat zal je verdrietig zijn en wat zal je hem missen!
    Sterkte hoor...

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Achhhh neeeee !…ik had deze post echt niet gezien wat erg …..maar wel een mooie leeftijd hoor ach wat sneu en wat een gemis…ik had je zeker even een mail gestuurd als ik het had geweten goed dat je het even vertelde…ik hoop dat je het een plaatsje kunt geven…dikke knuffel …liefs van mij en Leaf natuurlijk…schattige foto van Bono in de stoel ook ❤️💋🐾🙏

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥