zondag 12 mei 2019

Trekpopjes en Embroidery ***


Tussendoor laat ik ook nog even mijn spring haasjes zien, deze heb ik een aantal weken geleden geborduurd voor de paasdagen, en maakte er een kussentje van met glaskraaltjes aan de randen.
Wat is het toch en feest om op internet rond te snuffelen, ik was opzoek naar trekpopjes, echt ongelooflijk wat je allemaal tegenkomt en ik heb inmiddels al een mapje vol met leuke en mooie voorbeelden, ook veel uit een ver verleden. Een aantal heb ik uitgeprint op een klein formaat die ik geplakt heb op wat steviger papier en daarna allemaal heb uitgeknipt. En dan maar heerlijk freubelen, doordat alles klein is heb ik de verbindingen met heel dun ijzerdraad en kleine witte glas kraaltjes bevestigd. Het trekmechanisme aan de achterkant laat ik achterwege want ik denk als ik een mooi aantal klaar heb dat ik ze in ga lijsten. Ooit lang geleden kocht ik eens bij een kunsthandel een lijst met twee harlekijnen van papier, ook als trekpop, de lijst ligt op zolder maar kon ik niet 1 2 3 vinden dus die ga ik opzoeken om jullie ook een keer te laten zien, best heel grappig. Lieve mensen geniet van een heerlijke nieuwe week, en als de berichten kloppen krijgen we weer aangenaam lente weer, heerlijk daar zijn we inmiddels wel aan toe ***


8 opmerkingen:

 1. Hoi Josephine,
  Wat leuk!!
  Grappig dat je zo telkens weer nieuwe ideetjes op doet. Internet is natuurlijk ideaal om iets op te zoeken en zeker als je zo creatief bent als jij.
  Je resultaten zijn erg grappig en je kunt er lekker mee bezig zijn. Leuk toch?!

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Superrr leuk de trekpopjes en dat haasjes kussentje zo leuk ...heerlijk lente!....zomer in aantocht fijne tijd...voor ons een hele spannende tijd...ik denk de spannenste zomer van ons huwelijk...het roer gaat om....maar dat hoor je nog...hihihi...liefs Ria 💚🍀💚🍀💚

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een idee! Ja, vroeger hadden we ook trekpopjes en dan verzonnen we nieuwe kleertjes en plakten die er over heen...
  Prachtige plaatjes vond je op internet, ik dacht even dat je ze zelf had getekend. Dat zou natuurlijk ook best nog een optie kunnen zijn!
  Geniet van het lekkere weer, enne.. wat zal alles heerlijk groeien in je mooie tuin..
  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik dacht dat het pakketjes waren toen ik de foto's zag. Maar je hebt ze zelf gezocht en uitgeprint. Wat een leuk idee.
  Heerlijk die nostalgie.
  En ook je haasjes zijn weer heerlijk romantisch geworden door de afwerking.
  En van het mooie weer genieten we zeker.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat grappig zo van internet geplukt een leuk idee om met de kleinkinderen te doen op een druilerige oppasdag.fijn weekend alvast groetjes Leintje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lieve Josephine,

  Wat een leuk idee, die trekpopjes! Vooral die ouderwetse!
  Blij dat we intussen Lente hebben!
  Wij zijn met de keuken bezig, alles er uit, en in die tijd was het de bedoeling dat we zo veel mogelijk buiten onder het afdak, zouden leven. Mijn man heeft een gedeelte van de keuken daar opgebouwd. Zodat ik daar kan koken!
  Maar we zijn blij dat we nog in de kamer terecht kunnen.Toch nog veel te koud om de hele dag buiten te zijn.
  Maar het komt vast goed!!

  Fijn weekend alvast!

  Liefs Thea♥

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoe verzin je toch iedere keer weer zoiets leuks.Doet me aan vroeger denken maar verder weet ik er niet zoveel meer van.
  Liefs Rietje

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie verzameling heb je gevonden, Josephine, ik vind ze stuk voor stuk prachtig !
  Ik herinner me dat ik als kind zo'n meisje in papier had dat je telkens andere kleertjes kon aandoen, vond ik zo fijn om te doen :-)
  De paashaasjes zijn ook zo schattig !
  Ja, het weer wordt wat beter ... geniet van een fijn weekend,
  Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥