vrijdag 24 december 2021

Crea 2021 Alfabet Challenge Letter - Z * * *


En dan is nu dan toch de laatste dag aangekomen met de laatste letter van deze mooie Challenge. De letter Z. Ik heb voor het woord ZIGZAG gekozen. We gaan dit jaar zigzaggend verlaten. Als eerste wil ik graag Elizabeth en Marjan nogmaals hartelijk bedanken voor het drie jaar lang organiseren van deze mooie Challenges. Zelf heb ik de laatste twee jaar meegedaan en heb er met heel veel plezier aan deelgenomen. Heb voor deze dag een ZIGZAG Collage gemaakt, en dat is iets waar ik graag mee bezig ben. Je zoekt wat materialen bij elkaar en zonder een plan te hebben begin ik maar wat te scheuren, schikken en te knippen, en dan maar proberen om iets moois naar mijn zin te maken. Alles met lijm vastzetten is heerlijk om te doen en dan natuurlijk met stiften allerlei details aan brengen om het geheel te verfraaien.


Hier heb ik simpele abstracte ZIGZAG vormen getekend en vervolgens ingekleurd. De witte tussenruimtes geven naar links en rechts een uitweg uit dit abstracte ZIGZAG doolhof 👀En dan om het op allerlei manieren te fotograferen vind ik bijna nog leuker dan het tekenen. 


In het oude handwerk kastje dat van mijn moeder is geweest vond ik opgerold een heel lang smal lapje waar ze waarschijnlijk bij haar eerste elektrische naaimachine, bij alle cijfers de zigzag steekjes ging uitproberen. Heb maar een paar kleine stukjes op de foto gezet. Vroeger hadden hadden we zo'n oude Singer trapmachine, en als klein meisje vond ik het erg leuk om daarop jurkjes voor mijn poppen te maken.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Hierbij wil ik ook iedereen hartelijk bedanken voor alle mooie en lieve reactie  op mijn posten afgelopen jaar. En hoop van harte dat we nog vele jaren van elkaars blogs kunnen genieten en elkaar blijven inspireren.


 De  allerbeste en liefste wensen voor de Kerstdagen
🎄 🎄 🎄 🎄 🎄 🎄 🎄 🎄 🎄 🎄 🎄 🎄 🎄 🎄 🎄 🎄 🎄 🎄 

We hebben allemaal afgelopen Dinsdag ook een voorlopig laatste speciaal moment beleefd zonder dat we het ons bewust waren waarschijnlijk. Op Dinsdag 21 December, om 21 uur, 21 minuten en 21 seconden  is de laatste 21ste dag van het 21 ste jaar van de 21ste eeuw voorbij gegaan. Het duurt minstens 100 jaar voordat zoiets weer eens plaats zal vinden.

12 opmerkingen:

 1. De zig zag ik vind het weer heel mooi. De eerste naaimachines met een zigzag erop was bijna een wereldwonder. En die 21 e dat had ik wel al bedacht maar niet zo uitgebreid als jij hebt gedaan.
  Hele fijne dagen gewenst

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zigzag... geweldig goed bedacht! En wat heb je het prachtig uitgewerkt laagje voor laagje en detail voor detail. Het is zo'n mooi evenwichtig geheel geworden. Het was misschien niet de bedoeling, maar ik zie er 2 mensfiguren in; een blauwe en een rode.
  En dat oude lapje zal je heel dierbaar zijn, wat mooi om zoiets te hebben van je moeder. Mijn moeder had ook een trapnaaimachine, maar dan een Anker. Die staat nu bij ons in de hal.
  Fijne dagen gewenst en nog bedankt voor je prachtige kaart!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zigzag, wat een mooi Z-woord. Het past ook wel bij je blog, want je hebt ons zigzaggend allerlei kunstwerken in verschillende technieken laten zien.
  In het gekleurde zigzagwerk zie ik links ineens Maria met een stralenboog om het hoofd. En in het witte werk zie ik een heerlijk moeilijk (computer)spelletje, daar ben ik gek op ;o)
  Het stekenlapje van je moeder is mooi en ontroerend, wat fijn dat je het nog hebt en dat je vast kunt houden wat je moeder vast heeft gehouden.. Wij hadden vroeger ook een trapnaaimachine; ik heb erop leren naaien en weet nog dat ik bijna niet bij de trapper kon met mijn voeten.
  Dank voor het meedoen de afgelopen twee jaren, ik heb heel erg genoten van al je prachtige uitwerkingen die zowel leerzaam als inspirerend waren. Heel graag tot een volgend blogje, want natuurlijk blijf ik je volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie zigzag. Vooral dat doolhof past mooi bij deze pandemie. Leuk om via t alfabet jouw blog te leren kennen. Ik blijf je volgen. Fijne feestdagen gewenst Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zigzaggend het jaar uit. Zeg dat wel. Wat goed gevonden en wat heb je het mooi uitgewerkt. Ik zag er ijsschotsen in en bij de blauwe kleuren zag ik de zee, met golven en de vuurtoren die de schepen veilig de weg wijst. Erg leuk om naar te kijken en er van alles in te zien. Een mooi en dierbaar lapje ook met alle zigzagrandjes. Dank je wel voor al het moois waar ik van mee mocht genieten dit jaar. Fijne dagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hebt er weer een prachtige uitwerking van gemaakt. Het ziet er zo strak uit. Wat ga je doen nu de vrijdag uitdagingen klaar zijn?
  groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooi thema voor de letter Z ... prachtig die zigzag werkjes !
  Wij hadden vroeger ook zo'n oude Singer machine, ik herinner me nog dat ik het vervelend vond als de draad weer uit de naald ging ...
  Zo fijn dat je het lapje met zigzag steekjes van je moeder nog hebt !
  Oh, het speciaal 21 moment, daar was ik me inderdaad niet bewust van :-)
  Bedankt voor alle leuke posten afgelopen jaar, Josephine, en al je lieve reacties op mijn blog !
  Wens je fijne feestdagen !
  Sylvia

  Ja, ook bij ons strengere maatregelen ... de horeca mag open blijven maar de cultuursector moet sluiten en dat tot 28 januari.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Erg leuk en mooi gemaakt weer! Heel leuk om je blog ontdekt te hebben, iedere keer zie en lees ik weer zoveel inspirerends!
  En wat schrijf je zelf ook altijd leuke reacties, dankjewel!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo leuk, die zigzag oefeningen van je moeder! Ook je eigen zigzag werkstuk is mooi geworden. Ik vind het een goed idee om het op allerlei manieren te fotograferen. Dan zie je inderdaad een heel ander perspectief. Zigzag is in het Frans en in het Engels ook precies hetzelfde, maar ziguezague in het Portugees. Ik hou van het woord zigzaguer (= zigzaggen natuurlijk). Fijne feestdagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zoals verwacht heb je er weer mooie collages gemaakt. Ik vind ze enig, vooral ook die met het lapje van je moeder. Jammer voor ons dat deze uitdaging voorbij is. Ik hoop dat er volgend jaar werk zoiets komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat leuk dat je ook voor zigzag hebt gekozen. Fijn dat je dat proeflapje van je moeder nog hebt, met de bijbehorende herinneringen. De oude naaimachine van mijn moeder waarop ik heb leren naaien had niet eens een zigzag, hij kon alleen recht stikken in verschillende lengtes.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zoals elke keer kijk ik vol bewondering naar je bijdragen aan de ABC uitdaging.
  Je collages, je mini poppetjes, je kleine handwerkjes, je inchies, kortom, het was genieten. Natuurlijk blijf ik je volgen en ik geloof niet dat jij je ooit verveeld.
  Dankjewel voor de prachtige kaart, ik wens je een mooie jaarwisseling en een gezond 2022.

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥