vrijdag 9 juli 2021

Crea 2021 Alfabet Challenge Letter -- N * * *


Voor de letter N heb ik deze week gekozen voor Naaien, dat kan natuurlijk van alles en nog wat zijn maar mijn keus viel op  weer eens een paar beertjes te gaan maken. Het eerste beertje foto hierboven heeft de mooie naam Matisse gekregen.


In eerste instantie ben ik begonnen om een patroontje te ontwerpen, en toen een stukje stof uitgekozen. Toevallig is dat hetzelfde stofje die ik ook heb gebruikt voor het beertje die in de header is verwerkt. Het is een gladde fluweelstof.


De weersomstandigheden waren de laatste dagen heerlijk dus jullie zien wel dat ik heel relax buiten aan de tuintafel bezig was met alles met de hand aan elkaar te naaien en te vullen. Daar gebruik ik polyester vezel voor en aan de onderkant van lichaam vul ik het met glasgranulaat, daardoor krijgt het beertje wat gewicht waardoor het mooier kan zitten en staan. Op de foto hierboven zie je het glasgranulaat in een ouderwetse suikerstrooier zitten, zo kan ik het makkelijk in het lichaam laten zakken door een kleine opening.



Het tweede beertje is gemaakt van een stukje verschoten vilt dat ik nog een beetje extra smoezelig heb gemaakt waardoor het een beetje vintage look krijgt. Hiervoor gebruikte i een festonsteek. Het klosje ernaast laat zien hoe klein dit beertje is. Dit beertje heet Evelina.


Zoal altijd zijn de ledematen allemaal beweegbaar, het hoofdje van deze beer is buiten draaibaar ook nog kantelbaar. Met schijfjes en splitpennen wordt het bevestigd maar bij het hoofdje heb ik splitpennen  met ronde oogjes gebruikt die  je in elkaar draait en daardoor kan het ook naar beneden of naar boven kijken, wat treurig of nieuwsgierig bijvoorbeeld.


En hier nog even gezellig met z'n tweetjes op de foto *


13 opmerkingen:

  1. Wat een schatjes!
    Leuk dat het kopje alle kanten op kan bewegen.
    Handig die suikerstrooier!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, ik had wel aan zien komen dat je voor naaien zou kiezen als techniek... Matisse, wat een prachtige naam voor dit mooie beertje.
    En wat een mooie stof gebruik je, maar wat nou als die lap t.z.t. een keertje op is?
    Beertjes maken is echt wel jouw ding, wat heb je er al veel gemaakt. Ik geniet ervan, en je ziet gewoon dat je elk beestje met veel liefde en oog voor detail hebt gemaakt!
    Fijn weekend...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtig, wat een mooie lieve beertjes. Door dat naaigerei ernaast zie je hoe klein die ene is. Je hebt ze echt een vintage-look gegeven. Alles met de hand genaaid? Vast wel.
    En die grotere beer kijkt je zo onschuldig aan, zou er zo medelijden mee krijgen. En die suikerpot, die hadden we vroeger ook thuis. Groetjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een lieve kleine beertjes, knap dat je ze zo klein kunt maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zo knap en mooi gemaakt, echt prachtig om te zien. En ook super mooi in beeld gebracht, heel sfeervol.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een prachtige beertjes. Ik ben helemaal fan van ze. Knap dat het ook nog eens je eigen ontwerp is.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mooie beertjes heb genaaid!
    En de namen zijn ook erg leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Zó knap dat je dit steeds weer voor elkaar krijgt, schitterend !

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Echt schattige beertjes en een mooie stof dat je daarvoor gebruikt hebt !! Ik wens je nog een fijn weekend, groetjes van Simonne

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat geweldig zeg. Dit is zo pietepeuterig , wat een werk moet het geweest zijn. Maar alles wat je met plezier doet, is leuk, al kost het soms wat meer moeite. Ik vind het weer helemaal geslaagd,
    Fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wow, wat een schattige beertjes, Josephine ... de gladde fluweelstof vind ik heel mooi ! En ook de vintage look bij Evelina !
    Ik ben weer vol bewondering voor de prachtige details, zo mooi gedaan ! Goed idee met de suikerstrooier ... ik dacht al 'wat zit er in ?' :-)
    Geniet van het weekend,
    Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat knap dat je zelf ook de patroontjes kunt maken. Ik vind ze heerlijk pietepeuterig! Ik ben nog volop bezig met insecten van kralen. Zó leuk! Voor wat betreft mijn bijdrage aan de challenge is de N vooral Niets op het ogenblik, pfff. Zoveel andere dingen die ik ook leuk vind. Zoals jouw beertjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik ben al jaren op zoek na van die kleine beertjes zoals Evelina voor in de kerst boom
    Ik heb een ouderwets speelgoed nostalgie’S thema boom
    Denk daar bij aan tinnen soldaatjes zuurstokjes viool ballerina oud voorleesboekje maar ook beertjes een tol een driewieler zo clown uit zo doosje of een ouderwetse pop zijn dingen die op me verlanglijstje staan maar nergens te koop
    Mijn vraag is dan ook maakt u ze ook op bestelling ?
    Ik vind u werk prachtig 😍

    Groetjes daniella vrijborg

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥