maandag 26 september 2022

Spelen met papier * * *


Af en toe heb ik gewoon zin om iets met papier te gaan doen, heb maar een aantal stukjes papier bij elkaar gepakt en dan zie ik wel of er iets komt.


Dit moet een Poesje voorstellen die nog op zijn snorharen zit te wachten, het zijn allemaal losse stukjes papier maar dat zie je hier niet zo goed.

Een klein hondje, het heeft natuurlijk een hoog kleuterschool gehalte maar gaf  me veel plezier om er mee bezig te zijn en dat is toch het belangrijkste.

Haaaa, ze hebben elkaar gevonden, er gaan er nog een paar bij komen.


Tijdens het koken heb ik even snel het bovenste hondje uit uit een boekpagina gescheurd, hij zit er ook wat zieligjes bij.


Deze mozaïek heb ik een tijdje geleden gemaakt. Een afbeelding van een poezenkop ben ik gaan verdelen in allerlei verschillende stukken, en daarvan heb ik malletjes gemaakt. En daardoor kon ik op die manier de verschillende kleuren papier weer mooi passend in de poezenkop  plaatsen. Je ziet overigens wel dat het niet overal precies passend  is gelukt, maar eigenlijk vind ik ik dat juist  wel charme hebben.


Een lekker dik tekenblok met zo'n grote ringband die gebruik ik altijd om van alles en nog wat mee te doen. Hier was ik eerst wat cirkels aan het trekken en kleuren aan het uitproberen voor iets anders. Heb er even wat nummers bij geschreven zodat ik de goede pak. Het waren een aantal alcohol markers en andere stiften. Op de achterkant van dit velletje papier had ik al eens  een grillige boom getekend met een paar lijnen.Dit is dus die grillige boom, en daar alleen de kleuren van de  alcohol markers dwars door het papier heen gaan zag ik dat mijn boom  opeens heel fleurig was geworden. Ze zeggen altijd, geniet van de kleine dingen en zo is het ook precies, het gaat helemaal nergens over maar ik word hier heel blij van.

16 opmerkingen:

 1. Wat knap om van kleine stukjes papier een poes en hond te maken. Het vraagt volgens mij veel geduld.
  Het zijn mooie kunstwerkjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ben jij sterk in vormgeving! Ik vind de verhoudingen altijd zo moeilijk en heb dan echt een voorbeeld nodig anders lijkt het niet...
  En ook je laatste werkje vind ik gaaf; zomaar ontdekken wat er gebeurt...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jij doet de naam van je blog wel eer aan Josephine.
  Wat kan je toch fantastisch creëren!
  Je pakt maar wat stukjes papier en je ziet wel.... maar ik vind het kleine kunstwerkjes.
  Juist dat wat slordige maakt het zo leuk en creatief.
  Te netjes kan juist minder zijn.
  Die laatste prachtige poes is natuurlijk het einde, maar ik smolt bij het zien dat kleine hondje wat je achteloos even tijdens het koken hebt uitgescheurd.
  Ze lijkt precies op mijn Jody nadat haar tandjes waren getrokken, net zo zielig snoetje, echt zo goed gelukt.
  Lieve groetjes,
  Floor


  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt weer prachtig allemaal! Jij hebt daar echt gevoel voor, zo creatief en je geniet ook van het proces. Fantastisch dat je ons mee laat genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Weer prachtige creaties. Je hebt er echt talent voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die poezenkop vind ik werkelijk prachtig. Je bent echt een papiermens ,geloof ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een schattige poezen en hondjes heb je al spelend met papier gemaakt, Josephine ... je hebt altijd zo'n creatieve ideeën !
  Ik vind het blad met de cirkels en kleuren prachtig en ja, de grillige boom is daardoor een echt fleurig kunstwerkje geworden !
  Fijne week verder,
  Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat ontzettend lief en mooi ziet het eruit!
  Wat ontzettend creatief weer van je, en hoe lekker is het nu om dit te doen, regen buiten en dan lekker binnen creatief bezig 👍👍

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb genoten van jouw creaties. Ze zijn allemaal bijzonder. En dat hondje wat je zomaar even maakt tijdens het koken, geweldig. Groet, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Schattig weer ! …fijn weekend liefs van mij en Leaf 🧡🍀🐾🍁🍄🍂🌻

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ach wat ziet het er weer ontzettend leuk uit! En zo lekker hè met dit waar, “warm” zitten in huis en lekker bezig zijn

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gaat volgens mij wat fout maar anoniem ben ik Irene vd Laar “oeps”

   Verwijderen
 12. Even gescheurd, ja, ja ;) Als ik dat zou doen is het absoluut niet met dit mooie resultaat. Leuk gedaan en fijn dat je er zoveel plezier aan beleeft. Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥