donderdag 9 maart 2023

Wonderbaarlijke Snoesjes * * *


Kiekeboe, vinden jullie mij niet een guitig wezentje, hier doe ik even een kunstje voor jullie want ik ben heel erg lenig. wat een snoes hé en die kom je dan gewoon op internet tegen. 


Vind  het altijd bijzonder om allerlei vreemde insecten en amfibieen te bekijken. 


Jammer genoeg staat er bijna nooit bij welk dier het is en waar ze leven bijvoorbeeld, want ik denk toch niet dat dit oranje snoesje hier in Nederland over mij hoofdkussen heen loopt 👀.

 

Wat een wonderlijk wezentje, het moet toch bijna wel een Nederlander zijn met zijn grappige rood/wit blauwe vlaggenkopje, en wie weet is dit insect maar 1 cm. groot en zijn al die grappige kleurtjes nauwelijks met het blote oog waar te nemen.??? 


Dit moet toch bijna wel een paringsdans zijn met die mooie opgebolde vleugel partij, wat zijn wij mensen dan toch houterig en saai. Opeens denk ik nu ik er wat langer naar kijk dat die wel een bidsprinkhaan zou kunnen zijn???


Oké, dan nog maar even een laatste bijzonder dier, stuk voor stuk vind ik ze prachtig maar toch ook hebben ze iets monsterlijks en dat komt waarschijnlijk omdat je ze in groot formaat ziet. Misschien is ook dit dier in werkelijkheid het formaat van een kriebelig torretje * * * Wie het weet mag het zeggen * 

11 opmerkingen:

 1. Wat een grappig blogje. Ik heb niks op met insecten. Ja, ik weet dat ze nuttig zijn en zo en in de voedselketen horen, maar ik hou afstand, haha. Maar als je ze zo ziet, is het eigenlijk toch wel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk gevonden en heel bijzonder. Dat is echt macrofotografie. Echte snoesjes ik las in eerste instantie soesjes😅

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige foto's vond je. Ik vind het wel een geruststelling dat ze heel erg klein zijn.....;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig dat dit kleine grut zo bijzonder gefotografeerd kan worden. Het is dat Epke gestopt is met turnen, maar anders had hij een geduchte concurent aan het 1e snoesje. Fijn weeken, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige exemplaren, maar ik zou toch ook niet zo blij zijn wanneer ze over mijn hoofdkussen dansten ;-)
  Ik zag gisteren bij het programma Binnenstebuiten een fotograaf bezig met insecten te fotograferen die in de bodem leven. Ook sterk uitvergroot, prachtig om te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha, snoesjes...? Ik vind het enge beesten om te zien!
  Maar toegegeven; als je er goed naar kijkt is het allemaal heel wonderlijk. En wat een goede fotograaf om het zo scherp vast te kunnen leggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ze zien er allemaal kleurrijk uit, Josephine ... het eerste lenige snoesje vind ik wel grappig :-)
  De voorpootjes van de laatste zijn precies knijptangetjes.
  Heel leuk hoe ze gefotografeerd zijn !
  Bij het zien van de hagedis moest ik denken aan een voorval lang geleden ... we waren aan het wandelen in een open tuin toen plots de gastvrouw riep dat er iemand ontsnapt was, bleek een leguaan te zijn. Ik zei : bedoel je dat hij hier ergens in de tuin tussen de planten kan zitten ?!
  Mijn man en ik zijn snel weggegaan :-)
  Geniet van het weekend,
  Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie plaatjes van mooie dieren. Leuk dat je zo af en toe eens op het internet voor ons( en ook voor jezelf denk ik) van die leuke foto’s opzoekt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtige foto's. En wat een mooie kleuren hebben die snoesjes, jammer eigenlijk dat ze zo klein zijn. Alhoewel, sommige zou ik niet graag in het echt tegenkomen als ze groot zijn 🤭.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wonderlijk deze diertjes zo dichtbij te zien.
  Eerlijk gezegd vraag ik me bij zulke foto's wel eens af of ze echt zijn.
  Tegenwoordig zie je zo veel nep foto's die mensen op de computer samenstellen, daarom twijfel ik wel eens.
  Maar deze prachtige exemplaren kunnen toch bijna niet door een mens bedacht zijn zou je zeggen.
  Mooi om naar te kijken in ieder geval, maar nog nooit in mijn tuin gezien voor zover ik weet.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zijn je foto’s van je tuin in de winter mooi, dan zijn deze weer bijzonder grappig, vooral de eerste ha,ha Ja de natuur is prachtig, leuk dat je ons mee laat genieten. Groetjes Juffrouw Ooievaar

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥