vrijdag 16 juli 2021

Rondje tuin, Juli 2021 * * *


Lopen jullie even gezellig met mij mee door de tuin???  Er is steeds zoveel moois te bewonderen dat ik het niet kan laten regelmatig even wat te laten zien. Hierboven zien jullie de zaaddozen van de Akkelei met daarachter een Papaver. Daar heb ik een aantal grote toeven van staan.


Dit is één van mijn lievelingsplanten, de Verbena Bonariensis, zeer geliefd bij vinders, ze hebben lange ranke stelen van wel 80/90 cm. hoog met weinig blad dus heel transparant en dan al die fantastische lila bloemen die heerlijk geuren.


Een hoekje op een terras met wat potten.


Deze rozen bloeien prachtig, het is de Zephirine Drauhin, een doornloze roos.

Deze roos heet New Dawn, dit is er maar eentje maar in volle bloei zie je minstens zo'n 70 of meer stuks, werkelijk een lust voor het oog.

Weer zo'n dankbare rozen soort met de mooie naam Schneewittchen, deze klimroos groeit tegen de achterkant van de garage, de lange ranken hellen alle kanten op, hier voor een van de ramen. Je kan nog net zien dat ik aan de binnenkant de ramen heb beplakt met raamfolie dat ik in model heb geknipt.


We hebben ook een rozensoort waar ik helaas niet  de naam van weet, de knoppen van deze roos ontwikkelen zich altijd op deze manier, het lijken wel kaboutermutsjes, mooi hé?


Dit is weer de Zephrine Drouhin waar ik hiervoor al een enkel roosje van liet zien, maar hier zien jullie deze klimroos in vol ornaat, nou toch nog niet helemaal want hij groeit vanaf de grond natuurlijk.


Een klein stukje tuin genomen vanaf het terras aan de achterkant van het huis, dit zie ik als ik in de keuken sta.


Van deze rode trosrozen weet ik helaas ook de naam niet meer, in 1994 toen we hier kwamen wonen heb ik deze roos geplant, en ieder jaar weer een feest. Deze staat net als de lila roos twee foto's terug aan de voorkant van ons huis.


Al vaker heb ik het geschreven dat ik het liefst detailfoto's neem omdat je dan pas  de pracht van de bloemen ziet.  Dus dacht is zal dat eens in een vierluik laten zien. Linksboven zie je een stukje van de tuin waar deze hortensia staat, tussen allemaal mooi geschoren bollen. Aan de andere kant van de bollen hang nog zo'n hele rand bloemen, wel honderd stuks. En zeg nu zelf op die foto zie je er toch eigenlijk geen snars van. Oke, rechtsboven dan ietsje dichterbij gehaald, linksonder nog iets dichterbij, haha, en ja rechtsonder zie je dan pas goed de charme van deze bloemen.


Op een heleboel plekken in de tuin heb ik deze vaste gele papavers staan, een oersterk plantje  en ik vind ze zo lieflijk. Door de wind verspreiden de zaadjes natuurlijk en nu zijn ze  hier op en plekje waar ik wat potten heb staan opgekomen, hier geniet ik echt van. Hoop dat jullie  ook hebben genoten van deze mooie bloemenpracht  * * *

8 opmerkingen:

  1. Mijn mond valt open van verbazing.. wat een pracht aan planten en bloemen heb je in de tuin staan. En alles even netjes verzorgd.. Ik denk dat je heel veel tijd in de tuin doorbrengt...
    Ik zie veel hortensia's al in volle bloei staan; bij ons moet ie nog doorkomen, maar hij is altijd een beetje laat.
    Ik heb vol bewondering naar je rozensoorten zitten kijken, zo mooi hoe je ze laat groeien tegen een muur of half voor het raam.
    En wat een heerlijk uitzicht op je tuin heb je vanuit de keuken. Dat is echt genieten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat heb je toch een schitterende tuin. En wat heb je er mooie foto's van gemaakt. Al die rozen, wat een rijk en mooi bezit. En wij kunnen zo meegenieten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een prachtige tuin. En het klopt met detailfoto s zie je meer hoe mooi de bloemen zijn

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heerlijk om even met je door de tuin te wandelen. Ik heb er echt even van genoten. Ik ben geen tuinierster, wat dat betreft zal ik straks de tuin niet missen. Maar om er even door te lopen en te genieten van alles, ja, dat mis ik straks wel.
    Gelukkig zijn er mensen zoals jij, die me laten meegenieten van de tuin.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een fantastische tuin, schitterend met al die rozen en andere prachtige bloeiende planten in combinatie met groen!
    En heel mooi, je foto's! Echt genieten, deze blog.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ja, dit was weer genieten van al de bloemenpracht in je tuin, Josephine ! En alles zo mooi gefotografeerd ! Wat een mooie rozen en de hortensia staat er prachtig bij. Bij ons ligt de Annabelle helemaal door elkaar van al de regen de laatste weken, maar we mogen niet klagen want de overstromingen in de rest van het land en elders dat vind ik heel erg !

    De achtergrond op de foto's van de pioenrozen is inderdaad de onderkant van een zinken teil.
    Geniet van het weekend,
    Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik heb even fijn met je meegewandeld door je mooie tuin. Om t zo mooi te krijgen hebben ze veel zorg en liefde nodig. Nou dat krijgen ze zo te zien!
    Ik hoop dat de rozen ook lekker ruiken. Vast wel.
    Groetjes.

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥