woensdag 15 maart 2023

Winter prikjes * * *


Afgelopen week was er in  het midden en zuiden van het land al eerder sneeuw geweest maar wij in het noorden hadden eigenlijk heel mooi en zelfs zonnig weer, de zonnepanelen leverde een dikke gratis week elektra op. 


Maar afgelopen vrijdag begon het dan ook hier in het noorden te sneeuwen en dan is het leuk om even wat foto's te nemen. Het zal uiteindelijk [denk ik tenminste] de laatste keer zijn deze winter.

Later op de avond kwam er nog veel meer sneeuw. Vind het altijd zo rustgevend en het ziet er dan heel vredig uit, het lijkt dan ook of er overal lichtjes branden, heerlijke genietmomenten.


Deze foto nam ik door smalle zijraampje in de keuken, je ziet hier al wat meer sneeuw op de tafel liggen.


Op dit tafeltje die half onder een boom staat scharrelen steeds allerlei vogeltjes, vinken, meesjes, mussen en roodborstjes, die pikken dan alle korreltjes op van de pinda's en vetbollen die in de boom hangen en door vogels druk bezocht worden. Op dat tafeltje is het veel makkelijker om de restjes op te pikken, zo leuk om te bekijken.


Dit is een platte pompoen, elk jaar probeer ze te drogen en dat lukt ook heel vaak. Maar dit is de eerste platte die lukt. Ze worden eerst helemaal zwart van buiten dan duurt het een tijdje voordat de inhoud is opgedroogd. Inmiddels is de pompoen zo ligt als een veertje en kan je de zwarte buitenkant ervan af pulken. Het grappige is dat ik hier in de tuin een heleboel pompoenen al jaren buiten heb liggen , door weer en wind zomers en in de winter en ze blijven prachtig, kleuren wel iets matter, eigenlijk meer één met de natuur.


Mooi gezicht is dat altijd als al die vormen besneeuwd zijn, ze geven structuur aan de tuin, uiteraard ook in de zomer. De vogels duiken ook elke dag in die bollen. Dan sta ik voor het raam te kijken en dan zie je opeens een stuk op 10 vogels uit die bollen tevoorschijn komen, of ze duiken er juist weer in.

13 opmerkingen:

 1. Ah wat een mooie sneeuwfoto s hier ligt alweer een laagje🤷‍♀️ik heb geen sneeuwfoto s gemaakt ik was die dag zo koud staartje griep denk ik. Je pompoenen verhaal vind ik bijzonder die kunst ga ik van je afkijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach, die viooltjes in de sneeuw! Mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige wintersfeer in je tuin, Josephine !
  Ook wij werden de week voordien getrakteerd op een laagje sneeuw, ik vind ook dat het er dan zo rustig en stil uitziet ...
  Met een laagje sneeuw bedekt is alles zo sfeervol, de viooltjes
  vind ik zo mooi !
  Veel regen en wind hier en ook wat zonnig tussendoor ...
  Fijne week verder,
  Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geluksvogel ben je Josephine.
  Hier is bijna niks gevallen, zeker niet zoveel dan bij jullie, om jaloers op te worden.
  Je hebt het ook weer zó prachtig in beeld gebracht.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gelukkig toch nog iets wintersweer gehad. De nattigheid en waterkou was ik wel een beetje zat. Sneeuw geeft gelijk weer zo’n ander gevoel. En natuurlijk levert het mooie plaatjes op. Maar helaas ook zo weer voorbij. Nu dan toch maar echt lente. Groet, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. We zijn maar een klein landje, maar toch kunnen er grote verschillen zijn regionaal. Wat heerlijk dat jullie zo'n zonnige week hadden! En dan als toetje nog een laag sneeuw... Het is schitterend om zo'n witte vlokkendeken in je tuin te zien neerdalen. Prachtig, die foto's...!
  Wij hadden helaas alleen maar veel natte sneeuw, hagel, plensbuien en harde wind. En het was ook nog eens heel koud.
  Wij kijken uit naar de lente!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie foto’s…ja heerlijk sneeuw …niet mijn ding….maar wel mooi om te zien 🍀🍀🍀 liefs van mij ❤️🐾

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo mooi altijd, sneeuw foto's.
  Ook in je eigen tuin, maar overal buiten is alles met zo'n mooi laagje bedekt.
  Je krijgt dan ook zo'n mooi contrast.
  Echt genieten, vooral als er nog niemand overheen heeft gelopen.
  Weet je wat ook mooi is? Als het flink gesneeuwd heeft, dan een wandeling maken in de avond ergens waar geen verlichting is.
  Heb ik eens gedaan hier in het park, kan er nog steeds van nagenieten.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtige sfeervolle winterplaatjes! Dat komt natuurlijk omdat jullie zo'n mooie tuin hebben en een laagje sneeuw erop geeft de tuin iets sprookjesachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een prachtige plaatjes. Wij waren toevallig in Dalfsen dat het ging sneeuwen afgelopen weekend en dat leverde ook prachtige vergezichten op. Heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Geen idee waar in het noorden je woont, maar hier in Groningen hadden we al maandagochtend bij het opstaan een compleet witte wereld, en alles bleef een hele week wit. Zag er prachtig uit maar is heel slecht voor mijn motoriek, dus ben heel blij dat het weg is.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooie foto's maakte je. En een platte pompoen... wat apart!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooie foto’s hebt je weer gemaakt, echt plaatjes.
  Groetjes Juffrouw Ooievaar

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥