woensdag 27 september 2017

Klein borduur project ***





\



Mijn nieuwe voorraad borduurlinnen heb ik inmiddels binnen maar ik had nog een aantal kleine stukjes liggen, zonde om weg te gooien dus ben ermee aan de slag gegaan.  Van twee kleine jampotjes  heb ik voor het deksel een klein borduur motief gemaakt, iets opgevuld voor wat bolling en afgewerkt met een stukje kant. Altijd handig om wat kantjes en bandjes en borduurgaren in te bewaren. Jullie weten inmiddels wel dat ik een zwak heb voor speldenkussentjes dus zie hier weer een nieuwe aanvulling voor mijn verzameling. Heb een paar kleine patroontjes uit een oude merklap gebruikt en daar een rand omheen verzonnen. En hoe vinden jullie de hond bij de kapper, van de week heb ik weer eens een stapel nieuwe verjaardagskaarten gekocht en zag opeens ook deze kaart met het hondje, vind hem echt heel erg leuk en lachwekkend. Ook liet één van de uilen bij ons in de boom zich weer eens fotograferen. Dit jaar hebben we er 5 gehad en gelukkig niet de 15 stuks die we eerdere jaren op visite hadden. Nu kunnen we gewoon heerlijk onder de boom zitten zonder gevaar van een uilenballen regen, om nog maar niet te spreken van de andere uitwerpselen. Het blijft toch heel bijzonder vind ik dat we dat al zo'n 24 jaar meemaken terwijl ze in de tuinen rondom nauwelijks te zien zijn, ***


11 opmerkingen:

  1. Hoi Josephine,
    Je hebt je ideeen weer goed de vrije loop laten gaan zie ik. Want wat leuk om zo'n jam potje op te pimpen met je eigen borduurwerkje. Grappig gedaan hoor. En wat een komisch gezicht die doggie onder de droogkap..haha.., zo'n kaart kun je inderdaad niet laten liggen.
    Mooie foto ook weer van die uil. Jij moet een gelukkig iemand zijn met zulke huisdieren elk jaar in je eigen tuin. Daar zullen vele fotografen jaloers op zijn. Al hoewel de poep is natuurlijk wel iets minder...hihi...!!

    Lieve groetjes, Marco

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Josephine,
    Uw naaldwerk is gewoon mooi zoals altijd. Ik lvoe wat je gedaan hebt. Het is heel charmant. De kaart is leuk en ik verheug gewoon de uilen in je foto's. Ze zijn zo mooie dieren en jij bent een geweldige fotograaf.
    Grote knuffel,
    Giac

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lieve Josephine,

    Ja, ze zijn echt leuk. Die kleine borduurseltjes. Leuke projectjes voor tussendoor.
    Die uil is werkelijk prachtig, ik val in herhaling!! En dan gewoon in je tuin! 15 stuks?? Je meent het niet! Dat zijn er wel heel erg veel!
    Prachtige dieren.
    Wel leuk, zo'n hondje onder de droogkap! Je moet maar op het idee komen.
    Alweer bijna weekend....veel plezier!

    Liefs Thea♥

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat lief de dekseltjes op je jampotjes.Dat kantje er aan vind ik een prima uitvinding , Goed idee. 15 uilen in j tuin.Dat is apart.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zo heb je van iets kleins iets moois gemaakt.
    Prachtig die hond. Je zou hem toch tegenkomen bij de kapper zeg.
    En de uil mag er ook zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Je borduurwerkjes zien er weer prachtig uit, Josephine !
    Wat een mooi idee met de jampotjes !
    En wat een grappige verjaardagskaart in retro stijl ! :-)
    Je vraagt je dan af waarom de uilen steeds weer terugkomen ...
    ik denk dat jullie tuin voor hen gewoon de perfecte plek is.
    Prachtig zomerweer gehad gisteren ... gezellig een terrasje gaan doen :-)
    Wens je alvast een fijn weekend,
    Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Haha, heerlijke foto van de hond! Ze kunnen ook zo gek als een deur doen ...
    Groot gelijk dat je de restjes borduurlinnen goed gebruikt (doe ik ook); wat een prachtige dingen heb je er van gemaakt. Vast en zeker geborduurd met garen uit de 930 serie...
    Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Beautiful works. Hsve a Happy weekend. Hugs.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hele fijne zondag.....liefs Ria x ❤️

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥