vrijdag 20 augustus 2021

Crea 2021 Alfabet Chalennge Letter - Q * * *


Tsja * * * wat zal ik nu eens met de letter Q gaan doen, want ik vind het wel leuk om dan iets zelf te gaan maken. Opeens  wist ik het, een tijdje geleden kocht ik eens zo'n simpel setje papier voor Quilling.  Een leuke uitdaging om zoiets te gaan proberen. In eerste instantie dacht ik daar ga ik verschillende dingen mee maken maar ben begonnen met de letter Q uit te werken. Op een zwarte achtergrond heb ik de letter Q met potlood getekend. Toen ben ik begonnen  met verschillende modellen te maken, daarvoor heb ik geen malletjes dus een beetje op gevoel en proberen binnen de lijnen van de letter Q te blijven.


Kijk dit is het setje dat ik heb gekocht, er zit wel zo'n pennetje met een gleufje bij waar je papier omheen kan rollen.


Door  rollen en knijpen en weer uitrollen heb ik geprobeerd verschillende modellen te vormen. Op de bovenste foto heb ik aan de linkerkant een aantal vormen al opgepakt en dat moet heel precies omdat je natuurlijk geen lijm tussen de ruimte s wil zien. Lijm op een schoteltje en dan met het puntje van een saté prikker heel voorzichtig wat lijm aanbrengen. Aan de rechter kant liggen nog losse vormen want ook deze uitwerking is nog niet voltooid, er gaat veel meer tijd in zitten dan ik in gedachten had, dus het eindresultaat laat nog even op zich wachten.


Dan gaan we maar genieten van een heerlijke Quiche, deze maak ik al jaren heerlijk met champignons, paprikareepjes, blokjes belegen kaas, blokjes ham en natuurlijk allerlei heerlijke kruiden toevoegen, teentje knoflook, gesnipperde uitjes. Met eieren, slagroom en melk afbakken. Op verjaardagen zitten ze vaak buiten alle andere lekkernijen te wachten op deze heerlijke Quiche.


Kijk op deze tekenmanier gaan die vormen een stuk sneller, deze vogel wil ik ook nog een keertje maken op de originele Quilling paper manier.



Deze prachtige Quilt kwam ik op internet tegen, de maakster of maker is onbekend, Wat een schoonheid is het, een genot om naar te kijken, dus geniet maar even mee. Wat lijkt me dat fantastisch als je zo iets moois kan maken, een JWEEL hé ?  * * *


9 opmerkingen:

  1. Ah ja dat pennetje heb ik nog deze hobby heb ik ook lang geleden gedaan .
    Mooi resultaat

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Quilling, de naam kende ik niet, maar de techniek wel ;o) Ik ken het als filigraan en heb het ooit eens geprobeerd. Ik weet nog dat het lijmen inderdaad een heel precies klusje was en dat je daarvoor heel veel geduld moet hebben tijdens het drogen. De getekende vogel zal er vast heel mooi uit zien als je die met Quilling maakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja, quilling had ik ook opgezocht, maar zag al snel dat daar veel geduld voor nodig is. Het ziet er gemakkelijker uit dan t is.Het zijn wel mooie vormen. Ik denk dat de vogeltekening jou wel gaat lukken. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Quilling daar had ik nog nooit van gehoord
    Mooi hoor wat je er al van gemaakt hebt.
    Inderdaad moet je daar veel geduld voor hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat leuk, deze techniek kende ik niet en het woord was mij niet bekend.
    Ja, lekker, quiche! En dat recept van jou klinkt ook heel goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Weet wat nieuws geleerd, nooit geweten wat quilling was. Mooi uitgewerkt, jouw q

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mmmm volgens mij heb ik dat vroeger eens op school gedaan, maar ik wist niet dat het zo heet. Wat je zegt, dat met die lijm dat kan ik me nog herinneren, had je een mooi figuur, maar oeps te veel lijm!
    Het water loopt me in de mond bij je Quiche :) De quilt is prachtig inderdaad een juweel. Groetjes en nog een fijn weekend, Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Quilling , nog nooit van gehoord. Wat heb je er een geweldig leuke Q mee gemaakt.
    Maar die Quiche is ook niet verkeerd, lijkt me heerlijk hoor.
    Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik had ook nog nooit van quilling gehoord, wat een prachtige Q heb je gemaakt !
    Oh, die quiche ziet er overheerlijk uit, Josephine ... ik zou hier ook op zitten wachten ! :-)
    Groetjes,
    Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥