donderdag 24 februari 2022

Trekpopjes, nieuwe aanvulling * * *


Heb inmiddels weer een  aantal trekpopjes gemaakt voor mijn verzameling, en deze begint nu een klein beetje te groeien. Dit meisje  heeft een los konijnenkopje als hoofd en de bevestiging van de ledematen heb ik met kleine witte glaskraaltjes verbonden.



Het boekje dat ik er speciaal voor kocht is 20 X 20 centimeter en er passen 80 trekpopjes in. Grappig eigenlijk, op zich neemt zo'n boekje weinig ruimte in maar toch bevat het als het vol is een verzameling van 80 trekpopjes. Zoiets zet je makkelijk in de boekenkast, een boekje vol verrassingen.

Grappig hé die eigenwijze poezenkop.

Dit is ook zo'n leuke ouderwetse poes, het doet me denken aan toen ik jong was volgens mij zag je dit soort trekpopjes in de jaren 60.


Met zwarte fineliners heb ik bij alle trekpopjes al die zwarte accenten aan gebracht om ze wat meer te laten sprankelen.

Dit is weer een geheel andere soort poes waar je ook een ander hoofd op kunt zetten.


Deze dame noem ik Tante Betje * * *

Hebben jullie allemaal storm overleefd, en hopelijk zonder veel vernielingen. Hier in Friesland ging het als een gek te keer, pas 's nachts rond een uur of vier werd het allemaal iets rustiger. Het was best beangstigend zo lang achter elkaar de kracht van de natuur te ervaren. Gelukkig staan alle bomen nog en al het oude hout heeft de storm alvast voor ons uit de bomen geblazen. Het was dus alleen een kwestie van opruimen. Een paar dakpannen kwamen los  maar dat was alles gelukkig. En dan vandaag zo'n prachtige Lentedag dat was puur genieten.

10 opmerkingen:

  1. Nou had ik dus al op je blog gesnuffeld en dus het boekje met de trekpoppetjes al bekeken. En nu deze... Ik vind het geweldig. Wat een talent heb jij. En tante Betje vind ik het allerleukst

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie aanvulling voor je boekje. Ik vind het super zoals jij die serie maakt. Ieder popje is anders en nog leuker dan de ander. Dit wordt een boekje vol moois.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtige popjes!
    Tja, wat een storm... Niks aan. Wij hadden gelukkig ook geen schade.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Elk trekpopje is uniek en weer zo mooi, Josephine !
    80 popjes is al heel veel ... het gaat een prachtig boekje worden !
    Ook hier na de storm opruimen, een grote dennentak die bij een vorige storm bijna afbrak, kwam nu los en viel net naast ons tuinhuis.
    Bijna weekend, geniet ervan !
    Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het zijn stuk voor stuk weer juweeltjes Josephine.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ze hebben van die leuke smoeltjes, vind ik. Vooral die kat vind ik zo grappig. Slim idee om ze in een boekje te verzamelen, dat is veel leuker dan in een doosje bv.
    Ja, ik zie jou die 80 nog wel volmaken...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat heb je er al veel gemaakt !!!heel knap. Ze zijn ook zo verschillend. De storm heeft hiet ook huisgehouden het bos waar ik vaak mn vogelrondje doe is nog afgesloten veel dennen hebben het begeven.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat zijn dit weer leuke trekpoppetjes, het wordt vast een mooi boekje om vaak in te kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat heb je weer mooie nieuwe trekpopjes gemaakt!
    Ik kan me voorstellen dat ze door hun 'scharnieren'niet helemaal vlak zijn; als je straks 80 popjes bij elkaar hebt, heb je een heerlijk dik boek!
    Ja hoor, we hebben de storm overleefd. Gelukkig is er ook hier niets kapot gegaan. Wat een geweld was het!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik heb er toch eens even een liniaal bij gepakt ;)
    Dat zijn maar kleine popjes zeg! Ik vind ze allemaal leuk, ik kan eigenlijk niet kiezen, elke popje heeft wel iets wat het bijzonder of mooi maakt! Leuk dat je verzameling weer gegroeid is. Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥