vrijdag 10 september 2021

Blogger perikelen, mag ik even zeuren? * * *


Storen jullie je af en toe ook aan die veranderingen die Blogger.com regelmatig uitvoerd? Sowieso heb ik nooit begrepen waarom het opeens allemaal anders moest want de voorlaatste werkte gewoon prima. Wel heb ik ooit ergens gelezen dat de verandering doorgevoerd moest worden vanwege het werken via een smartphone, maar dat werkte bij de voorlaatste  versie ook al prima. Maar oké je went snel weer aan iets nieuws en ook al is een post plaatsen tegenwoordig toch minder handig dan voorheen omdat de nieuwe interface niet doet wat ik wil, maak ik me daarom niet meer druk. Maar nu gaan ze weer zitten prutsen en  ik begrijp niet waarom. Ik mag er toch vanuit gaan dat ze verbeteringen willen doorvoeren maar niets van dat alles. Nu de laatste tijd worden de foto's en teksten als je een post schrijft opeens veel kleiner, wat het voordeel daar van is begrijp ik totaal niet, ik vind het alleen maar lastig. Van de week merkte ik opeens op dat je op één ding na niet meer via je blog kan veranderen. 


Alleen bij je posten kan je nog via je blog met  dat oranje potloodje iets aan de post veranderen zonder dat je naar je Dashboard hoeft te gaan. Maar alle gadgets die aan de zijkant staan en waar je altijd een soort gereedschap icoontje onder zag staan kan nu niet meer gebruikt worden. Voor alle verandering die je aan wil brengen moet je nu alles via je Lay-out gaan veranderen, volgens mij zij ze een beetje gek aan het woorden. Van de week wilde ik in mijn lijst met blogs een aantal blogs verwijderen omdat ik daar eigenlijk nooit meer kijk en ook nooit nieuwe posten meer van zie. Helaas moet dat nu ook via je Lay-out gebeuren. Iets wat je normaal maar met een een paar muisklikken kon regelen  kan dus niet meer. Ik had zo de P in dat ik per ongeluk mijn hele lijst verwijderde, grrr. Maar oké, rustig blijven en opnieuw beginnen, jaaaaa dat dacht je maar, alle blogs die  ik weer wilde plaatsen en die  niet met de veilige hhtps zijn ingesteld, [en dat zijn de meeste blogs] laten alleen een naam zien en ik vind het juist leuk met een afbeelding erbij. Dus ben ik iets gaan proberen, als  ik nu zelf achter de hhtp een s  plaats dan krijg ik die blogs wel met een afbeelding te zien. Mag ik even lekker zeuren, hier krijg je toch een punthoofd van, denken ze nu echt dat ik niets anders te doen heb, dit zijn toch geen verbeteringen.


De lijst kan nu ook maar slechts 10  blogs laten zien en moet je iedere keer op alles tonen klikken. Ben benieuwd wat de volgende  zogenaamde verbetering gaat worden.

Dan maar even een zesluik van mijn tweede Hibiscus die nu ook volop in bloei staat, wat zij het toch prachtige bloemen hé * * *

13 opmerkingen:

  1. Ja hoor dat mag dan zeur ik ff mee. Ook ik loop tegen dingen aan als je foto s upload en je doet 4 tegelijk moet je ze ook in 1 keer in je bericht plaatsen anders moet je weer opnieuw beginnen. En dan ook nog als ik begin met typen slaat ie steeds een regel over geen idee hoe dat kan want onder aan je bericht doet ie het ineens niet meer. Dus knuppen en plakken om het goed te krijgen zoals ik het wil. Maar we geven niet op. 😃houd moed en het komt goed fijn weekend

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. FF een tip voor de regel die over wordt geslagen. Hij staat standaard op Paragraph, daar komt het door. Even op Normal klikken en dan doet ie wat je wil. Helaas moet je dat wel steeds bij elk nieuw blogbericht doen!

      Verwijderen
  2. Ha, je mag altijd even zeuren hoor! En zeker als je het normaal nooit doet:) Wat vervelend dat je zo'n last hebt van alle blogger veranderingen. Zelf doe ik eigenlijk altijd via dashboard, en ik heb daar ook standaard een soort snelkoppeling van staan in mijn werkbalk.
    De foto's worden idd standaard klein geupload, maar met twee klikjes heb je ze in het gewenste formaat.
    Ik zag wel dat er bij de instelling voor je lijst met blogs iets veranderd is, maar ik geloof dat ik dit juist een verbetering vind... En ook bij mij maar 10 blogs die worden aangegeven.
    Nou ja, in elk geval maken je prachtige bloemen een hoop goed!
    Hoe krijg je het toch voor elkaar...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ha, ik zeur mee, hoewel ik niet vaak meer post gaat het veel moeizamer dan voorheen. Bij de vorige update was het systeem aan de beurt. Was ik ineens alles kwijt, had moeite om mezelf te vinden. Heb maar hulp van schoonzoon gezocht.
    Trouwens je hebt gelijk hoor, het waren 3 uilenballen die Ellis heeft gevonden.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja hoor, je mag zoveel mopperen als je wilt! Ik hoop dat het een beetje heeft opgelucht en dat je boosheid nu wat is gezakt.
    Zelf doe ik alles altijd via mijn dashboard (ik wist niet eens dat het anders kon 😊). Sommige veranderingen zijn inderdaad heel vervelend! Maar andere veranderingen wennen snel en dan weet ik bijna niet meer beter.
    Waar ik nog steeds tegenaan loop, is dat ik niet kan reageren via mijn smartphone. Ik heb allerlei instellingen veranderd en uitgeprobeerd, maar het wordt niet beter. Heel soms mag ik één reactie plaatsen, maar als ik het dan ook nog bij een andere blog wil doen, is de boel weer geblokkeerd. Superlastig want ik heb niet altijd mijn tablet of computer bij de hand.
    Ik leg me er maar bij neer.... Dat is de weg van de minste weerstand, maar het kost me anders te veel energie en die gebruik ik liever voor leuke dingen 😉.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Je hebt gelijk hoor, het is niet leuk als er telkens weer wat verandert en je moet gaan zoeken....ik ondervind dan ook dat er steeds minder op de blogs gereageert wordt nu....
    Nog een fijne dag !

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Je hebt helemaal gelijk, bijzonder irritant allemaal.
    Ik kan niet eens meer meteen op mijn eigen blog komen.
    Moet eerst een wachtwoord en mailadres intikken.
    Op sommige blogs is het zo, wanneer ik reageer dan verdwijnt mijn reactie en moet ik het voor de tweede keer intikken en dan blijft het wel staan.
    Alles kost steeds meer tijd.
    Gelukkig geeft een rondje in de tuin nog rust, mooi Josephine !

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat krijg je leuke reacties op je "gezeur", hé!
    Al die veranderingen, dat prikkelt ook onze hersenen, dat is dan weer een voordeel, denk ik dan.
    Ik vind je foto's weer schitterend!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Tuurlijk mag je even je frustraties kwijt :-) Inmiddels ben ik wel weer wat gewend aan het nieuwe en ook ik werk met het dashboard. Wat ik vervelend vind, ik kan niet reageren bij jullie via mijn Ipad, alleen via de laptop, terwijl ik het juist zo leuk vind om snel een reactie te kunnen plaatsen, maar ja, wat doe je er aan ;) Groetjes Anita Ps je bloemen zijn prachtig

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een gedoe hè. Ik heb, eerlijk gezegd, geen idee waar het over gaat. Al die technische termen, dashboard? Die ken ik alleen uit mij auto. Ik kan je dus helemaal niet helpen. Dus ik geniet maar even lekker van je mooie tuin.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Natuurlijk mag je even zeuren, Josephine ... en zo te lezen bij de reacties zijn er velen die zich aan de veranderingen ergeren !
    Zelf vond ik de voorlaatste versie veel gemakkelijker en praktischer, je plaatste een post met je ogen dicht om het zo te zeggen. Nu moet ik ook wat veranderen en uitproberen voor het naar mijn zin is en daar steekt dan ook weer meer tijd in.
    We hebben een paar dagen problemen gehad met internetverbinding en ik had de wijziging bij de gadgets nog niet opgemerkt, weer een omweg via lay-out :-(
    Wat ik ook vervelend vind - en dat is al een hele tijd terug - via volgers is er geen link meer naar hun blogs.
    Genoeg gezeurd nu ... haha !
    Ik geniet van die prachtige Hibiscus bloemen !
    Fijne week,
    Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Natuurlijk mag je zeuren. Het is ook gedoe steeds. Alleen dacht ik dat het aan mij lag, maar ik hoor er steeds meer mensen over. Voor mijn gevoel zeur je niet hoor! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Heerlijk even zeuren! Vaak lost het niets op maar lucht het wel op! Ook ik ben mijn hele lijst met te volgen blogs kwijt. Ik zie ze alleen in mijn dashboard maar moet ze dan een voor een aanklikken en dan een reactie geven en weer terug gaan naar het dashboard. kost zoveel tijd en die besteed ik liever aan het creëren van dingen. Dus sorry als ik minder reageer. Instagram is sneller en daar post ik nu veel op, maar ik vind het wel onpersoonlijker, dat is wel weer jammer. Het feit dat ik mijn blog aanhoud is dat ik jaarlijks blogboeken laat maken. Nou Josephine ik ben blij dat ik even mee kon klagen, wat ik normaal echt niet doe, maar wat ik al zei" het lucht zo op"!
    Ik ben weer even bij gelezen op je blog, lieve groetjes Evelyne en alvast een fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥