zaterdag 29 juni 2024

Rondje tuin, Juni 2024 ** *


Wat een heerlijke verademing vandaag, weer een beetje normale temperaturen, gelukkig hebben wij in de tuin ook verschillende plekken waar je in de schaduw kan zitten. 

De rozen staan volop in  bloei, Deze rode roos bloeit veelal in trossen, het lijkt wel fluweel en als de zon er pal op staat geurt deze roos echt heerlijk.


In mijn fotobewerkingsprogramma bevinden zich ook masker in verschillende vormen waardoor je gedeelte van een foto verwijderd om het een speels effect te geven. En bij de meeste foto's vandaag heb ik een masker gebruikt. Deze foto lijkt een wat een rommelige potten rij waarschijnlijk door dat masker, oeps 👀 


Dit is een detail foto van een Wederik, noem ze altijd Boerenwederik. Er bestaan veel meer wederik soorten met puntig of ronde bloemblad. Mooie lange stengels die van onder tot boven vol zitten met deze prachtige bloemen. Ze bloeien op dit moment. Een fraaie kleur aanvulling in de border.



Bijna topzwaar al deze prachtige Hortensia bollen, en gelukkig nog niet helemaal verbrand door alle zonnestralen die op dit moment heel sterk zijn.


Nog een rode roos,  in de volle zon genomen en dat geeft beslist NIET de mooiste foto's.


Hier de Hortensia op flinke afstand genomen, het aanzicht  heeft een fraaie rustgevend uitstraling.


En dit een een   Blauwe Hortensia et zo'n platte schaal die al 30 jaar in onze tuin staat. Door de jaren heen hebben we steeds een paar takken terug gesnoeid en daardoor gaat de plant steeds vernieuwen en blijft de plant ieder jaar weer fantastisch mooi bloeien. Deze plant staat achter de gele Boerenwederik [die ik hierboven al liet zien] in de border en dat geeft een heel moi contrast.
Geniet allemaal  volop van het zomerse weer☼ ☼ ☼ 

17 opmerkingen:

  1. Een super wandeling door je tuin, zeker nu die er zo fraai uit ziet!
    Je hebt alles wel heel bijzonder gefotografeerd!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat mooi allemaal! Ik vind die tot bol gesnoeide struiken ook erg mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je hebt een prachtige tuin en wat staat alles er pico bello bij!
    Ik zie dat je houtsnippers onder de boom hebt en daar staan potplanten in. Goed idee is dat, zo heb je minder onkruid weg te halen en ik vind het nog mooi staan ook!
    Het is een heel goed Hortensia jaar en ja die blauwtjes vind ik het allermooist...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De houtsnippers die jij dacht te zien Elizabeth, grappig trouwens dat je het zag. Maar het is eigenlijk een dikke laag Hoogwaardige Boomschors. Dus niet de schors snippers maar echt de dikke grote stukken. Om de paar jaar als het inmiddels weer slechter gaat worden vullen wij het aan met een nieuwe laag. En inderdaad daar staan potten met planten op en af een toe een stoel en een tafeltje om lekker in de schaduw onder de boom te lezen of te puzzelen enz. Daar heb je dan echt geen last van onkruid en het staat zoals je al schrijft inderdaad ook nog eens heel leuk. Echt een aanrader!!!

      Verwijderen
    2. Maar goed dat je me er op attendeerde, want ik had het nog niet gezien&gelezen...
      Wat een goed idee zeg!!

      Verwijderen
  4. Wat een fijne tuin heb je. Prachtig met al die kleuren

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Prachtige tuin heb je en zulke mooie foto's.
    Viel me al op dat je zulke leuke rafelige foto's had.
    Staat heel erg mooi en apart.
    Door al die regen doen de Hortensia's het bij iedereen heel goed, maar nu met de zon ( die ze niet gewend zijn) hebben ze het heel moeilijk.
    Geniet van de dag!
    Lieve groetjes,
    Floor

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat me bij de eerste foto direct opvalt, is al het prachtige groen ... en ik zie ook een gezellig hoekje in de schaduw, heerlijk om met dit weer daar een boek te lezen !
    Wondermooi de rozen en hortensia bollen, ik vind de kleuren ook zo mooi ... een favoriet !
    Bijzonder hoe je de foto's bewerkt hebt met maskers, Josephine !
    Geniet nog van het weekend en het prachtige zomerweer :-)
    Groetjes,
    Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een prachtige foto's! Wat fijn dat die blauwe hortensia het al zoveel jaren doet, ik vind die platte bloemschermen erg mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Prachtige foto's uit je tuin. Wat een bloemenpracht, daar is elke keer weer wat nieuws te ontdekken lijkt mij. Echt jaloersmakend 😊

    BeantwoordenVerwijderen
  9. In de titel heb je het over april, maar dit was toch zeker in juni, denk ik. Geweldig, die blauwe hortensia is ook zo mooi! Ik had er ook een, maar helaas sinds 2 jaar niet meer. Bijna 20 jaar plezier van gehad.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heel scherp Akkelien, wat dom van me, natuurlijk is dit duidelijk Juni, haha. Heb het meteen even veranderd, bedankt!!!

      Verwijderen
  10. Wat een foto’s. Heerlijk om zo’n mooie tuin te hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Je close-up foto's zijn weer prachtig, maar van het 'totaal' overzicht geniet ik ook. Wat heb je een prachtige tuin!
    De gele puntwederik hadden wij vroeger in de tuin toen we in de polder woonden. Hij was daar geplant door eerdere bewoners en was door grote stukken van de tuin gaan wandelen. Óveral was het zichtbaar. Om te voorkomen dat hij alles zou overnemen, moesten er heel wat wortels verwijderd worden. Toen we eindelijk alles 'onder controle' hadden, hebben we dat adres verlaten. Gelukkig zorgen de nieuwe bewoners ervoor dat de gele puntwederik blijft onthouden waar hij mag wonen 🙂.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Weer een heerlijk rondje tuin :-) Leuk zo de foto’s, weer eens op een andere manier. Bij ons zie je wel dat ze een laken over de hortensia’s doen, ik dacht al waarvoor. Onze hortensia’s hebben de schaduw van een grote eik. Ja, we hebben nu weer wat normaler weer, weer waarvan je kunt genieten, groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een heerlijke plekjes. Ik zie mij zitten en ruik de geuren van de planten en de warmte. Prachtig. Dank voor de rondleiding. En die slakken, grr, je zou er een egel voor aanschaffen. Groet, Dientje

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Een prachtig juni tuinrondje presenteer je hier !

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥