woensdag 25 september 2024

2e serie van 10 Collages NR: 1 * * *


We zijn weer begonnen  met de volgende 10 Collages te Creëren. Conny heeft het na een succesvolle eerste serie van 10 collages nu opnieuw georganiseerd, 1X per week  een collage publiceren  10 weken lang. Deze collage is dus de 1e van deze serie. De vier woorden die we deze week gaan verwerken in de collage zijn Groen- Kappen-Tegelvloer en Dier.
Al mijn collages maak ik op A4 formaat.


Ben begonnen met de kleur Groen, nu heb ik niet zoveel met deze kleur, wel monumenten groen of de groene kleuren uit de natuur vind ik mooi. Dus besloot ik voor de achtergrond zelf maar een vel A4 te gaan beschilderen met acrylverf waar in ieder geval de kleur groen in voorkomt. Hier is de verf nog een beetje nat. Voor de uitwerking van de collage heb ik een aantal stukken uit het vel gescheurd. En van blauw dun karton heb ik verschillende cirkels uitgeknipt en met een witte marker versierd, de witte stift heeft overigens nog veel meer krabbels gezet die op de collage foto niet erg goed te zien zijn.


Hier zien jullie zo maar een een paar detail foto's. Voor het woord Kappen heb ik zitten denken wat ik zou kunnen doen, je kunt natuurlijk bomen kappen, of een voorstelling uitwerken van mensen die ruzie hebben, en dat iemand dan roept in straattaal,  KAPPEN nou, maar  dat vind ik maar niks. Wel heb ik iets anders om te laten zien maar dat doe ik even los van de collage, kijk maar hieronder ↓↓↓


Haarkappen is pas uit de zeventiende eeuw. En dat woord kappen blijkt te zijn afgeleid van het zelfstandig naamwoord KAP, zo'n kapje dat in vroeger eeuwen vooral vrouwen op hun hoofd droegen als een hoofdtooi voor de sier. Als je dat droeg dan was je dus gekapt.


En deze foto's kon ik moeilijk in mijn collage verwerken, dat past er niet goed bij. Rechtsboven in de collage zie  je de Tegelvloer, een beetje in Griekse stijl. En aan de linkerkant voor het woord Dier de vlinder. Nu had ik natuurlijk een wisselwoord kunnen gebruiken, bijvoorbeeld verven omdat ik de achtergrond geschilderd heb maar eigenwijs als ik ben doe ik dat dus niet. Mijn Kappen staat los van het geheel.


En nu ben ik heel nieuwsgierig wat de andere dames allemaal voor moois hebben gemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥