maandag 23 januari 2023

Workshop Stitchcamp vervolg * * *

 
Hier heb ik vier lapjes van (9 X 14 cm) uitgeknipt en met elkaar verbonden. Deze maat werkt iets prettiger. Achteraf bleek dat ik de verf op de nodige plekken veel te dik heb aangebracht zodat je er amper nog een naald doorheen kan krijgen, aldoende leert men zal ik maar zeggen en zo is het ook precies. De lapjes zijn overigens allemaal even groot hoor maar nam de foto uit een bepaalde hoek.


Hier laat ik een aantal overgangen zien die ik aan het borduren ben, inmiddels ben ik al weer iets verder maar ik heb steeds ruzie met mijn camera die al dagen geen foto's meer wil laden, Grrrr.


Deze foto's heb ik met mijn telefoon gemaakt om te kijken hoe die overkomen op mijn laptop, maar de kleinste maat op mijn telefoon geeft gigantisch grote foto's  die ik dan eerst weer flink moet verkleinen en verder moest bewerken waardoor je de structuur van de stof helemaal niet ziet. Maar goed het is toch wel te zien hoe  het een beetje gaat worden. 


Wel ontzettend leuk om mee bezig te zijn en echt een uitdaging om die overgangen te verdoezelen, en het lukt me best wel aardig, ook al zeg je zoiets eigenlijk niet over jezelf natuurlijk, ohhhh 👀


Doordat de lap katoen die ik gebruik eigenlijk te dun was om een beetje stevigheid te geven heb ik een gaasachtig stofje aan de achterkant bevestigt omdat dat handiger is met borduren, Maar denk dat ik nog ren iets steviger stukje stof voor ga gebruiken, wordt vervolgd . . .

17 opmerkingen:

 1. Ik vind het prachtig, Josephine. Je combineert ronde vormen met hoekige en het geeft een goed evenwicht. De manier waarop je dit ook weer bij het borduren laat terugkomen vind ik sterk.
  Een heerlijke uitdaging!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Is mijn reactie misschien weer bij de spam terecht gekomen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat vervelend toch steeds hé Elizabeth, maar heb hem
   weer zichtbaar gemaakt. Toevallig las ik het op mijn telefoon dus heb ik meteen mijn laptop even aangezet en verholpen. Tegenwoordig als ik begin met bloggen kijk ik eerst naar de spam map omdat het nog steeds regelmatig voorkomt.

   Verwijderen
  2. Ja, ik baal er ook stevig van. Vanmorgen had ik het bij een heleboel blogs... Ik snap er niks van!

   Verwijderen
 3. Het wordt wel heel mooi en het lijkt me fijn dat borduren om er een geheel van te maken.
  Vervelend dat je camera het niet meer goed doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ziet dat er al mooi uit. Leuk hè om steeds te bedenken hoe je verder kunt borduren. Op dikke verf kun je misschien iets appliceren? Succes met het vervolg.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow, wat mooi! Een heel proces en je mag best laten weten dat je tevreden bent met wat je maakt! Dat je er blij van wordt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het weer geweldig, echt kunst!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Supermooi. Ik vind jullie uitdaging erg leuk. Heel leuk om te zien hoe jullie werken. En ik snap echt dat je trots bent, en dat mag je zeker zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig. Ik heb ook genoten van jouw creatie. De verschillende vormen en vlakken zie je goed bij jou. Ik ga tzt nog een andere proberen. Maar zoals jij ook schrijft; het is leuk om te doen. Ik ben blij dat ik heb meegedaan. Groet, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Natuurlijk mag je van je eigen werk zeggen dat je er heel tevreden over bent. Vroeger mocht ik zulke dingen niet over mezelf zeggen voor mijn moeder, dan was ik maar een "over het paard getild" meisje. Maar gelukkig mag je tegenwoordig gewoon trots zijn op jezelf.
  Vind dat je het prachtig hebt gemaakt.
  De figuren van de verschillende lapjes lopen mooi door en daar zorgt ook het borduren voor.
  Je bent lekker bezig en het wordt vast nog leuker.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wow petje af hoe je dat allemaal doet.het ziet er geweldig uit.mooie kleur en dan dat borduren er over heen. Je moet heel tevreden zijn met het resultaat

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je mag zeker fier zijn op jezelf, Josephine, zo prachtig gemaakt ... een echt kunstwerkje !
  Spijtig dat je problemen hebt met je camera, hoop dat je snel een oplossing vindt.
  Kijk al uit naar het vervolg ...
  Een fijne week nog verder,
  Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het lukt je veel meer dan aardig hoor! Had je de verf niet met water wat vloeibaarder gemaakt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. IK had er wel iets water bij gedaan maar daar acryl vrij snel droogt is het daar waarschijnlijk fout gegaan.

   Verwijderen
 13. Interessant proces. Ik heb steeds het gevoel dat ik naar moderne kunst zit te kijken. Hoe groot gaat het worden?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. In de vorige post staat beschreven wat precies de bedoeling is. Deze post is het vervolg daarvan. Dit zijn vier verschillende lapjes van 9X14 cm. die zijn samen gevoegd om daar weer een vloeiend geheel van te gaan maken. Dat is de uitdaging. Het is dus een langwerpige sliert van 9 X 56 cm. Wat ik er mee ga doen als het klaar is weet ik nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achter laat, bedankt.♥