vrijdag 11 juni 2021

Crea 2021 Alfabet Challenge Letter - L * * *


 Eigenlijk was ik voor deze week van plan om veel meer te gaan tekenen dan ik nu laat zien maar helaas is het er niet van gekomen. Ben dus begonnen met de L van LEEUW, hij heeft en wat smal koppie gekregen maar ondanks dat is het in ieder geval wel duidelijk dat het een leeuw moet voorstellen.


Hier zien jullie wat tussendoor foto's. Van internet had ik wat voorbeelden uitgeprint en één daarvan heb ik geprobeerd na te tekenen, heb er verschillende soorten grafietstiften en een aantal hardheden van potloden voor gebruikt, natuurlijk ook het doezelaartje om wat schaduwen te creëren.



Misschien denken jullie nu als je dit ziet wat heeft dat met de letter L te maken, dat zal ik vertellen, de bedoeling was om de L van Lijnen uit te gaan werken. En dat op mijn computer te gaan doen, ik trok wat rechte lijnen en ronde lijnen en ben ze met kleur gaan invullen, de foto hieronder geeft aan hoe ik begon.


Een simpel lijnenspel noem ik het maar, toen ben ik aan de slag gegaan met allerlei mogelijkheden van mijn grafische programma. In de loop der jaren heb ik allerlei filters toegevoegd aan dat programma waarmee je leuke creaties kan maken. Dus ben ik begonnen om er naar mijn idee iets moois van te gaan maken. Voor mij was het aangenaam spelen met knopjes drukken en van alles uit proberen en uiteindelijk kwamen daar dus die middelste tweeluik bewerkingen uit tevoorschijn. Je ziet toch nog wel het lijnenspel maar het is op deze manier ook de  L van Leuk geworden. Leuk om er mee bezig te zijn vooral * * *

Kijk ook eens bij;

14 opmerkingen:

  1. Een schitterende leeuw met een lief koppie. De ogen vind ik heel erg goed gelukt! Oh als ik toch eens zo zou kunnen tekenen (en echt ik heb het vele keren geprobeerd, maar het wil gewoon niet lukken).
    Je lijnenspel ziet er lekker fleurig uit. Na bewerking in je programma doet het me denken aan zo'n kaleidoscoop van vroeger. Ken je die? Daar zaten kleurige kunstsstof snippers in en als je dan aan de voorkant draaide, zag je aan de achterkant de meest mooie creaties ontstaan. Leuk dat je die herinnering even bij me terugbracht!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtige leeuw! En je lijnenspel is ook al zo leuk. Jaren geleden heb ik gespeeld met een online kaleidoscoop programma, dat gaf ook van die mooie resultaten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel mooi, je leeuw!
    En echt zo mooi, wat jij allemaal tevoorschijn tovert met je grafische programma!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een prachtige leeuw. En wat een fraai lijnenspel heb je gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat heb je de leeuw goed weer gegeven! Dat vind ik nog best heel moeilijk, ook al heb je prints of voorbeelden... De verhoudingen moeten wel kloppen.
    Ja, dat lijnenspel vind ik prachtig!
    De gekozen kleuren, vormen en compositie vind ik heel sterk bij elkaar.
    Het is maar goed dat ik niet zo'n programma op mijn laptop heb...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Net als Marjan, dacht ik bij het lijnenspel ook aan een kaleidoscoop. Ik was daar helemaal verzot op. Mooi gemaakt met je grafisch programma en de leeuw die je ècht tekende is super mooi !

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat knap om zoiets moois op de computer te kunnen maken. Echt een mooi Lijnenspel.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Oh, die leeuw heb je heel mooi getekend, Josephine, ik vind dat hij een lieve blik heeft !
    Echt heel leuk om van het lijnenspel zo'n prachtige creaties te maken, daar zou ik uren mee bezig kunnen zijn :-)

    Gisteren heb ik mijn 2de vaccin gehad, heb redelijk wat pijn gehad in mijn arm maar nu is het veel beter ...
    Wens je een fijn weekend,
    Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wow, wat knap van je, ik vind de leeuw prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Mooie leeuw die je tekende, en dat lijnenspel is super om te zien !
    Ik ben je nog een antwoord schuldig ivm. cosclay : ik vind die wel wat moeilijker om mooi glad te krijgen maar is verder vergelijkbaar met polymeerklei. Het zou wel wat sterker zijn omdat die iets flexibel is.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat mooi getekend, de leeuw, ik vind het knap hoor!
    Ik doe het je niet na ;)
    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik vind je leeuw ontzettend knap gemaakt, jaloersmakend. Maar je lijnenspel maakt me helemaal sprakeloos. Prachtig, mooi! Ik ga er bijna van kwijlen. :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥