maandag 19 juli 2021

Haak Uitdaging * * *


Op internet zag ik een afbeelding van een gehaakt vestje, er stond een afbeelding bij en een schema van de steken die voor dit vestje gebruikt worden  maar er was geen patroon bij. 


Kijk deze afbeelding is het, nu is het mijn bedoeling dat ik het vestje wel langer ga maken want  de tijd dat ik met een blote navel liep is al ruim verstreken ;o) Ooit heb ik eens een trui gebreid met een pauwensteek, en met iets haken ben ik nog nooit verder gekomen dan wat kleine kleedjes en een puntsjaal. Dus zonder patroon gaat het puzzelen worden vooral om dat ik er geen verstand van heb maar het voelt ook als een leuke uitdaging.


Met een centimeter in de aanslag meet ik gewoon op mijn lichaam hoe breed en hoog het ongeveer  moet worden en waar ik moet minderen om rondingen te krijgen  haha, zal er ook niet vreemd van opkijken als het in een la beland. Ik gebruik Katoen van Scheepjes, Catona en  haaknaald nummer 3. ben heel benieuwd of het me gaat lukken, wordt vervolgd ***

10 opmerkingen:

  1. Wat leuk deze uitdaging, ben benieuwd hoe het gaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. O, ik moest echt even lachen hoor: als het niet lukt, gaat het in een la. Wat leuk zou het zijn als het je lukt, een hele uitdaging, maar daar houd jij wel van.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een mooi haaksteekje is dit... En natuurlijk gaat het je lukken en anders vraag je gewoon om tips op je blog!
    Je kunt je haakwerk ook op een bestaand truitje of vestje leggen dat je al hebt om te kijken waar de rondingen moeten komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een leuk vestje (maar dan langer :)). Succes met je uitdaging maar wat Elizabeth al zegt: gebruik je blog om tips te vragen.
    Groetjes Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat ziet er een leuk vestje uit, Josephine, spijtig dat je het patroontje niet hebt, het zou veel gemakkelijker zijn ... ik denk wel dat het je zal lukken !
    Ik heb jaren geleden zo'n vestje gebreid, vond het zo mooi en heb het dikwijls gedragen.
    Veel succes !
    Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Een heel leuk vestje, succes en je laat het vast wel zien wanneer het klaar is.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ha,ha ik dacht in eerste instantie, een beetje kort ;) maar goed idee om het langer te haken. Het is wel een schatje, ik snap je keuze wel.
    Veel succes met haken en zeker een leuke uitdaging. Anita

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥