zondag 7 augustus 2022

* * * Zomertuin * * *


Wat een prachtige zomer hebben we hé, het is toch heerlijk als je s' morgens je ogen open doet en de zon staat alweer hoog aan de hemel en lacht je toe.  Er is alweer een hoop uitgebloeid in deze periode maar nu kunnen weer volop genieten van de Hibiscus struiken die volop in bloei staan.


Wij hebben twee soorten in de tuin staan, de lila [bovenste foto] en deze zoet roze tint. De struiken zijn zo'n drie meter hoog.


Bijna alle Hortensia struiken die in de volle zon staan zijn inmiddels gewoon verbrand jammer genoeg, maar gelukkig hebben we ook nog de nodige plekken waar veel mee schaduw is en die zien er nog redelijk goed uit.


Deze Begonia doet het prachtig en blijft maar doorbloeien een feest om te zien.


Ook de Pluimhortensia's staan nu volop in bloei. Deze soort heeft een oen structuur, de randen hebben groter blad en in de kern is het een soort platte schaal met kleine bolletje. We hebben aan de voorkant van het huis ook nog grote pluimhortensia's staan met van die fraaie kegels.


Toevallig stond mijn lief achter in de tuin wat te rommelen toen ik deze foto nam, zag het pas toen de foto's op de laptop stonden 👀Dit is een Knolbegonia, in het voorjaar kocht ik zes kleine begoniaknolletje, drie rode en drie wit met geel. Je kan op deze foto wel zien dat de doorsnee van deze pot, [en die is 25 cm.] bijna net zo groot is als een van de bloemen.  Werkelijk krankzinnig zo groot ze zijn. En ik denk ook als ik de knollen ga rooien aan het eind van  de zomer dat ze  behoorlijk gegroeid zijn. Dus volgend jaar een mega grote pot gebruiken. De witte beginnen nu ook te bloeien.


Wat zijn ze toch prachtig deze bloemen.
Geniet allemaal van mooie zomerse week, en hopelijk en vriendelijke hittegolf.

15 opmerkingen:

 1. 'Een vriendelijke hittegolf', dat heb je mooi gezegd. En ja, we kunnen er maar beter van genieten

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De hibiscus vind ik prachtig. De bovenste hadden mijn ouders ook en was mijn moeders trots. Volgens mij hebben jullie een hele grote, mooie tuin. Veel plezier en genieten de komende week.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige foto's! Wat is die pot begonia leuk, ik heb al jaren geen begonia meer gehad en je brengt me op een idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooie foto's van je tuin ; het is inderdaad genieten van de hortensia's en de hibiscus, staat bij ons ook mooi in volle bloem, maar ik snoei die elk jaar tot een kleine bol.
  Zonnige groetjes van Simonne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige tuin heb je toch. Ik ben helemaal verliefd op je lila hibiscus. Zo mooi! En hoe krijg je het voor elkaar om je hangmand zo mooi te houden. Bij mij is er veel uitgebloeid en dan worden ze toch een beetje scharrig. Groetjes, Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een weelde zoveel mooie bloemen in de tuin het is echt genieten op dit moment

  BeantwoordenVerwijderen
 7. O, dit is genieten, wat een prachtige foto's en wat hebben jullie een fantastische tuin! Al snap ik dat je de mooiste dingen laat zien ;-) Bij mij ook hier en daar verbrandingsverschijnselen, vooral bij m'n blauwe hortensia. En andere staan er nog prachtig bij, best apart!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je hebt een prachtige tuin, heerlijk genoten van de mooie bloemenfoto's. Van sommige bloemen kun je geen genoeg krijgen, daar blijf je naar kijken. Net ook nog een rondje door mijn tuin gemaakt. In het najaar maar de balans opmaken, waar moet wat bij en wat gaat eruit of gaat naar elders in de tuin. Groet, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 9. We hebben zeker een prachtige zomer, al is het wel jammer dat het zo enorm droog is.
  En die tuin van jullie is echt een plaatje! Ik kan wel zien dat daar heel veel liefde en tijd in zit en alles ziet er ook zo keurig gesnoeid en verzorgd uit.
  Jammer van de hortensia, hier ook behoorlijk verbleekt door de zon die er vanaf de westkant op kan schijnen.
  Tja, die hittegolf die er aan komt daar ben ik niet zo blij mee. Ik kan er heel slecht tegen. Maar we gaan op het warmst van de dag maar gewoon binnen zitten!
  Groetjes van Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtig je zomertuin, Josephine !
  Alles ziet er zo mooi en fris uit ... spijtig van de hortensia's.
  Onze Annabelle heeft maar een korte tijd zon en die ziet er altijd goed uit. De rest in onze border is al bijna uitgebloeid.
  Ja, ik zie je lief achter in de tuin ... altijd een verrassing als je het achteraf ontdekt, heb ik ook al aan de hand gehad :-)
  Geniet van deze zomerse dagen,
  Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Lieve Josephine,
  Tot nu toe valt het mee met de hittegolf. Of we weten nu beter hoe er mee om te gaan! Dat kan ook! Je tuin ziet er super uit! Goed bijgehouden, dat zie je wel!
  Hier is het de bedoeling dat we volgend jaar de tuin aanpakken ,ik hoop dat dan de hele aanbouw af is en ook de overkapping.
  We gebruiken het intussen wel al!!
  Geniet verder van de zomer, het einde is al weer in zicht!!

  Liefs Thea♥

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zo mooi allemaal genieten!!…liefs van mij 🍀💗🐾🍀en Leaf

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat maak je toch mooie foto's!! Ja, we kunnen nu heerlijk genieten van alle mooie bloemen in de tuin. Wij hebben al wel veel water verbruikt, maar ja, je kunt toch ook niet alle planten laten verdrogen :(
  Ach, de een gaat op vakantie en de ander geniet van zijn/haar
  tuin :) Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat hebben jullie een prachtige tuin! En wat maak je er sfeervolle foto's van. Groetjes, Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Kom toevallig via de blog van Dientje op jouw blog omdat je haar zo'n leuk berichtje had gestuurd.
  Wat een prachtige blog heb je! Zulke mooie foto' van je prachtige tuin, echt genieten.
  Heb veel berichten daarvoor bekeken en alles even mooi en creatief.
  Die tekeningen, zo leuk, echt geweldig allemaal.
  Ga je natuurlijk gelijk volgen :-)
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥