maandag 11 januari 2016

Nostalgie ***







Regelmatig ben ik aan het snuffelen in allerlei doosjes en enveloppen die ik meenam bij het opruimen van mijn moeders huis. Het geeft mij een fijn gevoel en het is echt ongelooflijk wat ik steeds weer tegenkom. Jammer dat de uitdrukking op mijn gezicht niet is vastgelegd, ik zat alleen op zolder te snuffelen in alle paperassen  toen ik opeens mijn eigen geboorteboekje  in mijn handen had. Zo'n lief pastelkleurig boekje met een tekening ven een baby en de tekst "Ons Kind"" Dat is toch niet te geloven gewoon, daarin zelf mijn geboortekaartje en een schattige foto waarop mijn vader, mijn broertje en ik zelf sta, ben daar heel erg blij mee want foto's van toen ik zo klein was daar heb ik er maar twee van jammer genoeg. Leuke foto hé zo saampjes? Ook vond ik nog een paar kaartjes van familieleden die voor mijn geboorte een felicitatie kaartje stuurde, met postzegels van anderhalve cent. En misschien niet zo fraai op de foto, maar ik vond ook nog een opgevouwen papiertje waarin een lokje haar van mijzelf zat, op het papiertje stond geschreven, dat ik drie maanden was en voor de eerste keer geknipt was door mijn papa. Tsja - - -misschien ben ik wel een sentimentele tuttemerut maar dan schieten mijn ogen toch wel even vol hoor. Voor mij zijn dit echt GROTE SCHATTEN! Geniet van een mooie week allemaal ***


16 opmerkingen:

  1. Ik heb ook bijna geen foto's van mijn jeugd alleen een paar mini's ben daar ook zó blij mee...fijne week verder ,Joan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Josephine,
    Wat leuk dat je dit oude geboortekaartje van jezelf hebt teruggevonden. Ontzettend mooi en voor jezelf heeft dat toch bijzonder veel waarde. Ook dat haarlokje is echt iets van die tijd. Schitterend.
    Ik heb dat ook nog in één van mijn eerste fotoalbums van vroeger. Erg leuk!!

    Lieve groetjes, Marco

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik kan me je gevoelens zo voorstellen. Af en toe "leeftijd he" kijk ik ook naar die oude foto's. Het heeft zoveel emotionele waarde. En wat een liefdevolle foto zo samen met je vader en broertje. Ja dat koester je. En hoe bijzonder is dat, dat je nog een haarlokje hebt. Gelukkig heb ik zelf mijn geboortekaartje ook nog. Lieverd ik wens je een fijne week toe.
    Liefs Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ooh dit is toch wel heel bijzonder om dit zo tussen de papperassen te vinden zeg! Ik kan me voorstellen dat je geroerd bent hier wordt je toch helemaal warm van.
    Geniet ervan hoor
    Fijne dag
    Yolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat is zeker mooi om dat tegen te komen. Dit gaat vast een mooi plekje krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat bijzonder Josephine.......leuk dat je zoiets vind.....ons ouderlijk huis is 23 jaar geleden al leeggehaald ...toen mijn vader overleed.....en de spullen van mijn moeder kan ik nog niet bekijken raar he?...heb ook nog een foto doos staan ook daar kan ik niet in kijken...zal het ooit komen ?...pfffff....liefs fijne week van mij x

    BeantwoordenVerwijderen
  7. En of dit grote schatten zijn ... gewoon geweldig, Josephine !
    Ik kan me voorstellen wat een bijzonder gevoel het geeft als je dit tussen allerlei spulletjes tegenkomt ...
    Zo mooi de kaartjes en de foto samen met je vader en broertje !
    Om te koesteren, ik vind dit zo fijn voor jou, Josephine !
    Fijne week,
    Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  8. O, wat voel ik met je mee.
    Ook ik ruimde mijn moeders huis op toen ze naar de verzorging moest. Soms dwaalde mijn gedachten zo af naar die tijd dat het leek dat je ineens wakker schrok als je de enveloppe of boekje dicht deed. Zoveel dierbare herinneringen en schatten!!
    Koester ze en pak ze af en toe en geniet ervan.
    Lieve groetjes,
    Evelyne

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hello Josephine
    Wat verbazingwekkende schatten je gevonden. Dat zijn zulke mooie souvenirs. Ik ben blij dat je ze gevonden.
    Grote knuffel
    Giac

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een "schat" heb je gevonden Josephine! Zo mooi! Tuurlijk schiet je daar vol van! Ik denk dat best veel mensen van onze leeftijd niet zo veel foto's van toen hebben. Leuk dat je dit hebt laten zien!
    Liefs van Pink!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Het is vast de leeftijd dat we dingen van vroeger steeds meer gaan koesteren waak goed over deze schat.
    Groetjes Leintje

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Lieve Josephine. Wat een geweldige schatten heb je toch gevonden. Schitterende plaatjes en zo.n beeldschoon geboortekaartje. Geweldig dat je mamske dat allemaal bewaarde.
    Veel liefs van Rietje

    BeantwoordenVerwijderen
  13. .....una cosa meravigliosa,un grande tesoro , ricordi preziosi....
    il cuore batte forte per l'emozione!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hey Josephine, die mooie herinneringen zijn er wel om te koesteren. nog een fijne dag ,
    groetjes van Simonne

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat mooi en fijn dat je die gevonden hebt, koesteren moet je ze, want daar zit zo'n emotionele waarde aan, prachtig..

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een mooie herinneringen komen boven met deze vondst.
    Fijn dat dat bewaard is gebleven!
    Groetjes Gea

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥