vrijdag 17 september 2021

Crea 2021 Alfabet Challenge Letter - S * * *


 Voor de letter S heb ik o.a gekozen voor het woord Schetsen en ben aan de slag gegaan. Heb verschillende schetsen gemaakt en was zo enthousiast bezig dat ik geen tussendoor foto's heb gemaakt. In eerste instantie ben ik begonnen met alleen verschillenede hardheden grafiet potloden, alleen met krasjes, streepjes, kringeltjes en wat stipjes heb ik dit hoofd getekend. Maar vond het een beetje saai, dus ben ik er met een fineliner overheen gaan krabbelen dat gaf wat meer uitstraling. Toen ik de foto op mijn computer zag kon ik het niet laten om er ook nog wat kleur aan toe te voegen.


Toen kwamen er een paar voeten aan de beurt, zag een voorbeeld op internet en ben het na gaan tekenen. Het zijn een paar robuuste voeten geworden ;-)


Ook deze handen heb ik van een voorbeeld nagetekend,  en is beslist niet zo geworden als het voorbeeld. Je legt er toch altijd iets van jezelf in, meestal werk ik wat nonchalanter en het hoeft voor mij ook niet altijd precies in verhouding te zijn. Vond het best een uitdaging want handen en voeten  zijn best moeilijk om te tekenen.


En  toen waren de Slakken aan de beurt, en kijk nu toch wat een snoesjes dit zijn, niet van die naakte glibberige waar je je nek over breekt maar lieflijke slakjes met prachtige kleuren en tekeningen.


En toen kwam ook nog de S van Spinnen, eigenlijk ben ik gek op spinnen, vind ze fascinerend. Kan met bewondering kijken hoe een spin een web spint. Hebben jullie dat weleens bestudeerd? Iedere soort heeft weer zo zijn eigen wijze van spinnen. Soms slechts in een kwartier tijd krijgen ze het voor elkaar om zo'n prachtig kunstwerkje tot stand te brengen en kan daar met open mond naar kijken. Hebben jullie weleens een wikkelspinnetje aan het werk gezien, hoe de spin op zijn prooi af gaat en wat hij er dan mee doet? Zodra er beweging, een trilling in het web voelbaar is en bijvoorbeeld een vliegje of mugje plakt aan het web, dan schiet dat wikkelspinnetjes  richting prooi, bijt met zijn kaken [ kleintjes hoor ] de prooi dood, en gaat dan als een gek de prooi in de rondte draaien en omwikkelen met zijn slijmerige draden. Zo is alles goed verpakt en kan het spinnetje als hij honger heeft om zijn gemak zijn prooi verorberen. Dat is toch fascinerend om te zien * * *


Kijk ook eens bij;

Annet  Conny  Annemarie

13 opmerkingen:

  1. Bij de eerste foto dacht ik stekelhaar :)))))oke met schetsen kan ik ook leven. Leuk al die slakjes. Ik heb ook al ontdekt dat er hele mooie bij zitten. Maar nu is het hier ook voer voor de egel die hier een schuilplaats heeft gebouwd

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het schetsen is je op het lijf geschreven, jij bent hier echt goed in!
    Zelf wil ik veel te snel de goede contouren te hard tekenen. Ik vind handen en voeten schetsen moeilijker dan een gezicht. Wat zijn die handen prachtig!
    Eigenlijk is een slak een heel geinig diertje. Maar we balen er natuurlijk van als de bladeren van onze geliefde planten worden op gegeten...
    Geweldig hoe jij schrijft over de spin; zo ervaar ik het ook. Ik laat de spinnenwebben ook meestal in tact... Veel mensen vinden dat een beetje raar, maar het zijn hele nuttige beesten in hun web!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat zijn je voeten en handen supergoed gelukt! Ik vind tekenen/schetsen sowieso al moeilijk maar als ik iets probeer waarvan er twee getekend moeten worden (handen, voeten maar ook ogen) dan lukt het me nooit om ze mooi (of redelijk) gelijk te krijgen. Daarom heb ik des te meer bewondering voor het feit dat het jou zo goed gelukt is!
    Slakken.... ook al hebben ze een mooi huisje, ik vind ze niet leuk (meer). Wij hebben er om ons huis (en ook regelmatig ín ons huis) enorm veel last van. Hoe dat komt weten we niet en hoe we eraf moeten komen weten we helemáál niet...
    Spinnen vind ik minder erg. Inderdaad dat bouwen van een web is een wonder om te zien. Spinnen zelf zijn heel gevarieerd en ik bestudeer ze regelmatig van dichtbij. Maaar, ik wil wél graag weten waar ze zitten, want een spin over mijn gezicht wanneer ik bijvoorbeeld lig te slapen....brrr....

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een prachtige schetsen. Wat een leuke en mooie huisjes slakken in de collage. Maar die spinnen....brrr. hoewel ik wel rustig kan kijken als ze met hun web bezig zijn, heb ik een hekel aan die grote ren-spinnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een prachtige schetsen! Van de week zag ik een mooie spin in onze tuin, maar toen ik hem op de foto wilde zetten was hij helaas verdwenen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Een heerlijk hoofd om naar te kijken, dat heb je erg goed getekend.
    Mooi dat stekelige haar.
    Het is je verder ook weer goed gelukt om er een gevarieerd blog van te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Prachtig, je schetsen!
    Ik ben niet zo dol op slakken en spinnen, maar de slakkenhuisjes op zich vind ik heel mooi en inderdaad: spinnenwebben zijn echte kunstwerken!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wauw je schetsen!! ik heb dat wel eens eerder gehoord, dat het tekenen van handen en voeten, heel moeilijk is!! Ik vind je schetsen goed gelukt, er zijn zoveel verschillende handen en voeten, dikke, dunne, brede, lange enz. enz. Je spinnen en slakkenfoto's zijn heel mooi, je zou de slak bijna aardig gaan vinden ;) Nu ja, vind ik ook wel, als hij maar van de planten af blijft. Ja, spinnenwebben zijn ware kunstwerkjes. Weer een hele mooie bijdrage Josephine, geniet van je weekend, groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Mooie schetsen heb je gemaakt. Echte slakken vind ik vies, deze zijn wel schattig. Spinnen in een spinnenweb kan ik wel aan, mits ik er niet doorheen moet...

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Geweldig mooi en grappig dat hoofd en die handen en voeten, ze zijn erg goed in verhouding getekend, heb er van genoten!
    Zo leuk dat er zoveel verschillende slakken zijn, die geel gestreepte vind ik mooi, maar spinnen zie ik liever op een plaatje, maar evengoed zijn ze fascinerend om te zien hoeveel soorten er zijn.
    Ontzettend leuk om je gevarieerde post weer eens te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Stoere kop, die eerste schets. Die voeten en handen weer heel anders, fijner.
    Ja, het is weer slakken en spinnentijd!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat mooi, die schetsen. Het is iets wat ik helemaal niet kan en dan vind ik het bijzonder dat jij dat zo mooi kan. De slakken en spinnen vind ik ook leuk gevonden.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een prachtige schetsen heb je getekend, Josephine !
    Brrr ... spinnen ! Ik heb er een hekel aan en ook schrik van, maar ik moet toegeven dat hun webben echte kunstwerkjes zijn !
    Alhoewel het niet zo fijn is in de tuin, heb ik liever slakken. We hebben er dit jaar heel veel. Mooie, kleurrijke exemplaren laat je hier zien !
    Wens je een fijne week verder,
    Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥