vrijdag 3 maart 2023

Gevecht met sokken * * *


Dar ik in mijn leven nog nauwelijks breinaalden ter hand heb genomen was het voor mij een complete ontdekkingsreis toen ik besloot een keer een paar sokken te gaan breien. De eerste sok is inmiddels voltooid en verdient zeer beslist niet de schoonheidsprijs en dat maakt me ook niet uit, het is wel een mooi leerproces en je kan er wel leuke foto's van maken. Toen ik in dit stadium was gekomen, dus de grote hiel en de kleine hiel gebreid had dacht ik met mijn eigenwijze kop dat ik het wel zo ongeveer wist hoe het verder zou gaan, NIET dus. Aan de zijkanten van de grote hiel nam ik een aantal steken op zodat er op vier pennen weer net zoveel steken stonden en ging triomfantelijk verder breien TOT ik er achter kwam dat het wel een heel vreemd sokje aan het worden was, Grrrrr


Enfin, er zat maar een ding op en dat was weer terug gaan naar de plek waar het fout ging, uithalen dus,
het vervelend is dat wanner je op dat punt bent aangekomen bijna onmogelijk is, [ althans voor mij ] om al die steken weer goed op de pennen te krijgen, een heleboel ladderde verder en haalde ik weer tevoorschijn met een haaknaald, een gigantische klus maar gelukkig heb ik engelen geduld. De spie breien ging uiteindelijk heel goed. Maar zeg nu zelf deze teen ziet er toch best wel aardig uit voor een beginneling.


Eerst maar even een toefje krokusjes tussen door laten zien, er staan heel wat toefjes in de tuin die me dagelijks toelachen. Mooie kleur hè, heb ook nog de donkerpaarse soort.En hier zie je je dan de eerste sok in vol ornaat, hahahahaha... en jullie mogen er hartelijk om lachen hoor want dat doe ik zelf ook. Natuurlijk had ik kunnen besluiten om de sok helemaal opnieuw te gaan breien maar dat gaat al geburen met de tweede sok. Straks heb ik gewoon een kneusjes paar sokken maar dat zijn dan wel mijn eerste paar sokken waar ik heel trots op zal zijn.


Deze foto nam ik ook nog toen de grote en de kleine hiel net klaar waren. In het beenstuk stopte voor de foto even een appel om het wat vorm te geven, het doet me denken aan een afgekloven kippenpoot.Hier het begin van de tweede sok en je ziet wel dat dit er een stuk netter uitziet, het worden dan ook twee compleet verschillende sokken die toch een paar zijn. Ik gebruik wel dezelfde hoeveelheid steken maar brei nu gewoon veel netter en heb ook gelukkig nog nauwelijks  ruzie met al die naalden.

18 opmerkingen:

 1. Hahaha, ik dacht al wat zit er nou toch in die sok? Maar zonder gekheid, het is een topprestatie en de sok is hartstikke leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lachen moet ik, maar dan om de manier waarop je het proces beschrijft. Je kunt echt trots zijn op je eerste sok. Hiel en teen zien er prima uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Joh, het is gewoon een sok met een verhaal. Super uniek, want niemand heeft precies dezelfde sokken...
  Heerlijk als je er zo mee om kunt gaan en de boel niet in de hoek gooit.
  Ik heb heerlijk genoten van je verhaal en tussendoor even afstand nemen met de bloemetjes... Het komt wel goed met die sokken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi toch dat het gelukt is, je eerste sok! De tweede gaat vast nog beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jij bent gewoon een supersnelle leerling als de tweede sok al zoveel mooier wordt.
  Ik vind die eerste ook al prachtig hoor, doe het je niet na :-)
  Alleen het boord is wat onregelmatig, maar verder, mijn petje af.
  De maat lijkt me een beetje klein, maar je zult de sok wel gepast hebben, want je kunt de volgende niet groter maken natuurlijk.
  Misschien had je kunnen beginnen met een pannenlap hahahaha!
  Vals van mij hè?
  De foto's zijn ook weer heel mooi en zo is het toch een prachtsok geworden.
  Ben benieuwd naar de tweede. Zet hem op!
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er prima uit. Zeker voor een allereerste sok! Petje af, goed gedaan. En ja: alles is moeilijk, tot het makkelijk wordt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een strijd kan zo'n hiel toch geven! Daarom brei ik de German-short-rowhiel, die vind ik veel makkelijker.
  Maar gelukkig heb jij de moed niet opgegeven en een prachtige eerste sok gebreid.
  Hij ziet er goed uit hoor; de meeste sokken zijn niet mooi als ze netvan de naald komen; een badje doet vaak wonderen.
  Heel veel succes met je tweede sok, maar vooral veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je hebt goed volgehouden met je eerste sok, Josephine, zo grappig hoe je dit verhaal vertelt ... ik vind dat ze er heel leuk uitziet !
  Veel succes met de tweede !
  Wat een prachtige kleur hebben die krokusjes, ook mooi assorti met de kleur van je sok :-)
  Fijn weekend,
  Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtig blog maak je over een sok. Ik heb genoten. Nooit geweten dat een sok zo interessant is om te fotograferen. Ik vind het een geweldige prestatie van jou om gelijk met een sok te beginnen terwijl je amper gebreid hebt. Je hebt straks lekkere warme sokken aan je voeten en ik denk dat je regelmatig moet grijnzen als je terug denkt aan het breiproces. Groet, Dientje
  Ps. Volgende keer een zogenaamde Lifeline maken voordat je uithaalt. Dan zakken de steken niet verder weg en scheelt ophalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Misschien nog niet perfect maar doorzettingsvermogen heb je wel! En wat zullen ze straks je voeten fijn warm houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Eerst een check want gister kon ik de reactie niet wegkrijgen.
  Maar nu je sok ik ben super trots op jou zomaar je eerste sok breien.
  En ja wat zul je die met liefde veel dragen.
  En uithalen van sokken is monnikenwerk.
  Zo knap dat je dat zomaar even doet. Ik steek meestal terug maar dat is ook een heel geduldig werkje. Maar met jou komt het wel goed.
  Tot soks liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Voor iemand die nauwelijks breipennen heeft gehanteerd is het een prestatie dat je die sok gebreid hebt. Ik moest zo lachen om je geworstel met die 4 naalden. Zo herkenbaar. Het is een leuke sok geworden, mooi kleurtje ook en ook nummer twee komt vast goed. Ook al zijn ze niet perfect ze zullen vast je voeten warm houden en daar gaat het toch maar om! Groetjes, Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hahaha ik koop ze wel gewoon goed? 🙈 maar ze zijn leuk je sokken ….fijn weekend liefs van mij en Leaf 🍀❤️🐾🍀

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Nou ik vind het ongelooflijk knap van je.
  Je hebt het zo leuk beschreven en zo’n mooie foto’s genomen, dat ik bijna zin krijg om ook te gaan breien.
  Pracht effect geeft de wol die je voor de sokken hebt gekozen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik vind het knap hoor, je moet er rekening mee houden dat het je eerste paar zelfgebreide sokken is. Leuk kleur verloop ook, dat gaat helemaal goed komen. Echte lente sokken :) Groetjes Juffrouw Ooievaar

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een mooie sok. Je bent verder dan ik ooit kwam. Maar ik wil het toch nog eens proberen. Je bent echt mijn inspiratie!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Niet slecht hoor voor je eerste sok, mooi van kleuren.
  Je hebt er nog een mooi verhaal bij geschreven ook , super !!
  groetjes van Simonne

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥