woensdag 10 april 2019

Roze wolkjes en Pioentulpen ***









De afgelopen warme dagen hebben een explosie van roze wolkjes gegeven, vijf dagen geleden nog niets te bekennen en nu staat de boom volop in bloei. De boom is van de buren maar staat op de grens vlakbij onze schutting, wij hebben er volop zicht op, een cadeautje en dat is puur genieten. Het lijkt wel of je alles letterlijk ziet groeien. De Seringenboom zit dit jaar ook volop in knop, kan bijna niet wachten tot die heerlijk geurende grote pluimen tevoorschijn komen, en de Kastanjeboom geeft ook alweer blad rondom de vette bloemknoppen. Heb van de week alle rozen mest gegeven en ben nu bezig met alle Hortensia's van voeding te voorzien. JIPPIE  het is LENTE, zijn jullie ook zo gek op dit jaargetij. Alle jaargetijden hebben veel charme maar de lente vind ik toch altijd betoverend fraai. Van een zwart / wit wereld die de winter laat zien komt alle kleur weer tevoorschijn. En zien jullie die tulpen, het zijn PIOENTULPEN, je ziet ze hier in het noorden zelden, het is niet mijn favoriete kleur maar de enige die ze verkochten. Heb er zeker geen spijt van want deze soort is veel sterker dan de gewone tulpen, ze hangen inmiddels bijna  tot de onderkant van de vaas maar wowww wat zijn ze mooi, en ze staan al veertien dagen. Lieve mensen, geniet van de lente ***


4 opmerkingen:

  1. Hoi Josephine,
    Wat een prachtige foto's van al deze mooie bloemen.
    Momenteel staan vele bloesems, magnolia's en andere bomen in bloei.
    Helaas is dat vaak van korte duur. Maar genieten is het zeker. De lente doet goed zijn best, al is het nu toch wel ineens weer erg fris.
    Leuk dat je dan thuis in je woonkamer ook nog fijn kunt genieten van die mooie pioentulpen. Prachtig!!
    In mijn tuin komen de pioenrozen ook alweer op, die vind ik ook zo mooi!!

    Groetjes, Marco

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig met die strak blauwe lucht erbij. Ik geniet ook volop. Ben ook lekker in de tuin bezig geweest. Maar het bemesten is er nog bij ingeschoten. En juist zo belangrijk.
    De lente is heel vroeg dit jaar.
    En dat is zeker lang genieten van je tulpen. Mooi hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja ze zijn mooi ...wij hebben ze momenteel ook in de winkel.....prachtig !...ja het is zo fijn dat het lente is....zo genieten weer....fijn weekend liefs Ria 💕

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat is toch een Japanse kers? Ik vind dat één van de mooiste bloesems in het voorjaar en kijk er ieder jaar weer naar uit. Dit jaar is alles zo vroeg!
    Wat een mooie tulpen heb je daar. Ik koop ze eigenlijk weinig omdat ik ze zo snel vind gaan hangen...
    Ik heb weer genoten van je schitterende foto's!
    Fijn weekend, groetjes v. Elizabeth

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥