maandag 23 augustus 2021

Rondje Augustus Tuin * * *


In ieder periode van het jaar is er wel weer iets moois te ontdekken in de tuin, op dit moment staan de Hibiscus struiken weer volop in bloei en ondanks de regenbuien blijven ze stralen. Vind het echt PRACHTIGE bloemen.


Ook de Puimhortensia's zijn weer zo mooi dit jaar, het lijkt wel een struik vol met kanten kleedjes, nou ja . . . . . . . in mijn fantasie dan natuurlijk.


Dit zijn Spaanse magrieten, een behoorlijk formaat pot is gevuld met witte en de terra kleur. Nu inmiddels voor de tweede keer weer volop bloemen. Deze bloemen zijn best sterk want vaak tot aan het begin van de vorstperiode blijven er volop bloemen komen.


Dit is de Coreopsis, [ meisjesogen ] Een jaar of tien geleden heb ik een klein struikje in een pot gezet op het terras, het is een vaste plant en elk jaar komt hij weer tevoorschijn ondanks in zo'n pot toch niet echt veel grond zit. Daar verbaas ik me dan over. Het staat heel vrolijk een pot vol met deze meisjesogen, ik voel me bijna bekeken ;o)

Dit jaar heb ik voor de eerste keer pronkerwten, Lathyrus gezaaid, het duurde wel een tijdje voordat ze wakker werden maar nu staan ze volop in bloei. Het zijn lieflijke en grillige bloemen met sprankelende kleuren.


Deze vlinder kwam ik onlangs in de tuin tegen en kon hem gelukkig goed fotograferen, nog nooit had ik zo'n vlinder gezien. Op internet kwam ik hem tegen, het is de Crocallis elinguaria de gewone naam is Kortzuiger.
Het is een nachtvlinder vandaar dat ik hem nog nooit tegen was gekomen, waarschijnlijk was het op die dag somber weer en kroop hij uit zijn schulpje. De kleine foto kwam ik op internet tegen, zo ziet deze vlinder er dus uit als hij je recht in de ogen kijkt. Wat een lief aaibaar beestje hé met zijn bontkopje.



Geniet volop van de zomer, van de kleine dingen om je heen want die zijn vaak het belangrijkste * * *

  

4 opmerkingen:

  1. Het is weer genieten van al die bloemenpracht in je tuin, Josephine !
    Prachtig die Hibiscus met de regendruppels !
    Ondanks al de regen vind ik dat alles er zo mooi uit ziet bij jullie, bij ons hebben we bijna geen new Dawn rozen, de hortensia Annabelle heeft wel veel bloemen maar door het vochtig weer bruine plekken, tot nu toe geen bloemen bij de reukerwten ...
    Die nachtvlinder heeft een grappig kopje, deze heb ik ook nog niet gezien.
    Wens je een fijne week,
    Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een bloemenpracht Josephine dat is echt weelde in je eigen tuin.
    Volop genieten en weinig gieten :))

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nog genoeg om van te genieten in jullie mooie tuin.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Je hebt gelijk Josephine, genieten van de kleine dingen is belangrijk; je maakt prachtige foto's van je bloemen !!
    groetjes van Simonne

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥