vrijdag 22 februari 2013

Paaseieren met papier versiersels ***










Zoals de meeste van jullie wel weten maak ik elk jaar een aantal versierde paaseieren. Binnenkort zal ik ook eens alle eieren samen in een schaal op de foto zetten. Maar eerst laat ik jullie drie eieren zien die ik onlangs heb gemaakt. Zoals ik al eerder schreef, het is niet moeilijk om te maken maar er gaat wel veel tijd in zitten. Voor het ei met de zwarte glaskopspeldjes heb ik 203 dunne reepjes papier geknipt en die allemaal opgerold en uiteindelijk al die rolletjes op het ei geplakt, dit ei is 7 cm. hoog. Het kleine eitje van 5 cm. heb ik beplakt met allemaal kleine papieren roosjes die ik gemaakt heb door kleine rondjes uit memoblaadjes te knippen, er spiralen van te knippen, in elkaar te draaien en er roosjes van plakken. Nu weet ik wel dat dit soort kleine roosjes kant en klaar te koop zijn, maar dat is grote stappen snel klaar en dat is beslist niet mijn karakterstructuur. Liever doe ik er veel moeite voor omdat dat mij veel meer voldoening geeft. Met alle respect overigens voor degene die ze wel gebruiken. Het derde ei is 9 cm. groot, gemaakt van 1 laag velletjes van servetten, eerst allemaal smalle reepjes geknipt, die driedubbel gevouwen en dan heel strak op draaien tot een soort koordjes, vervolgens alle koordjes rondom het ei geplakt. ook zien jullie hier en daar nog wat papier frutseltjes voorbij komen. Dit jaar zijn mijn eieren weer totaal anders geworden dan voorgaande jaren ***


13 opmerkingen:

  1. Dag lieverdje♥♥♥
    oohhh wat zijn ze mooi geworden wat een arbeids uren zitten hier in.
    Wat ik altijd zo jammer vind dat mensen die zelf niet knutselen vaak er het werk en de tijd die er in zit er niet aan af zien, maar ik ben heel trots op je
    heel veel liefs Mamske.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oi! Que lindos ovos de Páscoa.Eu adoro as suas fotografias ficam tão lindas...Chic.O post anterior me encantou.Beijos

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemorgen heerlijk kippetje,

    Meidje wat heb je waanzinnig mooie eitjes gelegd haha!
    Wat een geduldig werkje is dit geweest, en wat is het resultaat van dit geduldige werkje ontzettend mooi!

    Inderdaad, je ziet zo nu en dan eieren hier en daar, dat is zo snel in elkaar gefrutseld...ieder zijn meug natuurlijk...en niet ieder mens is hetzelfde..

    Maar deze eitje stralen een verfijning uit, je kunt zien dat het veel werk is geweest, en ohh...dit mag ik zo graag zien..dat er alle tijd en aandacht aan is besteed...en met plezier en passie is gemaakt..

    Zelf mag ik ook graag al mijn tijd besteden om iets prachtigs te maken...niks wordt er afgeraffeld, dat is ook tegen mijn natuur.

    Ja Josephine je begrijpt zeker wel dat het rozeneitje mijn voorkeur heeft...en ja het eitje met speldjes is ook een waar kunstwerkje.!

    Lieverdje ik wens je een heerlijk week-end,
    Marijke
    www.marijkevanooijen.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Och hemeltje Josephine wat een werk,maar het zijn dan ook juweeltjes van eieren,ik vind je SUPER creatief,fijn weekend,liefs Musje.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. una creazione di grande impegno e tanta pazienza.....ma il risultato è sorprendente ed originale!
    buon fine settimana ed un abbraccio
    Annalisa

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik zit er echt met open mond naar te kijken Josephine, wat heb je dit prachtig gemaakt en wat een priegelwerk moet dit zijn geweest.
    Je foto's zijn ook weer kunstwerkjes op zich.
    Ik zit even te genieten.
    Fijn weekend.
    Lieve groet, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Lieve Josephine,

    Je eitjes zijn ware kunstwerkjes geworden!
    Wat een klus,met al die kleine rolletjes papier!
    Maar dat is aan jou wel besteed!
    Prachtig!

    Ik wens je een heel fijn weekend!

    Liefs, Juliëtte

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een prachtige kunstwerken heb je ervan gemaakt, ik wordt er een beetje stil én jaloers van. Een voor een zijn het juweeltjes.

    Liefs,
    B.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Josephine, wat een mooie eitjes heb je weer geknutseld, ze zien er prachtig uit !
    Ook mooi in kadertjes gezet, ik vind het pastelgroen wondermooi !
    Deze morgen hebben we weer heel wat sneeuw gehad ... we zullen nog wat geduld moeten hebben voor de lente :-)
    Fijne avond,
    Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Buongiorno cara!ti auguro una buona giornata!io sono in Francia a Nizza in giro per mercati brocante e vintage ma piove tantissimo!a presto Annalisa

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een kunstwerkjes zijn het geworden en wat heb je een eer van je werk zeg. Ik kijk er naar uit als je ze allemaal laat zien. Mijn complimenten hoor. Ik ga het nog eens even op mijn gemak bekijken.
    Liefs Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Oh lief mens jij hebt vast geen problemen met je fijne motoriek hihi Pff wát een gepriegel! maar je eitjes zijn in één woord: prachtig. Nee ik doe het je niet nee. Ik GENIET van jou broedsels :-)
    Fijne avond! Groetjezz lfs mij

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik bedoel: nee ik doe het je niet na.

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥