donderdag 5 september 2024

Boekjes knutselen * * *

Ben weer aan de slag gegaan met een  paar boekjes maken, het is weer een Blizzard boekje waar ik al eerder een exemplaar van gemaakt heb Klik Dit is de kaft van de voorkant van het boekje.

Hier zie je wat vouw voorbeelden, op dit You Tube filmpje de uitleg Klik De dame op het filmpje maak een mini boekje maar je kan natuurlijk zelf bepalen hoe groot je het wil hebben.


De vouwsels zijn wel mooi sprankelend , leuk om te te fotograferen.

En dit is de achterkant van het boekje. Voor de kaften heb ik eerst met acryl verf nonchalant  een tekening gemaakt en later verknipt. En met zwarte en witte markers wat tekeningetjes gemaakt.


De binnenkant van het boekje ga ik vullen met een aantal ATC kaartje en andere kleine  leuke dingen, misschien ook wat in tekenen of schrijven.


Ook kwam ik ergens een envelop boekje tegen, erg simpel om te vouwen waar ik meteen mee aan de slag ging. Heb er gewoon printpapier voor gebruikt en later vouw je de strippen zigzag op. In de schuine kanten kun je er dan wat in stoppen, foto's  of kleine gedichtjes, geef maar een voorbeeld.


Op deze foto is het wat duidelijker te zien, met dessin papier wordt het veel steviger en fraaier om te zien natuurlijk.


Over deze foto heen heb ik een masker gebruikt die bepaalde vlakken weg haalt, gewoon even een grapje  gebruikt op mij foto bewerkingsprogramma. 

16 opmerkingen:

  1. Nou, dat ga ik ook eens proberen... zo'n blizzard boekje. Ik heb het filmpje even bekeken en het is me nu duidelijk hoe het gemaakt wordt. Wat een prachtig exemplaar heb je weer gemaakt, heel mooi hoe je ook de kaft hebt gedecoreerd!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk hè al die verschillende boekjes, je hebt een mooie kaft gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een prachtig boekje, heel fraai die kaft en duidelijke foto's. Ik ga vlug het filmpje bekijken, inspirerend hoor! Dat envelopboekje ziet er best ingewikkeld uit eigenlijk. Als het de goede maat heeft zou het ook leuk zijn voor ATC's.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Echt leuk dit blizzard boekje, en zo mooi kleurig! Ik heb het ook eens gemaakt.Heel fraai zoals je de foto’s maakt , te gek!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Bij jou zijn de maaksels altijd mooi. Maar ook de foto’s zijn geweldig. Dit is een mooi boekje en leuk om er atc’s in te doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wederom zó mooi, jij kan daar wel al je creativiteit op botvieren.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een geweldig mooi boekje en wat gaaf hoe je de kaft gemaakt hebt. Dat envelopboekje is ook leuk, pfff, weer té veel inspiratie ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb gisteren de binding uitgeprobeerd met een restje kopieerpapier. Je moet er je hoofd even bijhouden maar het is gelukt en leuk om te doen. Kopieerpapier is niet stevig genoeg maar om uit te proberen prima dus wie weet komt er nog een keer een "boekje á la Josephine" uit mijn handen ;)

      Verwijderen
    2. Kijk aan, wat leuk Kitty dt je het ging proberen. Moeilijk is het niet maar je moet het alleen even weten hoe en wat. Met de lengte van het zigzag bvouwsel kan je maat bepalen van de punten waar het paper tussen geklemd gaat worden. Kijk al uit naar jou exemplaar, succes!

      Verwijderen
    3. Ja dat is nog even een puzzeltje, hoe te bepalen wat de maat van de strook moet worden als ik er bijvoorbeeld indexkaarten in wil doen. Maar daar kom ik vast wel uit :)

      Verwijderen
  8. Heel mooi en inderdaad handig voor een Atc. Voor een ruil of zo!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dat zijn erg leuke boekjes. Daar kun je veel in kwijt. Zal de filmpjes ook eens opzoeken.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een leuke manier om een boekje te maken. Mooie kleuren heb je ook gebruikt.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een mooi, kleurrijk boekje heb je weer in elkaar geknutseld, Josephine, altijd weer anders en uniek !
    Ook het envelop boekje ... zo leuk weergegeven in de collage !
    Geniet van het weekend,
    Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat maak je toch altijd een leuke dingen Josephine!
    Vooral die tekeningetjes en dan zo leuk wat stipjes en kleurtjes.
    Net alsof het allemaal geen moeite kost of veel denkwerk.
    Dat doe jij ook niet, het ontstaat gewoon.
    Weet je wat ook leuk is om te vouwen, zo'n z.g. "zoutvaatje" .
    Daar kon je dan leuke woorden op schrijven.
    Het was een spelletje in de jaren 50/60.
    Kan het je verder ook niet uitleggen, maar ik ga het toch weer eens proberen.
    Dat kan je dan ook mooi versieren.
    Lieve groetjes,
    Floor

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥