maandag 10 augustus 2015

Dragonfly so beautiful ***










Kijk toch eens lieve mensen, om deze libellen van zo dichtbij te kunnen bewonderen is toch echt om gelukkig van te worden. Tussen allerlei werkzaamheden door gingen we even heerlijk buiten genieten van een welverdiende cappuccino met wat lekkers erbij. De zon stond hoog aan de hemel en de lucht was prachtig blauw. Opeens zag ik in een boom een libelle, en kijk nu toch, nog eentje *****.en nog eentje, uiteindelijk waren het 7 van één soort de "GROTE KEIZERSLIBELLE" en deze zijn zo 8 centimeter groot. En 1 bruine libel, de " BRUINE KORENBOUT" iets kleiner zo'n 5 centimeter maar ook erg fraai. Natuurlijk ben ik snel naar binnen gegaan om mijn camera te pakken en toen ik buiten kwam zaten ze er nog steeds, ze hadden met z'n allen blijkbaar een rustpauze want ik kon mooi allerlei foto's nemen. Af en toe vlogen ze wel weg maar kwamen ook weer snel terug. Hoop zo dat jullie bij het zien van deze schoonheden net zo kunnen genieten als wij vanmiddag ter plekke, en nu ik de foto's plaats in deze post geniet ik er weer enorm van, temeer omdat gewoonlijk het bijna onmogelijk is om deze snelle vliegers mooi op de foto te krijgen. Geniet allemaal van een mooie nieuwe week ***

10 opmerkingen:

  1. Lieve Josephine. Wat een prachtige diertjes zijn dat en wat heb je ze mooi op de foto kunnen zetten. Schitterend.
    Jan en ik zijn nog steeds een beetje in de lappenmand, vooral Jan hoest nog steeds. Gisteren zijn er foto,s gemaakt.
    Liefs van Rietje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige foto's heb je weer gemaakt echt zo goed te zien .Maar zoveel heb ik er nog nooit gezien hoogstens vliegt er eentje ...groetjes,Joan

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hello Josephine,
    Hoe gelukkig zijn we allemaal dat u in staat om deze prachtige foto's te maken waren. Ze zijn gewoon prachtig wezens ... een echte ding van schoonheid.
    Grote knuffel,
    Giac

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ha Josephine, wat zijn ze weer prachtig! Knap dat je ze zo mooi hebt vastgelegd! Als je ooit in de buurt bent hier dan moet je mee op pad; het wemelt hier van de blauw/zwarte libellen; ze zweven en jagen boven de Ramsbeek en het zijn er veel. Zo mooi! Af en toe komen hier ook van die heel grote voorbij!

    Zo te horen zijn jullie nog steeds druk aan de slag in het huis...............doe maar rustig aan met die warmte en even een cappuccino met wat lekkers is een reuze idee!

    Lieve groet en sterkte! Pink

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Prachtig ........maar als ik eerlijk ben ook wel een beetje eng.......liefs Ria.x

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ze zien er prachtig uit, Josephine !
    En de details ... wow, je hebt ze zo wondermooi kunnen vastleggen !
    Inderdaad om gelukkig van te worden ...
    Succes nog met de werkzaamheden ... en tussendoor koffie en wat lekkers, heerlijk, ik krijg ook al zin :-)
    Fijne week,
    Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een prachtige foto`s heb je kunnen maken...
    Ik kan daar ook zo van genieten al die mooie beestjes in de tuin.
    Ik had deze week voor het eerst een Kolibrievlinder in de tuin prachtig en apart beestje en ik kan daar ook heel blij van worden.

    Liefs, Ciska

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ongelooflijk Josephine dat je al die verschillende libellen van zo dichtbij kon bekijken en fotograferen en dat je ze allemaal op bezoek hebt in je tuin. Heel bijzondere insecten! Van zoiets word ook ik blij.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Prachtige foto's heb je gemaakt Josephine.
    nog een fijne zondag,
    groetjes van Simonne

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi lieve Josephine,
    fijn om ook hier weer terug te zijn en je lieve reaktie op mijn post te lezen, je tovert altijd een glimlach op mijn gezicht met je lieve woorden.

    De libelle's heb je prachtig weten vast te leggen, hier in de tuin zitten ze ook vaak, alleen ze op de foto zetten lukt nog niet zo goed. Meestal vliegen ze al weg voordat ik goed en wel de camera in mijn handen heb (en die ligt toch nooit ver weg hihi).
    En wat is het nu toch genieten buiten hè, de temperaturen zijn wat getemperd maar dat vind ik niet zo erg eerlijk gezegd. Als het richting de 30 graden gaat, is voor mij toch net iets te veel helaas. Maar nu geniet ik en probeer zoveel als mogelijk buiten te zijn en met mijn lievelingsseizoen voor de deur zal dat alleen nog maar meer worden. Lekker fietsen en wandelen....heerlijk!

    De stitchery die ik maakte vond ik op printerest, daar vind je zoveel gratis patroontjes maar soms gebruik ik ook wel eens een tekening uit een kleurboek.
    Helaas kan ik zelf niet zo goed tekenen maar wie weet moet ik het toch eens proberen, lijkt me superleuk om zelf iets te kunnen ontwerpen.

    Wens je een hele mooie week lieverd,
    liefs, Ingridx.

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥