vrijdag 24 juni 2022

Een weelde van rozen * * *


Op dit moment is het echt op en top rozentijd, ze bloeien ongelooflijk rijkelijk en wil jullie een aantal daarvan laten zien. Inmiddels hebben we zoveel soorten dat ik niet meer precies weet welke naam bij welke roos hoort.


Jammer genoeg geuren de rozen tegenwoordig niet meer zo sterk als vroeger, alhoewel er wel een paar soorten zijn waar we regelmatig ons neus in steken.


Deze foto is aan de voorkant van het huis genomen, daar hebben we twee soorten rozen bij elkaar gezet. Het zijn beide trosrozen met soms wel negen bloemen aan een tros bij de rode soort. 

Deze roos hebben we geplant in 1994 toen we hier kwamen wonen, hij staat in de steeg naast de garage en is inmiddels in de bomen geklommen zo'n drie en een half meter hoog. Een feest om daar steeds onderdoor tre lopen, werkelijk vol met rozen.

Deze gele roos is een struikroos en bloeit prachtig met grote rozen van wel 10 cm. doorsnee.


Dit is een kleine soort roos die ook heel weelderig bloeit en mooi met de subtiel witte randjes rondom.


En dan deze oud Engelse roos die ik ooit kocht als klimroos en het op verschillende plekken niet zo goed deed. Nu staat hij in de voortuin en behandelen we hem als een struikroos, en kijk, dit is dan maar 1 bloem om te laten zien hoe mooi deze rozen zijn maar de struik zit vol bloemen.


Dit is ook een schoonheid, hoop dat jullie hebben genoten van de rozenpracht. En duimen nu dat het wat koeler gaat worden, pfff

8 opmerkingen:

 1. En òf ik genoten heb...! Tjonge, wat een rozenweelde in jullie tuin.
  Het past ook echt in een klassieke tuin. Maar je moet er wel een beetje verstand van hebben. Mijn vader had vroeger ook veel rozen in de tuin, maar ik hoorde hem ook vaak mopperen over luizen..
  Een roos is zò mooi; je hoeft alleen maar naar die kunstig om elkaar heen gegroeide bloemblaadjes te kijken...
  Geniet van je tuin en fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Met recht kun je hier trots op zijn.
  Wat een weelderig bloeiende tuin.
  De oud Engelse roos vind ik het allermooist.
  Bij onze ouders groeide vroeger een rozenstruik tegen het muurtje tussen de tuin met de buren. Zo prachtig en ze hingen helemaal over het muurtje heen naar beneden. Mijn vader vroeg altijd of hij ze moest snoeien, maar nee hoor de buurvrouw vond het helemaal geweldig. Het waren de enigste bloemen in haar tuin.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, zo mooi! Jullie hebben echt een schitterende tuin! En ja, wat was het heet, pfffft...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige rozen en zoveel. Als alles dan in bloei staat, is het genieten. Ik heb dan ook genoten van jouw foto's. Zelf heb ik 1 struikje met rozen. Veel knoppen en bloemen, ook mooi. Groet, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je rozen zijn prachtig , zalig genieten van dit seizoen !!
  Groetjes van Simonne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig!….liefs Ria en Leaf 🍀🌺🐾🌸🍀

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow, wat een beauty is die oud Engelse roos ... alle rozen, ik geniet van al deze pracht, Josephine !
  En zo fijn als ze ook nog heerlijk geuren ...
  Hier is het heel wat koeler met regenbuien en wat onweer, die hitte vind ik niks maar dit weer dan ook weer niet ... altijd klagen :-)
  Fijne zondag !
  Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit is echt een Prachtige rozentuin. Wat een mooiers staan daar in jullie tuin. Heel leuk dat je ze allemaal laat zien.

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥