zaterdag 4 juni 2022

Nieuwe trekpopjes en 1 Oude * * *


Heb weer een aantal nieuwe trekpopjes gemaakt, een kleine aanvulling voor mijn verzameling die beetje bij beetje groeit.


Kiekeboe. . . . . kom even gezellig om het hoekje kijken, deze grappige beer werkt een beetje op mijn lachspieren.


Weer eens heel iets anders een vogel,  eigenlijk kom ik die zelden tegen maar leuk is hij wel.


Deze vogel bestaat eigenlijk maar uit drie onderdelen, en de verbinding is slechts één mini splitpen.Dit grappig popje noem ik Tante Truus, het is familie van Tanta Betje die ik al eens in een andere post liet zien, kijk  maar hieronder . . . . . . .Wat ik hier laat zien is iets totaal anders. Lang geleden, begin jaren zeventig ik was een jaar of zesentwintig kocht ik deze ingelijste trekpoppen bij een Antiekzaak in Amsterdam. De lijst is 20 X 30 centimeter en de poppen staan achter glas.  Eigenlijk kocht ik het omdat ik het uniek vond maar echt mooi vind ik het niet. Het gekke is dat ik iets juist mooi kan vinden van lelijkheid, het oogt gewoon kitscherig. Maar blijkbaar vond ik trekpopjes in die tijd al aantrekkelijk.


Hij staat overgens op zolder met ng wat andere lijsten die ik in de loop der jaren heb gekocht, en hij blijft daar ook staan, want in de kamer komt hij zeker NIET te hangen!!!

11 opmerkingen:

 1. Ik vind ze allemaal geweldig. Maar tante Truus het allerleukst. Wat een creativiteit. Zijn ze wel eens ergens tentoongesteld?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De Beer kan zo gebruikt worden bij een kinderprentenboek! Wat vind ik die gaaf... En ik ben ook fan van die mooie vogel!
  Je liefde voor trekpoppen gaat dus heel ver terug in de tijd. Dat moet toch wel echte liefde zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh die vogel, wat een leukerd. Hij kijkt je zo aan van wat moet je van me? Leuk idee zo met die trekpopjes. Maak je ze zelf van een plaatje die je ziet of zijn het voorgestanste exemplaren die je in de winkel koopt? Ook dan zijn ze leuk hoor. Het is een beetje van vroeger, het soort cadeautje wat je in je schoen kreeg. Soms kun je dat hebben dat iets mooi is van kitscherigheid of lelijkheid en dan is het toch leuk om naar te kijken. En dat is altijd leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo leuk weer, Josephine, de grappige beer is mijn favoriet !
  De trekpoppen van de antiekzaak, ik begrijp dat deze je aantrokken, ze hebben iets speciaals ... ik denk dat deze lijst in een bepaald interieur wel mooi kan zijn !
  Geniet van het weekend,
  Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heb je weer mooie trekpoppen gemaakt. De vogel is een mooie. En tante Truus is ook een bijzondere. Groet en fijne Pinksteren, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Berichtjes zijn over gekomen hoor dankjewel!…ja ga het maar weer proberen met een positieve vibe…ja leuk hè die foto van Leaf ze lag echt zo te slapen….leuk je trekpopjes !…ik heb mijn aankleed pop nog van vroeger…van papier / karton ..misschien leuk om daar ook eens een post over te maken 😉 fijne zondag liefs van mij en Leaf 🍀🐾💗🍀

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind je eigengemaakte popjes veel mooier dan die gekochte.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ach, dat beertje, super leuk! En de anderen ook.
  Wat bijzonder dat je die "oude" al zo lang geleden gekocht hebt! Ja, je hebt dit dus altijd al leuk gevonden. Een oude liefde :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super leuk hier kan je mooi verhaaltjes bij schrijven zo mooi zijn ze

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuke aanvullingen op je verzameling :) Beer is leuk, vogeltje ook en leuk dat het vrouwtje qua stijl bij het eerder gemaakte meisje hoort.
  Reactie op je vraag, nee hoor ik heb nog geen 7 vesten gebreid.
  Meestal geven ze een patroon een naam en het vest wat ik nu aan het breien ben heet vest nummer 7 oftewel Cardigan no. 7
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wel een leuk idee om trekpoppen in te lijsten.

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥