vrijdag 19 november 2021

Digital ART * * *


Heb weer eens heerlijk zitten stoeien met mijn TOVERDOOS [Computer] als ik daar mee bezig ben vliegen de uren werkelijk voorbij. Eerst heb ik een aquarelachtige achtergrond gemaakt, en daar wilde ik wat torren in verwerken. Op internet heb ik wat foto's van torren gedownload en ben er PNG bestanden van gaan maken. Normaal staan foto's in JPG bestand omdat er dan ook een achtergrond bij staat, maar ik wou de torren transparant in de achtergrond paatsen en PNG bestanden zijn transparant. 


Hier heb ik gespeeld met bloemen en torren. Nu de wereld zo langzaam aan weer naar bijna zwart-wit kleurt kunnen we wel wat fleurigheid gebruiken.


Voor deze vierluik bewerkingen heb ik eerst een begin ontwerp gemaakt om vandaar uit verschillende bewerkingen toe te gaan passen.


Dit is dat begin ontwerp, gewoon allerlei maten cirkels getrokken en ingekleurd.


En dat zelfde Vierluik kan je dan ook in een andere kleurcombinatie zetten, en dat geeft ook een leuk effect.


Het begin ontwerp van deze uitwerking heb ik niet opgeslagen, maar ik had allemaal cirkels getrokken en een aantal kleuren toegevoegd. Door allerlei effecten uit te proberen krijg je opeens iets waarvan ik dacht, jaaaaa dat vind ik mooi, lekker spelen dus.


En dit is iets totaal anders, maar wel heerlijk kleurrijk. Van de week was ik even in de stad en opeens kwam ik in een winkel deze bol tegen en was op slag verliefd. De wol is heel dik en moest ook pennen NR: 10 erbij kopen. Ik ga er een sjaal van maken, vanmiddag heb ik deze foto gemaakt maar met pen 10 ben ik inmiddels 40 centimeter verder. Ik brei alle pennen recht want de ribbels die je dan krijgt geven bij deze dikte een heel grappig effect. 

13 opmerkingen:

 1. Knap hoor dat je dat kan met de computer! Ik ben al blij dat ik blogs kan maken....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mama mia... Wat ontzettend gaaf is dat! Ik kan me voorstellen dat je niet kunt stoppen als je daar aan begint... Voordat je het weet is het middernacht.
  Heerlijke kleurrijke wol heb je gekocht en met dikke naalden gaat het lekker snel. Volgende week kun je al wel een sjaal gebruiken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou dat is met recht Toveren! Het eerste ontwerp met alleen de cirkels vind ik mooi en het is grappig om te zien hoeveel er daarna nog mogelijk is. De bewerking in blauwtinten doet me denken aan embossen.
  De torren doen het heel goed op die mooie aquarelachtergrond.
  Wat een leuke wol heb je gekocht. Ja met die dikke pennen ben je lekker snel klaar en inderdaad de ribbels geven het gekleurde garen een mooi effect.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. WAUW, prachtig zeg. Het is voor mij echt toveren wat je doet.
  Het zijn ware kunstwerken geworden. En wat is er heerlijker om dan af te wisselen met een eenvoudig breiwerkje. Jij gaat kleurrijk de winter doorkomen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, wat knap !
  Zou niet weten hoe dat werkt, maar jij kan ermee overweg dat is duidelijk.
  Je bent echt op de kleurrijke toer en het moest zo zijn dat je dan ook nog die prachtige wol ziet liggen.
  Ook vol kleur, prachtig, zal een lekker warme sjaal worden.
  Succes !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig hier wat jij op de computer kunt maken. Werk je misschien met zo'n speciaal teken tablet?
  Dat wordt inderdaad een vrolijke sjaal.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Reageer even op je vraag Conny, ik werk met Paint Shop pro, dat is een grafisch programma. Zo'n Pen tablet heb ik wel maar eerlijk gezegd nog nooit gebruikt.

   Groet Josephine.....

   Verwijderen
 7. Wow, mooi, al die bewerkingen!
  En dat wordt een super vrolijke en heerlijk warme sjaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja, fantastisch wat je met allerlei effecten kan bereiken ... prachtige kunst, zo grappig met de torretjes ! En de tijd vliegt dan voorbij !
  Wat een mooie kleurrijke wol, Josephine, met die dikke breinaalden zal je sjaal snel klaar zijn ! Het is al zo lang geleden dat ik nog gebreid heb ...
  En ... mijn voeten zitten in de schoenen :-)
  Geniet van het weekend,
  Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooie uitwerking en dat op de pc. een mega kleurrijke sjaal gauw doorbreien want het wordt koud.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat mooi, die torren. Daar zou je mooie kaarten van kunnen maken, echt super zijn ze. Ik ben blij dat ik gewoon met de computer overweg kan. Wat jij doet vind ik echt magisch.
  De sjaal wordt leuk, lekker zulke dikke wol.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat ben jij goed in het 'spelen' op de computer zeg, ik vind het er allemaal heel professioneel uitzien en de kleuren prachtig.
  Wat leuk dat je aan het breien bent en wat een gezellige kleurtjes, ik snap dat de bol meteen opviel. Als het straks somber weer is heb jij een vrolijke sjaal. Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dit werd weer een geweldig spel met de computer en zo kleurrijk !
  Af en toe een handwerkje maken is ook steeds leuk hé....
  nog een fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥